e
Banner

Etiketler: demiryolu



Tüm yönleriyle demiryolunda serbestleşme planları



2016 yılı içerisinde demiryollarında serbestleşme süreci kapsamında DDGM tarafından hazırlanan ikincil mevzuatların yayınlanması ve TCDD’nin yeniden yapılandırma sürecinin büyük ölçüde tamamlanması hedefleniyor.




Konsped başrolü demiryolu taşımacılığına veriyor


Yayın: 21-01-2016
Kategori: Demiryolu

Konsped, bir forwarder şirketi olsa da başrolü her zaman demiryolu taşımacılığına veriyor. Kuruldukları 1989 yılından beri demiryolu taşımacılığını Türkiye’de hak ettiği yere taşımayı misyon edindiklerini vurgulayan Konsped Ticaret Müdürü Merih Ünal, bugüne kadar gerek hayata geçirdikleri projeler gerekse de kurdukları işbirlikleriyle sektörün gelişimine katkı sunduklarını söylüyor. 




UTİKAD'dan Demiryollarının Geleceği Paneli


Yayın: 08-02-2016

İstanbul Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde bir araya gelen UTİKAD (Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği) ve İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu demiryollarından serbestleşmenin önünü açan düzenlemeyi değerlendirecek. 




Demiryollarının serbestleştirilmesinde sivil havacılık örnek alınmalı


Yayın: 11-02-2016
Kategori: Demiryolu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu iş birliğiyle İTO ev sahipliğinde düzenlenen ‘Demiryolunun Geleceği’ başlıklı
panelde sektör yetkililerince demiryolları serbestleştirilmesinin sektöre getirecekleri değerlendirildi. 




Bakü-Kars-Tiflis'te seferler 2017'de başlıyor


Yayın: 12-02-2016
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin yıl sonuna kadar sona ereceğini, 2017 yılında da tren seferlerinin başlayacağını söyledi.




Erol Çıtak: Serbestleşmeyle raylarda rekabet makas değiştirecek


Yayın: 16-02-2016
Kategori: Demiryolu

Demiryollarında serbestleşme sürecine yönelik yasal düzenlemelerin 2016 yılı içinde tamamlanacağını belirten Demiryolu Düzenleme Genel Müdürü Erol Çıtak, özel şirketlerin tren ve altyapı işletmeciliği yapmaya başlamasıyla birlikte sektörde adil ve sürdürülebilir bir rekabet ortamının gelişeceğini söyledi. 




Ömer Faruk Bacanlı: Akaryakıt ve ağır yük taşımacılığında demiryolunun önemi



Ömer Faruk Bacanlı / DTD Genel Sekreteri




Otomotiv sektörünün lojistik ihtiyaçları


Yayın: 18-04-2016
Kategori: Demiryolu

Ömer Faruk Bacanlı / DTD Genel Sekreteri




Denizcilik de öncelikli sektörler arasına alınmalı


Yayın: 22-06-2016
Kategori: Denizyolu

Ömer Faruk Bacanlı / DTD Genel Sekreteri




Türkiye bizim için ilham verici bir pazar


Yayın: 03-11-2016
Kategori: Demiryolu
Etiketler: demiryolu trade trans

Demiryolunda serbestleşme sürecinin hızlanması yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisini de artırdı. Bratislava merkezli demiryolu ve  lojistik  şirketi Trade Trans, geçtiğimiz hafta Türkiye'de ofis açtı. Şirket, Türkiye ile Avrupa arasında yapılacak taşımalarda merkez olmak istiyor.