e
Banner


Globelink Ünimar yaptığı yatırımlarla global lojistik altyapısını güçlendiriyor
2024'te faaliyet gösterdiği tüm alanlarda global lojistik altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen Globelink Ünimar, gerçekleştirdiği yatırımlarla pazardaki konumunu güçlendiriyor.  




Globelink Ã�nimar2023 yılında yeni yatırımlarla yerelde ve globalde lojistik altyapısını güçlendiren Globelink Ünimar, 2024 yılına tüm faaliyet alanlarında pazar payını artırmayı hedefliyor. 2023 yılında çalışanlarının da değerli katkılarıyla oldukça yoğun bir iş trafiğini yönettiklerini belirten Globelink Ünimar Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Uygar Sül, bu dönemde yeni destinasyonlarla dağıtım ağlarını güçlendirdiklerini söyledi. Hava kargoda bünyelerine yeni konsol rotalarını eklediklerini ifade eden Sül, “Bu noktada ülkemizin dış ticaretine paralel olarak Uzakdoğu, Kuzey Amerika, CIS ve MENA Bölgesi’ne yoğunlaştığımızı söyleyebilirim. Ayrıca piyasa dinamiklerini iyi takip ederek değişen navlun hareketlerine paralel olarak müşterilerimize en iyi fiyat ve hizmeti sunma yolunda büyük bir özveriyle çalıştık. Paydaşlarımıza uçtan uca lojistik hizmet sunabilmek amacıyla Tuzla’da bir depo daha açarak İstanbul içerisinde depo sayımızı ikiye çıkarmış olduk. 2023 yılı tüm dünya ve sektörler için çok zorlu bir yıl oldu. Stratejilerimizi belirlerken, planlarımızı yaparken ve operasyonlarımızı yürütürken büyük bir sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. 2024’te de benzer bir anlayışla strateji üretmeyi, lojistik sektörünü desteklemeyi ve hizmet kalitemizi artırmayı hedefliyoruz” dedi. 
 
DİJİTALLEŞMEYLE HIZI VE VERİMLİLİĞİ ARTIRDI 
Uygar Sül, 2023 yılında teknolojik gelişmelere verdikleri önemi de net bir biçimde açığa çıkarma fırsatı yakaladıklarını söyledi. Kullandıkları sistemlerde sanal pos ile online ödeme, online teklif alma, track&trace ve QR kod ile yüz takip sistemi gibi yeni uygulamalara geçiş sağladıklarını vurgulayan Sül, “Öte yandan UNIBOX isimli iş zekâsı ürünümüzle süreç yönetimlerimizi iyileştirirken karar verme süreçlerimizi de hızlandırdık. Bu sayede hız ve esnekliğin önemli olduğu lojistik sektöründeki karar alma süreçlerinde büyük veriden faydalandık. İş zekâsı ürünümüz UNIBOX BI ile dijitalleşme süreçlerimizi de hızlandırdık, operasyonel süreç verimliliğimizi ve müşteri ilişkilerimizi bu ürünle güçlendirdik. Tüm bu yapıları karar süreçlerimizin daha verimli ve hızlı olması adına kullanmaya devam ediyoruz. Büyük veriyi analiz ederek lojistik süreçlerimizi kolaylaştıran ve yapay zekâ işe desteklenen UNIBOX BI ürünümüz sayesinde hızlı karar alma ve strateji belirleme noktasında daha hızlı aksiyon almaya başladık. Bu ürünümüzle Atlas Lojistik Ödül töreninde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldük” diye konuştu.  
 
SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİYLE BİR ADIM ÖNE ÇIKTI 
Globelink Ünimar, ayrıca 2023 yılında çevre korumadan eğitime, spordan genç yeteneklere kadar uzanan farklı sosyal sorumluluk projeleri alanında da oldukça anlamlı projelere imza attı. Bu projeler hakkında da detaylı bilgiler veren Uygar Sül, şunları aktardı: “Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle kız öğrencilerin eğitimini desteklemek için bir burs fonu oluşturduk ve genç kızların eğitim hayatlarına eşit fırsatlar sunmayı amaçlayarak geleceğe yönelik yatırımlar gerçekleştirdik. Çevre duyarlılığına verdiğimiz önemi de bir adım ileriye taşıyarak Şile Belediyesi ile iş birliği yaptık ve deniz yüzeyi temizleme araçlarımızı faaliyete geçirdik. Bu projeyle doğanın korunması konusundaki sorumluluklarımızı yerine getirerek çevre temizlik çalışmalarına katkı sağladık. Bunun yanında Ege Orman Vakfı iş birliğiyle Globelink Ünimar Korusunu yeşerterek doğa dostu bir yaşam için önemli adımlardan birini daha attık. Özellikle e-ihracat/ticaret, ETGB ile express lojistik, proje taşımacılığı ve soğuk zincir taşımalarında yapımızı büyüterek devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi teknolojik gelişmeleri ilgiyle takip ediyoruz. Bu doğrultusunda yeni yılda dijitalleşme tarafına hız kazandırarak yeni yatırımlar yapacağız. Amacımız sektördeki tecrübemiz ışığında uçtan uca, kapıdan kapıya entegre lojistik çözümleri sunmak ve müşterilerimizin iş süreçlerini daima daha iyiye taşımak.” 
 
LOJİSTİK PAZARI YAVAŞLAMA SİNYALİ VERİYOR! 
2024 yılında global ekonomik konjonktüre ve resesyon beklentisine bağlı olarak lojistik faaliyetlerinde yavaşlama yaşanabileceğine dikkat çeken Uygar Sül, sektöre ilişkin öngörülerini şöyle paylaştı: “Amerika ve Avrupa merkez bankalarının geçtiğimiz yıl uygulamaya başladığı sıkı para politikaları uluslararası ticarette daralmalara sebep oldu. 2023 yılı sonu itibarıyla Türkiye de parasal sıkılaşma kervanına katıldı. Bununla birlikte ticaret yollarında yaşanan olumsuzlukların öngörülebilirliği azaltırken, tedarik zinciri planlamalarında aksamalara sebep oldu. Ancak dünya ekonomisi, özellikle hane halkları ikinci bir tedarik zinciri kaynaklı enflasyon artışını kaldıracak yapıda değil. Ticarette ve ekonomide yaşanan daralmaların lojistik sektörüne olumsuz etkileri olabiliyor. Türkiye bulunduğu konum itibarıyla lojistik açıdan belirli avantajlara sahip bir ülke. Dolayısıyla bizlerin, doğru planlamalar eşliğinde yapılacak yeni yatırımlarla yaşanması muhtemelen olumsuzluklardan nispeten daha az etkileneceğini düşünüyorum. Lojistik ve tedarik zinciri sektörünün de ülkemizin büyümesine paralel olarak büyüme göstermesini bekliyoruz. Öte yandan, 2024’te sektörün teknolojiye yaptığı yatırımların artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Yatırımlarla beraber sunulan hizmet kalitesinde de belirli iyileşmeler yaşanacaktır. Teknolojinin sektörün geleceğini etkileyen önemli faktörler arasında yer aldığını düşünüyoruz. Ayrıca bu süreçte sürdürülebilirlik anlayışı kapsamında iş süreçlerinin çevre dostu bir şekilde gerçekleşmesi adına yapılan çalışmaların da devam ettiğini göreceğiz.” 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat