e
Banner

Etiketler: demiryolu



BTK Demiryolu için tekrar birarada


Yayın: 12-09-2012
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov ve Gürcistan Bölgesel Kalkınma ve Altyapı Bakanı Ramaz Nikolaşvili'nin katılımıyla Azerbaycan'da gerçekleşen 4. Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi Bakanlar İzleme Koordinasyonu Toplantısı’nda projeye yönelik sonuç protokolü imzalandı.





Temiz ve yeşil bir çevre için demiryolu


Yayın: 15-09-2012
Kategori: Demiryolu

Dünyanın “yeşil, temiz, modern ve küresel ulaştırma sektörüne” yaklaşımı, ekonomik gerekçelerin dışında, insanlığın ve doğanın geleceğine olan endişelerinden kaynaklanıyor. 





Alstom'dan demiryolu atağı


Yayın: 15-09-2012
Kategori: Demiryolu

18-21 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenecek Innotrans fuarında Alstom, 3.2 no’lu salondaki 101 no’lu standında ve dışarıda yer alan bölümde ürünlerini sergileyecek. Alstom Transport Başkanı Henri Poupart-Lafarge, 18 Eylül Salı günü saat 15:30’da 6.3 no’lu salonun C odasında bir basın konferansı düzenleyecek.





Saras Lojistik demiryoluna giriyor


Yayın: 17-09-2012
Kategori: Demiryolu

Ağırlıklı olarak karayolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Saras Lojistik, demiryolutaşımacılığına hazırlanıyor. İlk etapta 200 özmal vogon yatırmı yapmayı planlayan şirketinlokomotif almak da hedefleri arasında.

 




RAYDER Yönetim Kurulu toplantısına SAFKAR ev sahipliği yaptı


Yayın: 19-09-2012
Kategori: Demiryolu
Etiketler: demiryolu rayder safkar

Türkiye de ve yurt dışında raylı sistemler üzerine çalışmalar yapan Uluslararası Demiryolu Sanayicileri Birliği RAYDER, Yönetim Kurulu Toplantısını, Avrupa’nın önde gelen mobil iklimlendirme tasarımcısı ve üreticilerinden Türk markası olan Safkar’ın ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirdi.





Demiryolu taşımacılığının yeşil aktörü: KONSPED


Yayın: 21-09-2012
Kategori: Demiryolu

Kurulduğu 1989 yılından bu yana ‘yeşil taşımacılığı’ en önemli misyonu olarak gören Konsped, forwarder kimliğiyle çalışırken, en büyük yatırımı ise demiryoluna yapıyor. Kendi kimliğini her zaman ‘yeşil’ ile sembolize eden Konsped için çevreci lojistik çözümlerinin aynı zamanda önemli bir amaç olduğunu da söyleyen şirketin Ticaret Müdürü Merih Ünal, “Hedefimiz mümkün olduğu kadar çok yükü diğer taşıma modlarından demiryoluna kaydırmak ve Avrupa’daki çözüm ortaklarımızla bu alanda en avantajlı çözümleri sunmak” diyor.





60 yıllık demiryolu hattı yenileniyor


Yayın: 23-09-2012
Kategori: Demiryolu

TCDD Erzurum 45. Yol Bakım ve Onarım Müdürü Suat Ocak, 2012 yılı programında yer alan Erzurum-Kars arasındaki 217 kilometrelik demiryolunun 124 kilometresinde çalışma yaptıklarını söyledi.

 




Demir İpekyolu 2012’de devreye girecek


Yayın: 27-09-2012
Kategori: Demiryolu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan işbirliğiyle temelleri atılan ‘Demir İpek Yolu’ olarak nitelenen Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Projesi için 265 kilometresi Gürcistan’da, 76 kilometresi ise Türkiye’de olmak üzere Kars-Ahılkelek arasında 105 kilometre demiryolu inşa edileceğini söyledi.





Ulaştırma sistemi ve tehlikeli madde taşımacılığı



Ulaşım, bir ülkenin siyasi, sosyal, kültürel ve özellikle ekonomik yaşamını etkileyen önemli bir unsurdur.





Belçika'da demiryolu grevi Paris ve Londra’yı da vurdu



Belçika'da demiryolu işçileri, hükümetin demiryolu işletmelerini idare eden üç şirketle ilgili aldığı karar nedeniyle 24 saatlik greve gitti.