e
Banner


TET Global Lojistik tecrübesini Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerine taşıyacak
Tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılık faaliyetlerini intermodal hizmetleriyle desteleyen TET Global Lojistik, yeni yatırımlarla karayolu filosunu güçlendirirken, tecrübesini Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerine taşımayı hedefliyor. TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Yalçın, “Yatırımlarımızla global ağdaki varlığımızı güçlendirmeyi; gelişen talepler doğrultusunda dökme kimyasal taşımacılık ve kimyasal tanker yıkama sektörünün mevcut hizmet standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi. 




tglTET Global Lojistik’in tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığındaki tecrübesinden söz eder misiniz? Bu alanda sunduğunuz hizmetlerle nasıl fark yaratıyorsunuz? Müşterilerinize sunduğunuz avantajlar neler?
 
TET Global Lojistik olarak sektöre dökme kimyasal taşımacılık faaliyetleriyle giriş yaptık. 2002 yılından bu yana 300’ü aşkın öz mal araçtan oluşan geniş bir filoyu bünyemize kattık. Türkiye’deki ve Avrupa’daki tüm noktalar arası sürdürdüğümüz lojistik faaliyetlerinin yanında intermodal taşımacılık hizmeti de veriyoruz. Geldiğimiz noktada kara ve denizde dökme kimyasal taşımacılığının yanı sıra, müşterilerimize kimyasal tanker ve tank konteyner yıkama, konteyner depolama gibi çeşitli hizmetler de sunuyoruz. 
Uluslararası lojistik alanında büyüyen bir marka olarak biz de müşterilerimize güçlü teknolojik altyapı ile hizmet vermeye özen gösteriyoruz. Özellikle araç takip sistemi ile tesislerdeki yükleme ve boşaltma işlemlerini otomatik olarak takip edebiliyoruz. Sunduğumuz hizmetlerin çeşitliliği ve güçlü teknolojik altyapımız, bizi bu alanda ayrıştırıyor ve müşterimiz açısında büyük bir avantaj yaratıyor.
TET Global Lojistik olarak sadece en iyi bildiğimiz işi yapıyoruz. Likit taşıma sürecini iyileştirebilecek ve bunu kalıcı hale getirebilecek tüm ilave çözümler için algımızı hep açık tutuyoruz. Sektörde tercih edilen ve aranan firmalardan biri konumundayız. Bu konuma ulaşmanın en önemli unsuru müşterilerimize ve tedarikçilerimize sağladığımız güvendir. TET Global Lojistik olarak sadece şirketimizin değil, sektörün gelişimi için çalışıyoruz. 2013 yılından bu yana Bulkhaul Limited firmasının Türkiye acentesi olarak konteyner taşımacılığında lojistik hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda International Tank Container Organisation (ITCO) üyesiyiz.  Kadın yöneticiler tarafından kurulan TET Global Lojistik Türkiye’nin Women Owned Sertifikasına sahip sayılı lojistik firmalarından biri. 
 
DÜNYANIN HER NOKTASINA İNTERMODAL SERVİSİ 
Ağırlıklı olarak hangi bölgelere taşıma yapmaktasınız? Müşteri yelpazenizden söz eder misiniz?
 
Biz TET Global Lojistik’i bir tedarikçiden çok müşterilerimizin süreçlerinin bir parçası olarak konumlandırıyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda servislerimizi sıvı kimyasal taşıma sektöründe geçmişten bugüne kadar çeşitlendirdik. Likit taşımacılığın öncesi, taşımanın kendisi, teslimi ve dönüşü için ürün, yükleyici, müşteri ve yasal gerekliliklerin tamamını yönetebilecek süreçler inşa ettik. Yurt içi taşımalarımız başta Marmara bölgesi olmak üzere ve İzmir çevresi olarak tüm Türkiye’dir. Taşıdığımız ürünlerin yüzde 40’ı tehlikeli kimyasallar yüzde 60’ı ise tehlikesizdir.
Karayolu olarak yoğunlukla Doğu Avrupa’ya tehlikesiz kimyasallar taşıyoruz. İntermodal alanda ise dünyanın her noktasına ürün gönderme imkânımız bulunuyor.
Müşteri yelpazemiz oldukça geniş. Kişisel bakım, temizlik, ilaç, organik, boya, gıda, tarım ve yapı kimyasalları ürünleri gibi günlük hayatta kullandığımız birçok malzemenin bileşenini oluşturan hammaddeleri taşıyoruz. Kimya sektöründe üretici olan birçok firma müşterilerimiz arasında yer alıyor.
 
YILI 1 MİLYON TON YÜK İLE KAPATACAK 
Yılın ilk yarısında ne kadarlık bir taşıma gerçekleştirdiniz? Yılı nasıl kapatmayı planlıyorsunuz?
 
Yaklaşık 400k MT karayolu kimyasal taşıması gerçekleştirdik. Seneye 1 milyon ton ile kapatmayı hedefliyoruz. 
 
Yatırım ve büyüme planlarınız neler? 
 
Çok kompartımanlı araçlar ile üreticinin stok maliyetlerini düşürmeye yardımcı oluyoruz. Çok fonksiyonlu Iso Containerlara ek olarak ADR’li FORD marka çekicileri de filomuza katarak bir yatırım gerçekleştirdik. Mevcut yatırımlarımızla global ağdaki varlığımızı güçlendirmeyi; gelişen talepler doğrultusunda dökme kimyasal taşımacılık ve kimyasal tanker yıkama sektörünün mevcut hizmet standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz. Her yıl önemi artan Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerine, Türkiye’de daha yüksek olduğuna inandığımız likit taşıma ve tanker standardını transfer etmek önümüzdeki 5 yıllık hedeflerimizden biri.
TET Global Lojistik olarak kişisel bakım, temizlik, ilaç, organik kimya, boya, gıda, tarım, yapı vb. farklı türde sıvı kimyasalların Türkiye’deki ve Avrupa’daki tüm noktalar arası dolaşımını sağlıyoruz. Günlük ortalama 10 bin ton likit kimyasal taşıma kapasitesine sahibiz. 
Yatırımlarımızla global ağdaki varlığımızı güçlendirmeyi; gelişen talepler doğrultusunda dökme kimyasal taşımacılık ve kimyasal tanker yıkama sektörünün mevcut hizmet standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda filomuzu gençleştirmek ve tecrübelerimizi Doğu Avrupa’ya taşımak istiyoruz.
 
REGÜLASYONLAR HER YERDE UYGULANMALI 
Türkiye’de tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığında yaşanan sorunlar, çözüm önerilerinizi aktarır mısınız?
 
Regülasyonların her yerde uygulanmaması, denetimlerinin yetersizliği ve sonucunda da haksız rekabetin ortaya çıkması, yaşanılan sorunlardan. Terminaller, üretim tesisleri, taşıyıcılar, limanlar ve alıcıların tam olarak aynı standart içinde olamayışı süreçlerin doğru akmamasına sebep olabiliyor. Regülasyonların her yerde aynı ölçüde uygulanması ve standartlarda oluşturulacak bir uzlaşının çözüme katkı sağlayacağına inanıyoruz.
Tehlikeli maddelerin yüklenmesi ve boşaltılmasında otomatik sensörler ve kapalı devre dolum ve boşaltım sistemlerinin yaygınlaşması ve bu minvalde bilicinin artmasını pazardaki yeni trendler olarak sıralayabiliriz. 
 
YEŞİL LOJİSTİK BELGESİ ALDI 
 
Çevre dostu uygulamaları ve sürdürülebilirlik kapsamındaki faaliyetleri kapsamında “Yeşil Lojistik Belge”si almaya hak kazandıklarını belirten TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Yalçın, “Çevreye ve topluma karşı sorumluluk bilinci ile yürüttüğümüz bu faaliyetlerle Yeşil Lojistik Belgesi’ne sahip sayılı lojistik firmaları arasında yer almak bizim için gurur verici. Müşterilerimizin ürünlerini güvenle ve çevre dostu yöntemlerle sağlamak birinci önceliğimiz olmaya devam edecek. TET Global Lojistik olarak yürüttüğümüz çevre dostu yeşil lojistik hizmeti müşterilerimizin de yeşil dönüşüm hedeflerine de katkı sağlayacak” dedi. 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat