Banner


KeyLine geleceğe dijitalleşerek hazırlanıyor
Dört adet treyler yatırımı ile Türkiye-Slovenya arasında düzenli karayolu seferlerine başlayan KeyLine, dijitalleşme alanında da ciddi adımlar atıyor. KeyLine kurucu ortağı Dr. Kayıhan Özdemir Turan, dünyanın her noktasından sunulan ürün takip sistemi imkanı IoT ile insanı aradan çıkaran süreç yönetiminin ve hızın KeyLine için gelecekte fark yaratan unsurlar olacağını söyledi. 




KeylineLojistik sektöründe 13 yılı geride bırakan KeyLine, lojistik hizmetlerin bütününü kapsayan bir anlayışla ve tüm dünyada kapıdan kapıya taşımacılık yapabileceği acente ağı ile hizmet sağlamaya devam ediyor. Denizyoluyla başta otomotiv yan sanayi, gıda, hammadde ve proje taşımacılığı sektörlerine hizmet sunduklarını belirten KeyLine kurucu ortağı Dr. Kayıhan Özdemir Turan, “KeyLine olarak müşterilerimize butik hizmet veriyoruz. Müşterilerimizin beklentisi hız ise yüksek navlun bedelli kısa süreli servislerle, uygun maliyet ise daha uzun süreli servisler ile hizmet sunabiliyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçları paralelinde öncelikli taşıma modumuz hız nedeni ile karayolu oluyor. Denizyolu taşımaları ciromuz içinde ikinci sırada yer alıyor. 2022 yılında havayolu taşımalarımız artarak devam ediyor” dedi.         
 
KRİZ DÖNEMİNDE ALTERNATİF ÇÖZÜMLER YARATTI 
 
Pandemiyle birlikte gündeme gelen konteyner krizinin yarattığı sonuçları değerlendiren Dr. Turan, “Pandemi döneminde her zaman bir çözüm ile müşterilerimizin yanında yer aldık. Multimodal ve intermodal taşıma organizasyonlarımız darboğazların aşılmasında kilit rol oynadı. Pandemi döneminin etkileri halen sürüyor ve navlun bedelleri hala yüksek. Zaman zaman azalan yönde hareket etse de navlun seviyeleri pandemi dönemi öncesine göre çok yüksek. Navlun fiyatlarındaki bu yüksek seviyenin 2023-2024’e kadar devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu. 
 
TÜM DÜNYA KAPSAMA ALANIMIZ 
 
“Ülkemizin dış ticaretinde hem ithalatta hem ihracatta ürettiğimiz hizmet ile tüm dünya kapsama alanımızda” diyen Dr. Turan, hizmet ağının genişliğinin önemini şu sözlerle aktarıyor: “Bunun yanı sıra İngiltere ve Fransa’da depolama ve dağıtım hizmetimiz ile, Uzakdoğu’dan Avrupa’ya hem demiryolu hem havayolu hem de denizyolu bağlantılı multimodal ve intermodal çözümlerimiz ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına çözüm üretiyoruz. Kuşak ve Yol Girişimi’nde (Belt and Road Initiative – BRI) aktif rol alıyor, Çin-Avrupa hattında sunduğumuz demiryolu çözümüyle müşterilerilerimizin lojistik maliyetlerinde büyük iyileştirmeler sağlıyoruz. 2019’dan beri Kuzey Koridoru’nda intermodal taşımalar gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar Çin’den Polonya, Çekya, Belçika, Fransa ve Slovenya’ya kapıdan kapıya taşımalar gerçekleştirdik. 2021 Ağustos ayında hizmet ağımıza Çin-Tacikistan arasında demiryolu intermodal taşıma hizmetini de ekledik.” 
 
HEDEF SÜRDÜRÜLEBİLİR VE UZUN SÜRELİ İLİŞKİ 
 
2021-2022 döneminde dünya ticaretinin artmasına paralel olarak Türkiye’de de dış ticaretin arttığını ifade eden Dr.Turan, “Bu paralelde logomuzda da yer aldığı gibi müşterilerimizin çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz. Önceliğimiz müşterilerimiz ile sürdürülebilir ve uzun süreli bir işbirliği içinde olmak. Her operasyonumuzu ilk günkü heyecan ve istek ile ama artan tecrübemiz paralelinde, lojistiğin 7 doğrusunu her an göz önünde bulundurarak icra ediyoruz. Sorumluluğunu aldığımız lojistik hizmeti planladığımız şekilde sonlandırmak en büyük motivasyonumuz” diye konuştu. 
 
DİJİTAL GELECEK  
 
Lojistik hizmet sağlayıcıların bugünün zorlu rekabet ortamında ayakta kalmasını sağlayacak en önemli hususun butik hizmet anlayışının dijital hizmetler ile birlikte sunulması olduğuna vurgu yapan Dr. Turan “Dünyanın herhangi bir noktasında hareket halinde olan ürünlerini takip etmek isteyen müşterilerine anlık konum bilgisini veren, malların çıkış noktasından hareketi ile başlayan ve varış noktasına ulaştığı anda tamamlanan süreci, IoT ile insanı aradan çıkararak yapan süreç yönetimi ve hızın, KeyLine için gelecekte fark yaratan unsurlar olacağını” ifade etti.
 
BUTİK HİZMETLERİNİ TREYLER YATIRIMIYLA GÜÇLENDİRDİ 
 
2022 KeyLine için önemli bir yıl oldu. Şirket, mart ve nisan aylarında yaptığı dört adet treyler yatırımı ile Türkiye-Slovenya arasında düzenli karayolu seferlerine başladı. Bu yatırımın KeyLine’in butik hizmet anlayışının en önemli göstergesi olduğunu vurgulayan Dr. Turan “Slovenya’da yatırım yaparak bir fabrika satın alan müşterimize pazar şartlarına göre daha uygun navlunlar ile sürdürülebilir bir hizmet sunmak üzere yaptığımız bu yatırım bizim için bir ilk. Karşılıklı güvene dayalı ve uzun süreli iş birliğini öngören bu tarz projelere yatırım yapmaya ve müşterilerimizin uzun soluklu lojistik iş ortağı olmaya devam edeceğiz” dedi.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat