e
Banner


Tio Lojistik, hızla büyümeye devam ediyor
Tehlikeli kimyasallardan gıda sınıfı ürünlere kadar her türlü sıvı yükü taşıma ve elleçleme konusunda uzmanlaşan Tio Lojistik, sürdürülebilirlik yolculuğunu aldığı Yeşil Lojistik Belgesi ile perçinledi. Her yıl yüzde 120 oranında bir büyüme yakaladıklarını belirten Tio Lojistik Kurucu Ortağı Özgür Filinta, dijitalleşme ve ekipman konusunda yatırımlarını sürdürürken, yıl içinde SQAS belgesi almak ve Hollanda’da ofis açmak için çalışma yürüttüklerini söyledi. 




tioTio Lojistik, likit yük taşımacılığında nasıl bir tecrübeye sahip? 
Tio Lojistik, dünya genelinde geniş bir yelpazede tehlikeli ve tehlikesiz kimyasallardan, sıvılaştırılmış gazlara ve sıvı gıda ürünlerine kadar uzanan likit taşımacılık alanında uzmanlaşmış bir tank operatörü ve lojistik hizmet sağlayıcısıdır. Bizim odak noktamız, uzmanlaştığımız sıvı taşımacılığı konusunda müşterilerimize en üst seviyede entegre lojistik hizmetleri sunmak.
Çevresel sorumluluklarımızı ciddiye alıyoruz ve 'Yeşil Lojistik' çalışmalarını önemli bir hedef olarak benimsiyoruz. Karbon salınımını azaltmak için farklı taşıma modlarını entegre bir şekilde kullanarak, çevreye olan etkimizi minimuma indiriyoruz. Sürdürülebilirlik yolculuğumuzdaki ilerlememizin bir göstergesi olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Kombine Taşımacılık Yönetmeliği kapsamında verilen Yeşil Lojistik Belgesi'ni de almış bulunmaktayız. Yeşil Lojistik kapsamında, çevresel etkilerimizi izlenebilir kılıyoruz. Çevreye karşı sorumluluğumuzu, taşımaların her adımında yerine getiriyoruz.
 
Yurt içi taşımacılık çözümlerinizden söz eder misiniz? 
Yurtiçinde geniş hizmet ağımızla, yüksek kalite standartlarında gerek dolum terminalleri ve limanlardan gerekse doğrudan üretici fabrikalarından kimyasal, petrol, gaz ve gıda gibi maddelerin ürün özelliklerine uygun yurtiçi taşımacılığını sağlıyoruz. 
 
TÜRK İHRACATÇISINI GLOBAL PAZARLARA TAŞIYOR 
Uluslararası alanda Türk ihracatçısını hangi bölgelere ulaştırıyorsunuz? İthalat ve transit yükler için sunduğunuz hizmetler neler? Müşterilerinize zaman, maliyet ve transit süre vb. alanlarda ne tür avantajlar sağlıyorsunuz?
İhracat taşımalarında Türk ihracatçısına denizyolu, demiryolu ve karayolu olarak neredeyse dünyanın tüm bölgelerine hizmet sağlıyoruz. İthalat ve transit yüklerde de Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok liman ve terminalinden gerek doğrudan Türkiye’ye gerekse cross olarak farklı ülkelere taşıma organizasyonları gerçekleştiriyoruz.
Deneyimli ekibimiz, müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarına göre en uygun taşıma modeliyle taşıma sürecinin her adımında, ürüne özel spesifik ihtiyaçları göz önünde bulundurarak, rota optimizasyonu ile süreci en verimli ve ekonomik şekilde planlamakta.
 
Tank konteyner kiralama ve satış hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz? 
Müşteri ihtiyaç ve taleplerine göre kimyasal, gıda, gaz gibi ürün özelliklerine göre belirlenen tank konteyner alternatiflerimiz ile özelleştirilmiş kiralama ve satış hizmetleri sunuyoruz. Tank konteynerlerimiz iklimsel değişkenlere göre ürünleri koruyabilme özelliğine sahip izolasyon yalıtımının yanı sıra buharla ve sıcak su ile ısıtma kapasitesi ile donatılmıştır. 17.000 ila 36.000 litre arasında değişen kapasitelere sahip çok yönlü standart UN Taşınabilir tank konteynerlerimiz ile birlikte T50 Gaz ve T75 Cryogenic tank konteyner kiralama ve satış hizmetleri sunuyoruz.
 
Tio Lojistik, 2024 yılına yeşil lojistik belgesi alarak giriş yaptı. Bu alanda hedefleriniz neler? 
Yeşil Lojistik ile ilgili çalışmalarımız aslında daha da eskiye dayanıyor. 2022 ve 2023 yılları arasında bu konudaki alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. 2024 yılında da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na başvurarak Yeşil Lojistik belgemizi aldık. Bu yolculuğa çıkarken hedefimiz, daha yeşil bir dünya için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirerek, lojistiğin yeşili olmaktı. Bu hedefimizi de Yeşil Lojistik belgesi alarak başarmış olduk.
 
HOLLANDA’DA OFİS AÇACAK 
2024 yılı için ajandanızda neler var? 
Tio Lojistik, kuruluşundan bu yana istikrarlı bir büyüme sergileyen bir lojistik firmasıdır, her yıl yüzde 120 oranında büyümüştür. 2024 yılı içinde Hollanda ofisimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Ekipman ve tank yatırımlarımız devam ederken, iş süreçlerimize yapay zeka entegrasyonu için yoğun çalışmalar sürdürüyoruz. Ayrıca, 2024 yılı içinde SQAS belgelendirme süreçlerimizi başlattık ve yıl sonuna kadar SQAS belgesi almaya yönelik planlarımız bulunuyor. Bu süreçte yurt içi ve uluslararası fuarlara katılımımız da devam edecek.
 
Likit ve dökme ürün taşımacılığı sektörünün gündemindeki sorunlar ve çözüm önerileriniz neler?
Çeşitli sektörlerde olduğu gibi, lojistik alanında da operasyonel ve iş süreçlerinde bir dizi zorlukla karşılaşıyoruz. Bu bağlamda, LİKİTDER (Likit ve Dökme Ürün Taşımacılar Derneği)’nin kurucu üyeleri ve yönetim kurulu arasında yer alıyoruz. Sektörümüzle ilgili karşılaşılan sorunları tanımlayarak çözüm önerileri geliştirmek ve sektörün gelişimine katkı sağlamak amacıyla, tüm paydaşlarla bir araya gelerek dernek çatısı altında faaliyet gösteriyoruz.
 
Tio Lojistik 
www.tiolojistik.com.tr
Barbaros Mahallesi, Çiğdem Sokak Ağaoğlu My Office İş 
Merkezi No: 1/26 Ataşehir / İstanbul / Türkiye
Tel : +90 216 688 48 46 | +90 216 688 78 46 | +90 216 688 08 46
E-mail: sales@tiolojistik.com.tr



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat