e
Banner

Etiketler: demiryolu



Veysi Kurt: Demiryolunu özel sektörle birlikte uyum içerisinde büyüteceğiz


Yayın: 19-01-2017
Kategori: Demiryolu

Özel demiryolu işletmecileriyle uyum içerisinde sektörü büyüteceklerini vurgulayan TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Kurt, “2023 yılı hedefimiz demiryolu ile taşınan yük payını yüzde 15 ’e, yolcu payını is yüzde 10’a çıkarmaktır. Bu hedefi, sektörde birlikte çalışacağımız diğer operatörlerle başarabiliriz. Hep birlikte serbest, adil ve yapıcı bir rekabetle; demiryoluyla taşınan yükün niteliğinin, çeşitliliğinin ve miktarının artırılmasını sağlayabiliriz” dedi. 




Zer, Demiryolu İşletmeciliği Organizatör Belgesi aldı


Yayın: 09-06-2017
Kategori: Demiryolu

Koç Topluluğu şirketi olan Zer, Demiryolu İşletmeciliği Organizatör Belgesini aldıklarını açıkladı.




Demiryollarına 13 yılda 60 milyar TL yatırım yapıldı


Yayın: 13-07-2017
Kategori: Demiryolu

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, demiryollarında 2003 yılından bu yana hiçbir alan ihmal edilmeden bütünlüklü ve diğer ulaşım modlarıyla entegre bir kalkınma hamlesi sürdürüldüğünü, bu kapsamda konan hedeflerin hayata geçirilmesi için 13 yılda demiryolu sektörü ve raylı sistemlere yapılan yatırımın 60 milyar TL’yi bulduğunu söyledi.




Demiryolu Lojistik 4 milyon ton yük için köprüler kurmaya hazır



Avrupa ve Türkiye’den İran’a, İran üzerinden de Orta ve Uzak Asya’ya yılda 4 milyon ton yükün taşınabileceğini belirten Demiryolu Lojistik Genel Müdürü ve TCDD Eski Hareket Dairesi Başkanı Süleyman Yavuz, bu bölgeye yönelik geliştirilmesi planlanan her projede rol almaya ve transit koridorlar üzerinde bir köprübaşı kurmaya hazır olduklarını söyledi. 




Doğu trenlerinin kilidini “kuzey demiryolu” açar


Yayın: 21-07-2017
Kategori: Demiryolu

Türkiye-İran koridorunda şu anda yılda 15.000 - 20.000 vagon taşıması gerçekleştirilebildiğini belirten DTD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Salkaya, iki ülke arasında demiryolu taşımalarının artırılması için; feribot büyütme çalışmalarına ciddi yatırımlar yapılsa da, Kuzey Van Gölü Demiryolu Projesi’nin uzun vadede en iyi seçenek olduğunu söylüyor. 




Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu start aldı


Yayın: 30-10-2017
Kategori: Demiryolu

Tarihi İpek Yolu'nu canlandıracak "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı"nda ilk katar, Kazakistan'dan getirilen tahılı Mersin Limanı'na taşımak üzere harekete geçti.




Ahmet Hamdi Gürdoğan: Türkiye İpek Yolu’nda hamle yapmalı


Yayın: 19-12-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

Yeniden canlandırılması hedeflenen Tarihi İpek Yolu’nda bypass edilmesi durumunda Türkiye ve Doğu Karadeniz'in, yanı başındaki uluslararası lojistik cazibe ağlarından yoksun kalacağını vurgulayan DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bu nedenle Türkiye’nin bölgede yeni derin deniz limanları oluşturmak, Batum demiryoluna bağlantı sağlamak ve Hazar Denizi’nde daha etkin bir sistemin kurulmasını sağlamak için elini çabuk tutması gerektiğini söyledi. 




Kocaeli’nden liman ve OSB’lere demiryolu talebi



35 liman ve iskeleye ev sahipliği yapan Kocaeli, limancılık sektöründe kalifiye eleman açığının kapatılmasına da öncülük ediyor. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, 1 milyon TL’lik yatırımla açtıkları Kariyer Port Mükemmellik Merkezi'nde verilecek eğitimlerle hem limancılık sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılarken hem de istihdama destek sunacaklarını söylüyor. 




Greenlog’dan bir farkındalık projesi: Pembe Konteyner



İntermodal taşımacılığın genç ve inovatif oyuncularından GREENLOG, kadına yönelik şiddeti kınamak ve lojistik sektöründe kadın işgücünün artırılmasına yönelik desteğini belirtmek için bir farkındalık projesi başlattı. Şirket özel olarak tasarlattığı 5 pembe renkte konteyner ile yük taşıyacak. 




Demiryolu sektörünün personel ihtiyacı sorunu


Yayın: 19-06-2018

Ali Ercan Güleç / DTD Başkanı