e
Banner


Lima Lojistik fark yaratmanın peşinden koşuyor!
2013’te Vedat Çelik, Cenker Ural, Sinan Türel, Hamdi Bülbüldere tarafından kurulan Lima Logistics,7 kıtada 200’den fazla ülkede standart taşımacılık anlayışının dışında hizmet sunuyor, her bir müşterisine sunduğu özel çözümlerle fark yaratıyor.




lima“Daha iyisini nasıl yapabiliriz?” sorusu etrafında kafa kafaya veren 4 sektör profesyonelinin Bursa’da 10 yıl önce ilk adımını attığı Lima Logistics, sektördeki köklü markalar arasından sıyrılmayı “müşteriye özel hizmet çözümü” ile başarıyor. 
Taşımacılık sektöründe yüz yılı bulan geçmişe sahip markalar olduğunun altını çizen Lima Lojistik Kurucu Ortaklarından Cenker Ural, “Lima’yı klasik yöntemlerle taşımacılık yapan lojistik firmalardan ayıran şey, kurulduğu günden bu yana her proje için ayrı bir hizmet tasarımı üretiyor olması” diye konuştu. 
Bursa merkezli Lima Lojistik’in İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Adana ve Eskişehir’de ofislerinde bulunan yetkin çalışanlarıyla operasyonlarını hız kesmeden yürüttüğünü anlatan Ural, otomotiv lojistiği ve fuar taşımacılığının Lima Logistics’in lokomotif hizmetleri olduğunu vurguladı. 
“Yaptığımız işi keşfeden elbette biz değiliz. Ama biz bir işi yaparken nasıl daha farklı yaparız sorusunun peşinden gittik” diyen Ural, “Hizmet tasarımı adını verdiğimiz uygulamamızla müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu taşımacılık operasyonlarını bir terzi titizliği ile ele alıyor ve onlara özel çözümler üretiyoruz. Hiçbir zaman ‘Ne iş olursa yaparız’ demedik. Konvansiyonel hizmet yöntemlerinden farklı bakış açılarıyla gerçekleştirdiğimiz operasyonlar, bize rekabet avantajı getirdi” şeklinde konuştu. 
 
YERELDEN GLOBALE UZANAN YOLCULUK
 
Hizmet tasarımı uygulamasının sadece şirket için değil müşteriler ve hatta tüm sektör için bir katma değer yarattığını belirten Lima Lojistik Kurucu Ortağı Vedat Çelik ise Lima Lojistik’in sektördeki sıçrama noktalarından birinin de yine böyle bir çözüm üretme projesiyle gerçekleştiğini anlattı. Çelik, “İtalya FİAT fabrikasında üretilen ürünlerin 24 saat içinde TOFAŞ’ın üretim bandında olması gerekiyordu. İnovatif bakış açımızla bu operasyon için özel bir çalışma hazırladık. Ve operasyon tıkır tıkır işledi. Bu başarılı operasyonun ardından Türkiye ve dünyadaki birçok üreticiden, sanayici ve tedarikçiden, taşımacılık operasyonlarıyla ilgili talepler gelmeye başladı. Bu Lima Lojistik için yerelden globale bir sıçrama noktası oldu. Sonrasında devam ettirdiğimiz başarılı çalışmalar da özellikle otomotiv lojistiği alanındaki büyümemizi artırdı” diye konuştu.
 
HEM NİCELİKLİ HEM NİTELİKLİ BÜYÜME 
 
Lima Lojistik’in alışılagelmişin dışına çıkan yöntemleriyle 7 kıtada 200’ün üzerinde ülkede taşımacılık operasyonlarını sürdürdüğünü aktaran Lima Lojistik Kurucu Ortaklarından Sinan Türel de, Lima Lojistik’in her yıl istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü belirterek, “Ancak bu sadece rakamsal bir büyüme değil. Yaptığımız iş ve sunduğumuz hizmetin kalite çıtasını da sürekli yukarılara taşıyoruz. Hem nicelik hem de nitelik olarak büyüyoruz” dedi. Lima Lojistik’in taşımacılıktaki en büyük payını yüzde 60 ile hava taşımacılığının oluşturduğunu belirten Türel, “Kalan yüzde 40’ın yüzde 25’ni deniz, yüzde 15’ni ise kara taşımacılığı oluşturuyor. Özellikle pandemi döneminin taşımacılığa olumlu etkisiyle sektör ortalamalarının üzerinde bir büyüme sergiledik. Bursa’da 2020 ve 2021 yıllarında en büyük ilk 250 firma içerisinde yer aldık. Basamakları tırmanmaya devam ediyoruz” dedi.
 
“OPERASYONDA SINIR TANIMIYORUZ”
 
Lima Lojistik’in toplam cirosunun yüzde 20’sini yurtdışı müşterilerinin oluşturduğunu belirten Türel, “Biz tamamen yerli sermayeli Türk girişimcileri olarak Fransız müşterimizin Çin’den alınan bir malını İtalya’ya götürüyoruz. Sadece Türkiye trafiği ile sınırlamıyoruz kendimizi. Tüm dünyada çok sayıda deneyimli ve güvenilir iş ortaklarımızla operasyonlarımızı sorunsuz bir biçimde yürütüyoruz. Bu durum da bizi sektörde öne çıkaran en güçlü yanlarımızdan birisi” şeklinde konuştu.   
 
FUARCILIK HİZMETİNE YENİ BİR SOLUK 
 
Otomotiv lojistiğinin yanı sıra fuarcılık alanında da Lima Lojistik’in aranan markalardan biri haline geldiğinin altını çizen Lima Lojistik Kurucu Ortağı Hamdi Bülbüldere de fuar taşımacılığı konusundaki yatırımları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2022 yılında tüm dünyada 86 fuar organizasyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini aktaran Bülbüldere, Türkiye’nin otomobili TOGG’un yurtdışındaki lansmanları için lojistik hizmetlerinin de Lima Lojistik tarafından verildiğini vurguladı.
Fuar taşımacılığının oldukça hassas bir operasyon olduğunu vurgulayan Bülbüldere, bu alandaki çalışmaların Lima Lojistik’in farklı bakış açısıyla yürütülmesine katkı sağlayacak yeni bir online fuarcılık servisi için çalışmaların son aşamaya geldiğini anlattı. Bülbüldere, “Bu servis sayesinde müşterilerimiz dünyanın dört bir yanındaki fuarlara gönderecekleri ürünlerini tek bir platform üzerinden planlayıp gerçekleştirebilecekler. İstedikleri bölgedeki fuarı seçip gönderecekleri ürünlerle ilgili olarak Lima Lojistik’in hizmet tasarımlarından bütçesine uygun olanı seçip operasyonu başlatabilecek. Lima Lojistik’in online fuarcılık servisi hem müşterilerimiz hem de sektörümüz açısında önemli kolaylık sağlayacak” dedi. 
 
“SOSYAL SORUMLULUKTA DA LİMA FARKI”
 
Hizmet tasarımı uygulamasını sadece “iş” alanı sınırlı tutmadıklarını, sosyal sorumluluk projelerinde de aynı yaklaşımı benimsediklerini anlatan Bülbüldere, başta gençlere, çocuklara ve özellikle de dezavantajlı gruplara spor yapma fırsatı sunabilmek adına Lima Spor Kulübü’nü kurduklarını kaydetti. Bülbüldere, “Sosyal sorumluluk projelerimizi planlarken de kitap, kıyafet ya da oyuncak bağışı gibi klasik yöntemlerin dışına çıkalım istedik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın önüne hedefler koymak ve bu hedefler doğrultusunda onların düşünsel ve fiziki gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla bir spor kulübü kurduk. Bugün geldiğimiz noktada basketbol ve voleybol takımlarımız üst liglerde A takımlarla mücadele ediyor. Kulübün başarıları hepimizi kıvandırıyor. Gençlerin bu başarılarına tanıklık etmek ne kadar doğru bir karar verdiğimizi ve ilerlediğimiz yolun ne kadar doğru olduğunu gösteriyor bize” şeklinde konuştu.      
 
“BÜYÜK VE MUTLU BİR AİLEYİZ”
 
4 ortaklı bir yapının en önemli avantajının hızlı karar verebilmek olduğunu kaydederek şirket yapılanması hakkında bilgi veren Lima Lojistik Kurucu Ortağı Cenker Ural, tüm yöneticilerin operasyonel şema içinde farklı sorumlulukları olduğunu anlattı. Lima’nın tüm çalışanları ile birlikte her gün büyüyen “mutlu bir aile” olduğunu anlatan Ural, art arda alınan “En İyi İşyeri Ödülü’nün bunun en önemli göstergesi olduğunu vurguladı. Ural, hızla büyüyen Lima markasının geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemesine katkı koyacak bir “Aile Anayasası” hazırladıklarını da kaydetti.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat