Banner


Thermo King soğuk zincirdeki uzmanlığını dijital ürünlerin taşınmasında kullanıyor
Soğuk zincirde uzun yıllara dayanan uzmanlığı ile Thermo King, dijital ürünlerin tedarik zincirinde de önemli bir rol üstleniyor.




thermo kingÖzellikle 2020 yılının başında yaşanan Covid pandemisi dönemi küresel yarı iletken çip tedarikinde zorluklar yaşanmasına neden oldu. Dijital dünyanın bileşeni olarak öne çıkan ve önemi kavranan çipler, elektronik eşyalarımıza girene kadar çok uzun bir evreden geçiyor. Bu çiplerin ana bileşenleri kum ve kuvarstan çıkarılabilen silika olarak bilinen Silisyum dioksit’dir. Yarı iletkenler için kullanılan hammaddelerin sevkiyatlarının zamanında ve güvenli bir şekilde varış noktasına ulaştırılması büyük önem taşıyor. Soğuk zincirde uzun yıllara dayanan uzmanlığı ile Thermo King, bilgisayar parçalarını da güvenle taşımak için ideal bir ortak olarak öne çıkıyor. 
 
Yarı iletken endüstrisi küresel bir endüstri ve yaklaşık yüzde 75'i Doğu Asya'da bulunuyor. Ancak kullanılan hammaddeler ise dünyanın her yerinden toplanıyor. Silikanın büyük çoğunluğu ABD, İtalya ve Fransa'da çıkarılırken, kuvars esas olarak Çin ve Brezilya'dan temin ediliyor. Bu malzemeler, akıllı telefonlara ve arabalarda kullanılmadan önce çok uzak mesafeler kat ediyor. 
 
Bu kadar çok hareketli ve tehlikeli parçanın olduğu bu malzemelerin tamamının taşınması hassasiyet ve özen gerektiren bir süreç içeriyor. Bu malzemeler herhangi bir şekilde patlayıcı, yanıcı, aşındırıcı, toksik, radyoaktif veya zararlı olabiliyor. Sıcaklıktaki herhangi bir dalgalanma tüm sevkiyatı tehlikeye atabilecek kimyasal reaksiyon başlatabiliyor. 
 
İDEAL DERECELER
 
İnce ve savunmasız bir madde olan silikanın kısa yolculuklarda, 8°C ile 60°C arasında taşınması gerekiyor. Yolculuk beş günü aştığında, bu aralık daha daralıyor. Sıcaklık aralığı, yüzde 7 ila 30 arasında nem seviyeleri ile 18°C ila 24°C olur. Birçok taşıma modunda tutarlı sıcaklık kontrolü çok önemli. Thermo King'in geniş transmodal soğutma üniteleri yelpazesi ve soğuk taşımacılıkta uzun yıllara dayanan uzmanlığı sayesinde ham maddeler ve bileşenler yolun her adımında güvende tutuluyor.
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat