Banner


Goodyear araştırması ile karayolu taşımacılık sektöründeki trendleri ortaya çıkaracak
Goodyear, karayolu taşımacılığı sektörünün sürdürülebilirlik yaklaşımını ortaya koyan Sustainable Reality Survey - Sürdürülebilir Gerçeklik Araştırması’nın üçüncüsünü gerçekleştiriyor.




GoodyearGoodyear, Sustainable Reality Survey - Sürdürülebilir Gerçeklik Araştırması’nın üçüncüsü için hazırlıklarına başladı. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek araştırmaya tüm Avrupa nakliye filolarının katılmasını planlayan Goodyear, araştırmayla sektörün sürdürülebilirlik konusundaki yaklaşımını ortaya koymanın yanı sıra filolara sürdürülebilirlik yolculuğundaki başarılarını ve karşılaştıkları zorlukları paylaşma fırsatı da veriyor. Önceki yıllarda olduğu gibi, araştırma kapsamında tamamlanan her anket için TreeNation yepyeni bir fidan dikecek.
 
Goodyear, ilk olarak 2021 yılında yaptığı ve karayolu taşımacılığı sektörünün sürdürülebilirlik yaklaşımını ortaya koyan Sustainable Reality Survey - Sürdürülebilir Gerçeklik Araştırması’nın üçüncüsünü gerçekleştiriyor.
 
2022 yılında yapılan araştırma, filoların sürdürülebilirlik konusunda giderek daha bilinçli hale geldiğini ve yatırımların yıldan yıla arttığını ortaya koymuştu. Araştırmaya göre filoların sürdürülebilirliği artık sadece değerli bir sosyal amaç olarak görmekle kalmadığı, aynı zamanda karlılık sağlamakta bir araç olarak değerlendirdiği sonucu alınmıştı.
 
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek araştırma, lojistik ve taşımacılığın geleceğine ilişkin derinlemesine bilgileri bir araya getirerek lojistik sektörü için güvenilir bir bilgi kaynağı haline geldi.
 
Lastikler ve mobilite çözümleri önemli bir rol oynuyor
 
Araştırma, en son çevresel düzenlemeleri anlamaktan, sürdürülebilirlik hedeflerini ve ölçümlerini resmileştirmeye veya lastikler ve mobilite çözümleri dahil olmak üzere yeni çözümler ve teknolojiler kullanmaya kadar, filoların farklı bağlamlarda sürdürülebilirliğe yaklaşımlarıyla ilgileniyor. Goodyear'ın entegre filo yönetimi Total Mobility’yi tercih eden birçok Avrupa filo şirketi, sürdürülebilirlik çalışmalarında gelişmiş performans ve destek aldı. Örneğin, Goodyear'ın FUELMAX ENDURANCE lastiklerinin kullanılması, CO2'de yüzde 2'ye varan bir azalma sağlanmasını destekleyebiliyor ve bu da 100 araçlık bir filo için yılda 40 bin litre yakıt tasarrufuna eşit oluyor. Ayrıca, Goodyear TPMS, Goodyear CheckPoint veya Goodyear DrivePoint gibi mobilite çözümleri, daha hızlı ve daha kolay filo yönetimini destekleyerek verimliliği, etkinliği artırabiliyor ve filoların sürdürülebilirlik hedeflerini destekleyebiliyor.
 
Geçen yıl gerçekleştirilen araştırmaya katılan filoların yüzde 54'ü, yakıt tasarruflu lastiklerin sürdürülebilirlik stratejilerinin bir parçası olduğunu ve daha verimli araçlar kullanmaktan sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi. Geçmişte filo yöneticileri dayanıklılık, yol tutuş, yakıt verimliliği ve kilometre performansı arasında seçim yapmak zorunda kalıyordu. Ancak Goodyear Total Mobility kapsamında sunulan en yeni Goodyear ürünleri ve mobilite çözümleri doğru dengeyi sağlamaya ve filolar için daha iyi sonuçlar elde etmeye yardımcı oluyor.
 
Her geçen gün kendimizi geliştiriyoruz
 
Goodyear Sürdürülebilir Gerçeklik Araştırması ile Avrupa'nın dört bir yanındaki filolarla etkileşim kurmanın son derece önemli olduğunu söyleyen Goodyear Ticari Lastikler Avrupa Pazarlama Direktörü Maciej Szymanski "Onların günlük kararları hakkında bir içgörü elde ediyoruz. Bu geniş kapsamlı sektör araştırmasından ortaya çıkan müşteri geri bildirimlerine çok önem veriyoruz. Araştırmanın 2021'deki sonuçlarının açıklanmasından bu yana aldığımız veriler sayesinde, filoların karşılaştıkları zorluklara cevap vermeye ve işletmeleri sonuçlarını yönlendirmelerinde desteklemeye daha iyi hazırlandık. Böylece tercih ettikleri mobilite ortağı olmaya daha da yaklaştık." dedi.
 
ESG hedefleri finansal sonuçlar kadar önemli
 
Taşımacılık sektörünün düzenleyici çerçevede sürekli bir evrim yaşadığını söyleyen Szymanski "Fit for 55 paketi, Euro 7, Araç Enerji Tüketimi Hesaplama Aracı (VECTO) veya Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) gibi girişimler, taşımacılık şirketlerinin yeni gerçekliğe uyum sağlama konusunda ciddi bir şekilde düşünmelerini gerektiriyor. Hem şirket içi politikaların hem de filolarında belirli ürün veya çözümlerin uygulanması açısından uygun önlemleri almalarını gerektirmektedir. Sürdürülebilirliği gerçeğe dönüştürme ihtiyacı, daha sorumlu operasyonlara sahip şirketleri tercih etmeye istekli müşteriler ve ESG (Çevre-Sosyal-Yönetişim) hedeflerine yönelik performansın finansal sonuçlar kadar önemli olmaya başladığı yatırımcılar tarafından da kabul görüyor." diye konuştu.
Szymanski "2021'den bu yana Goodyear Sürdürülebilir Gerçeklik Araştırması'nın sonuçları, Avrupa'daki taşımacılık sektörünün bu yeni zorluklara nasıl yaklaştığını ve işletmelerini daha sürdürülebilir hale getirmek için nasıl değiştirdiğini gösteren çok iyi bir barometredir." dedi.
Araştırmaya https://www.sustainablerealitysurvey.eu/ adresinden 21 Temmuz tarihinde kadar dahil olunabiliyor. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat