e
Banner

Etiketler: demiryolu



MEDLOG Türkiye, ECM sertifikası ile lojistik hizmetlerini genişletiyor


Yayın: 30-11-2022
Kategori: Demiryolu

MEDLOG Türkiye,  Avrupa Birliği dahilindeki demiryolu ağında kullanılacak yük vagonlarının bakımından sorumlu her kuruluş için geçerli olan Bakımdan Sorumlu Kuruluş (ECM- Entity in Charge of Maintanance) sertifikasının sahibi oldu. Bu sayede Türkiye’deki tüm vagonlarının bakım ve onarımlarını üstlenerek lojistik hizmet ihtiyaçlarını kendi bünyesinde karşılıyor.




KeyLine 2023’te yatırımlarına devam edecek



KeyLine, Mart 2022’de başladığı mega yarı romörk yatırımlarına devam ediyor. Bu yatırımın, butik hizmet anlayışlarının en önemli göstergesi olduğunu vurgulayan KeyLine kurucusu Dr. Kayıhan Özdemir Turan, “Karşılıklı güvene dayalı ve uzun süreli iş birliğini öngören bu tarz projelere yatırım yapmaya ve müşterilerimizin uzun soluklu lojistik iş ortağı olmaya devam edeceğiz” dedi. 




BSH Türkiye, 1.800 tır ve 30.000 konteyner taşımasını raylara indirdi


Yayın: 23-12-2022
Kategori: Demiryolu

Demiryolu taşımacılığının gücüne inanan firmalardan BSH Türkiye’nin, 1,5 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirdiği ödüllü projesi “Green Logistics” dünya çapında sürdürülebilirlik başarıları arasında gösteriliyor. BSH Türkiye Lojistik ve Planlama Kıdemli Direktörü Sevgi Çınar, bu projeyle yılda ortalama 1.800 tır sevkiyatı ve 30.000 konteyner taşımasını tren taşımacılığına geçirerek, yaklaşık 8.388 ton CO₂ salımının engellenmesini sağladıklarını söylüyor. 




Omsan Logistics’in tren işletmeciliği hakkı 5 yıl daha uzatıldı



Omsan Logistics’in, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Türkiye’deki ulusal demiryolu hatlarında işletmecilik yapılabilmesine olanak sağlayan Demiryolu Emniyet Yönetim Sistemi (DEYS) belgesinin süresi 5 yıl daha uzatıldı. Türkiye’nin ilk özel tren işletmecisi unvanına sahip olan Omsan Logistics, ‘yeşil taşımacılık” olarak nitelenen demiryolu taşımacılığında geçen yıl Türkiye’de demiryolu ile gerçekleştirilen taşımalardaki payını yüzde 15’e çıkartarak özel firmalar içinde lider konuma geldi.




Çobantur Boltas demir yolu taşımalarının payını artırıyor


Yayın: 17-01-2023
Kategori: Demiryolu

Çobantur Boltas, yüzde 30 büyümeyle kapattığı 2022 yılında Türkiye-Avrupa hattında ve Avrupa içinde sunduğu demir yolu taşımacılığı çözümlerinde de önemli atılımlara imza attı. Türkiye-Almanya hattındaki gücünü Halkalı-Münih arasında başlattığı blok tren taşımaları ile güçlendiren şirket, Avrupa’daki intermodal hatlarına ise İngiltere’yi ekledi. Çobantur Boltas Türkiye Operasyon Başkanı Cumhur Erzurumluoğlu, “İntermodal ve demir yolu taşımalarımızın payını bu yıl daha da artıracağız” dedi. 




Demir yolunda koşar adım çift haneye


Yayın: 18-01-2023
Kategori: Demiryolu

2022 yılında demir yoluyla 32 milyon 241 bin 800 ton yük taşındı. 2023’de bunun 33,5 milyon tona ulaşması planlanıyor. Demir yolunun yük taşımacılığı içindeki payının yüzde 5’e ulaştığını belirten TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun, “Sanayicimizin rekabet gücünü artırmak için taşıma maliyetlerini düşürerek ekonomik taşıma gerçekleştirmek ve karasal taşımacılık içerisinde demir yolu yük taşımacılığı payını yüzde 11’e yükseltme hedefi doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 




Arkas’tan 38.5 milyon euroluk lokomotif yatırımı


Yayın: 13-03-2023
Kategori: Demiryolu

38,5 milyon euroluk yatırımla beş Euro Dual model lokomotif siparişi veren Arkas Lojistik, ilk etapta 2025 yılında lokomotiflerin üç tanesini teslim alacak. 




Körfez Ulaştırma 5 yılda 7 milyon ton akaryakıt taşıdı



Tüpraş’ın demiryolu iştiraki Körfez Ulaştırma, sektörde 5. yılını geride bıraktı.  2022 yılında 2,5 milyon ton ve kurulduğu günden bugüne de toplam 7 milyon ton akaryakıt ürünü ve ara ürün taşımacılığı yapan şirket, 2024’ün son çeyreğinde teslimatı planlanan lokomotiflerle toplam 14 lokomotifle faaliyet gösterecek. 




Arkas Lojistik Avrupa’da intermodal servislerini genişletiyor


Yayın: 22-05-2023
Kategori: Lojistik

Arkas Lojistik, duisport ve Hupac arasında İntermodal taşımacılığı için hizmet sözleşmesi imzalandı. Halkalı-Duisburg terminali arasında karşılıklı düzenlenecek tren seferleri ile Almanya’nın yanı sıra Belçika, Hollanda ve Avusturya gibi Avrupa’nın çeşitli ülkelerine yük taşımacılığı kolaylaşacak.




Omsan Logistics’e ‘Yeşil Lojistik Belgesi’


Yayın: 23-05-2023
Kategori: Lojistik

Daha yeşil bir dünya için sürdürülebilirlik alanında somut adımlar atmayı sürdüren Omsan Logistics, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’nce, dengeli, bütünleşik, çevreyle dost ve sürdürülebilir yük taşımacılığının desteklenmesi amacı ile hazırlanan ‘Kombine Taşımacılık Yönetmeliği’ kapsamında ‘Yeşil Lojistik Belgesi’ almaya hak kazandı.