e
Banner

Etiketler: demiryolu



Irak, Türkiye ile 17 milyar dolarlık demiryolu bağlantısını denetlemek için birim kurdu


Yayın: 28-07-2023
Kategori: Dünyadan

Kalkınma Yolu projesi, Irak'ın güneyindeki Faw Limanı'ndan Türkiye sınırına kadar uzanan geniş bir demiryolu ve karayolu bağlantısının inşasını içeriyor. Irak-Türkiye 17 milyar dolarlık demiryolu bağlantısı projesi için 30 şirket yarışıyor.




Liman bağlantılı kombine taşımacılık 12,3 milyon tona ulaştı


Yayın: 30-10-2023
Kategori: Lojistik

Demiryolu Taşımacılığı Derneği'nin (DTD) raporuna göre Türkiye’de geçen yıl ihracat kapsamında 5,8 milyon ve ithalat kapsamında 6,5 milyon ton olmak üzere toplam 12,3 milyon ton yük, liman bağlantılı demir yolu kombine taşımalarıyla hedefe ulaştı. Bu durum intermodal taşımacılığa da olumlu yansıdı. Boltas CEO’su Selman Çoban, demir yolu yatırımlarının hızlanmasıyla intermodale talebin daha da artacağını belirtti.




Dijitalleşme demiryollarının marka değerini artıracak



Blok tren, TIR kasası ve kombine taşımacılığın artırılması, karbonsuzlaştırma mücadelesinin yanı sıra öncelik verdikleri alanlardan birinin de dijitalleşme olduğunu vurgulayan TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Ufuk Yalçın, bu kapsamda 1-2 gün süren gümrük süreçlerinin dakikalara düşürülmesi, trenlerin takibi, Müşteri Talep Yönetim Sistemi, Lojistik Terminal Yönetimi Sistemi ve Lojistik Terminal Planlama Sistemi gibi birçok önemli proje üzerinde çalışma yürüttüklerini söyledi. 




BOLTAS demir yolunda yeni yatırımlar peşinde!


Yayın: 18-01-2024
Kategori: Demiryolu

Almanya-Türkiye hattında blok tren seferleri düzenleyen, Avrupa içine intermodal bağlantılı demir yolu çözümleriyle ulaşan BOLTAS, yeni hatlar üzerinde çalışıyor. Yeni yatırım planları içinde sadece Türkiye bağlantılı değil, Avrupa içi ve Avrupa bağlantılı diğer bölgelerin de bulunduğunu belirten BOLTAS İntermodal Müdürü Merih Ünal, ayrıca özmal ekipman havuzlarını büyüteceklerini söyledi. 




Mars Logistics 70 milyon euroluk filo yatırımı yapacak


Yayın: 19-02-2024
Kategori: Lojistik

Mars Logistics, karayolu ve demiryolunda büyümesine devam ediyor. 2023 yılında 65 milyon euroluk filo yatırımı yapan firma, 2024’te de filosuna yaklaşık 70 milyon euro değerinde yatırım yapmayı planlıyor.




Hödlmayr, Avrupa ile Türkiye arasında demiryolu taşımasını sürekli hale getiriyor


Yayın: 27-02-2024
Kategori: Demiryolu

Tüm taşıma modlarının kullanımını sürekli olarak birleştiren ve iyileştiren multimodal araç lojistiği uzmanı Hödlmayr, 2024’e demiryolu kapasitelerinin genişletilmesi hedefiyle başladı. Hödlmayr, bu kapsamda Avrupa ile Türkiye arasındaki demiryolu güzergahının artırılması çalışmalarını hızlandırdı. 




METRANS brings its intermodal transportation experience to Turkish market


Yayın: 22-04-2024

METRANS, one of the leading players in intermodal transportation in Europe, is preparing to offer new products for the Turkish market it has re-entered. The company, which currently offers weekly services on the Turkiye-Slovakia, Turkiye-Hungary and Turkiye-Serbia lines, plans to establish a connection between Turkiye and Poland as well. Peter Kiss, CEO of METRANS Group, announced that they will add swap body and trailer transportation in addition to 45' containers in the third quarter of the year, and is positive about terminal investment in Turkiye.