e
Banner


Galata Taşımacılık intermodal filosunu büyütüyor
Galata Taşımacılık, 2020 yılında hizmet portföyüne eklediği intermodal taşımacılıkta yatırımlarını ve büyümesini sürdürüyor. Son olarak mevcut olan filolarına ek olarak 50 adet daha 45HCPW konteyneri filoya kattıklarını vurgulayan Galata Taşımacılık Karayolu Genel Müdürü İlhan Tozar, 2024’te komple taşımalarda intermodalin payını daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi. 




GalataGalata Taşımacılık 1997 yılından beri 5 kıtada 100’den fazla iş ortağı ve 300’den fazla çalışanıyla lojistik çözümleri üretiyor. Kara, hava, denizyolu taşımacılığı ve katma değerli hizmetlerine 2020 yılı sonunda yaptığı 45”PW HC konteyner yatırımıyla intermodal taşımacılığını da ekleyen şirket, 
İstanbul merkez ofisin dışında Çatalca ve Bursa Lojistik Merkezleri, İstanbul Havalimanı ofisi, Bursa, İzmir, Ankara, Mersin şubeleri, Tunus’taki ortaklığı ve 300’ün üzerinde çalışanı ile müşterilerine 360 derece hizmet sunan bir yapıyla faaliyetlerini sürdürüyor.
 
2 MİLYON EUROLUK EKİPMAN YATIRIMI 
Galata Taşımacılık Karayolu Genel Müdürü İlhan Tozar, komple taşımaların yanısıra sektörde en iyi bildikleri parsiyel ve askılı taşımalarda da 45”PW HC konteynerleri kullanarak intermodal taşımacılık pazarında fark yarattıklarını söyledi. “Bununla beraber kendi dijital intermodal altyapımız sayesinde otomatik bilgilendirmeler ile müşterilerimiz nazarında ön plana çıkıyoruz” diyen Tozar, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Karayolu taşımacılığına alternatif konteynerizasyonun gelişimiyle intermodal taşımacılığa ait yatırımlarımızı bizler de hızlandırıyoruz. 2022 yılının son çeyreğinde Türk üretimi özmal çekici, swapbody ve konteyner şase ekipmanlarına mevcuda ek olarak yaklaşık 2 milyon euroluk bir yatırım gerçekleştirdik. Halkalı çıkışlı direkt Avrupa bağlantılı demiryolu hizmetimizin yanında, Pendik, İzmir ve Mersin çıkışlı Ro-Ro gemileri ile de intermodal hizmetlerimizi müşterilerimize sunuyoruz. Genellikle belli bir sektörel sınırlamamız olmamasına rağmen; hammadde, yedek parça ve tekstil alanında müşterilerimizden daha çok talep almaktayız.”   
 
HİZMET AĞINI ÜLKE GENELİNE YAYACAK 
İlhan Tozar, 2022 yılında 3 binin üzerinde kombine taşımacılık seferleri gerçekleştirdiklerini söyledi. 2023 yılının tüm sektörde de hissedildiği gibi beklentilerin karşılanamadığı bir yıl olduğunu vurgulayan Tozar, “Buna rağmen yılı, kuruluşumuzdan bu yana global ve yerel ölçekte değişimleri titizlikle takip eden bir kurum olarak, koyduğumuz gerçekçi hedefler dahilinde tamamlıyor olacağız. 2023 ikinci çeyrekte ek olarak 50 adet 45HCPW konteyneri daha filomuza kattık. 2024 yılında iş hacmimizi komple taşımalar özelinde intermodal ile taşınmasını artırmayı planlıyoruz. İstanbul dışında var olan Bursa, İzmir ve Mersin şubelerimize ek yeni açılacak şubelerimiz ile ülke genelinde hacmimizi artırmayı amaçlamaktayız” dedi. 
 
HALKALI 7/24 HİZMETE AÇILMALI!
İntermodal taşımacılığın geliştirilmesinde öncelik verilmesi gereken alanlara da değinen Tozar, şunları aktardı: “Ülkemizde 217 adet limanın sadece 21’inde demiryolu bağlantısı bulunmaktadır. Bu anlamda demiryolu bağlantısı olan limanların artması kesinlikle faydalı olacaktır. Avrupa’ya açılan ana demiryolu terminalimiz olan Halkalı’nın diğer limanlar gibi 7/24 hizmete açılması ve zemin altyapısının iyileştirilmesi gerekmektedir. Böylelikle daha fazla tren bu terminalimizde elleçlenebilir hale gelecektir.”
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat