Banner


Yeni Renault Trucks kamyonları yüzde 10'a kadar tasarruf sunuyor
Renault Trucks, dağıtım ve hafif inşaat kamyonları için tasarlanan 2023 modellerinin enerji verimliliğini artırırken çevresel ayak izlerini azaltıyor. Renault Trucks D, D Wide ve C 2.3 m 2023 modelleri, motor optimizasyonu, yeni şanzıman donanımı ve Fuel Eco+ paketi sayesinde yakıt tüketimini ve buna bağlı olarak CO2 emisyonlarını yüzde 10'a kadar azaltacak şekilde sunuluyor. 




RenaultSürücülerin şehir içi bölgelerdeki görevleri, sıkışık şehir merkezlerindeki teslimatlar, diğer yol kullanıcıları ve yüklerin güvenliğinin sağlanması için yaşanılan stres, üretkenliği sürdürme gerekliliği nedeniyle çok zorlu oluyor. Renault Trucks, bu görevleri kolaylaştırmak hem sürücülerin hem de araçların performansını artırmak için mümkün olan her türlü çözümü sunuyor. 
 
Renault Trucks D Wide ve C 2,3 m kamyonlar, 'a kadar daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu sağlıyor
 
Renault Trucks D Wide ve C 2.3 m'nin 2023 modellerinde yeni DE11 motoru bulunuyor. Bu motor, alevleri yanma odasının içine yeniden yönlendirerek mevcut oksijenin kullanımını optimize eden ve böylece yanmayı iyileştiren patentli Dalga Piston teknolojisine sahip. Ayrıca motora daha yüksek hassasiyetli yeni enjektörler entegre edildi. Renault Trucks, basınç etkinliğini artırmak üzere bağlantı kolları, pistonlar ve krank milini yeniden tasarlayarak ve karter gazı kontrolünü optimize ederek sürtünme kaybını azaltmak için çözümler üretti. İyileştirilmiş tepki süresine sahip yeni yüksek performanslı bilya yataklı turbo şarj ve düşük viskoziteli yağ ile birleştirilmiş değişken akışlı bir yağ pompası da geliştirildi. Ayrıca Renault Trucks, optimize edilmiş art işletme sistemi ve yeni bir motor kontrol ünitesi kullanmayı tercih etti. 
 
Renault Trucks D Wide ve C 2.3 m, yeni nesil Optidriver şanzıman donanımına sahip. Opsiyonel olan Eco modu ise yakıt tüketiminin daha da azalması sağlanıyor. 
 
Son olarak, bir tavan rüzgarlığı, yan rüzgarlıklar, devre dışı bırakılabilir bir kompresör ve üç dakika sonra otomatik motor durdurma sunan Fuel Eco+ Paketi ile yakıt tüketiminde ek %5’e varan iyileştirme sağlanabiliyor. 
 
Tüm bu teknolojilerin birleşimi, önceki nesil Renault Trucks D Wide ve C 2,3 m ile karşılaştırıldığında ’a kadar daha fazla yakıt tasarrufu sunuyor.
 
Renault Trucks D: yeni bir güç aktarma sistemi ve yeni Optishift otomatik şanzıman
 
5 ve 8 litrelik motorlara sahip Renault Trucks D, yeni 8 vitesli Optishift şanzıman ile donatıldı. Bu tam otomatik şanzıman, düşük hızlarda daha iyi yol tutuşu, iyileştirilmiş yakıt verimliliği ve gelişmiş sürüş konforu sağlıyor. Yeni Optishift otomatik şanzıman, Renault Trucks D 4x4 kamyonda da opsiyonel olarak sunuluyor. Yakıt tüketimini daha da azaltmak için bir seçenek olarak Eco modu da bulunuyor.
 
Son olarak Eco+ Fuel Paketi, ek yakıt tasarrufu sağlıyor.
 
Tüm bu teknolojilerin birleşimi, önceki nesil Renault Trucks D ile karşılaştırıldığında %9’a varan oranda iyileştirilmiş yakıt tasarrufu sağlanabileceği anlamına geliyor.
 
Gelişmiş güvenlik ve araç içi konfor
 
Renault Trucks dağıtım yelpazesinde de iyileştirilen sürücü konforu, Renault Trucks’ın öncelikli odaklandığı konular arasında yer alıyor. 
 
Renault Trucks D, D Wide ve C 2.3 m, daha fazla güvenlik için BirdView sistemi ile donatıldı. Aracın dışına yerleştirilen dört kamera, 7" LCD ekranda gerçek zamanlı olarak panoramik bir görüntü sağlıyor. Bu özellik, sürücüye çok yönlü bir kullanım sunuyor. Çevredeki alanın tek bir görüntüde ve kör noktalar olmadan görüntülenmesi, çarpışma ve kaza riskini azaltıyor. 
 
Renault Trucks D, D Wide ve C 2.3 m'nin iç dizaynı ise mükemmel görsellik ve araç içi konfor için yeniden tasarlandı. Koltuklar, yataklar, yenilenen kabin tasarımına uygun olarak yeni bir kumaşla kaplandı ve kontrol düğmeleri, yeni bir beyaz arka aydınlatma ile hazırlandı. 
 
İşletme maliyetlerinin kontrolü için özel hizmetler
 
Taşımacılık uzmanlarının işletme maliyetlerini azaltarak karlılıklarını artırmalarına yardımcı olmak için araçlar, Renault Trucks'ın gerçek zamanlı filo izleme ve yönetim sistemi olan Optifleet aboneliği ile birleştirilebiliyor.
 
Optifleet, uygulamada map modülünü kullanarak teslimatların gerçek zamanlı izlenmesi sayesinde, zaman ve kat edilen mesafe açısından rotaları optimize ediyor.
 
Check modülü, araçların enerji tüketimini takip ederken Ecoscore özelliği, sürücü özelinde teknik verilerin (yakıt tüketimi, rölantide bekleme yüzdesi, fren kullanımı vb.) uzaktan izlenmesini sağlıyor. Bu sayede sürücü performansının analizi sayesinde sürüş eğitimi alması gereken sürücülerin belirlenmesi ile yakıt tüketimini optimize etmek ve CO2 emisyonlarını azaltmak mümkün olabiliyor. 
 
Son olarak Renault Trucks, araçları için özel Start & Drive bakım anlaşmaları sunarak, taşımacılık profesyonellerinin araç hizmet süresini en üst düzeye çıkarmasına ve maliyetlerini öngörülebilir şekilde yönetmesine destek oluyor.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat