Banner


Michelin Türkiye ağır vasıta pazarında vites yükseltti
Avrupa ağır vasıta pazarının en güçlü oyunculardan biri olan Michelin, Türkiye’de de hayata geçirdiği yeni yapılanmayla birlikte pazar payını iki katına çıkarmayı hedefliyor. Hayata geçirdiği Michelin Filo Çözümleri ile sunduğu 360 derecelik lastik yönetimiyle dikkat çeken marka, bu hizmetle; kilometre başına faturalandırma, yol yardımı, raporlama, stok yönetimi, lastik bakım yönetimi, filo yönetimi ve çözüme bağlı hizmetleri bir arada sunuyor. 




Michelinİtalya ve Almanya ile birlikte Avrupa’daki pazar büyüklüğü ve potansiyeli açısından ilk 3’te yer alan Türkiye ağır vasıta pazarı, pandemi döneminde Avrupa ve Türkiye arasında artan dış ticaret ivmesiyle birlikte güçlenmeye devam ediyor. Buna paralel olarak gelişen uluslararası taşımacılık ise beraberinde birçok sektörü hareketlendiriyor. 
 
Avrupa’nın en dinamik pazarlarından biri olan Türkiye, devam eden inşaat ve kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra stratejik konumunun olumlu etkisiyle ağır vasıta pazarında her geçen gün daha da güçleniyor. Özellikle jeopolitik konumu itibariyle uluslararası taşımacılıkta son derece stratejik bir konuma sahip olan Türkiye, İstanbul 3. Havalimanı, 1915 Çanakkale Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan birçok projeyle de ağır vasıta sektörünün gelişimi açısından dikkat çekmeye devam ediyor.
 
2022’de payını iki katına çıkarma hedefi
 
Buna paralel olarak ağır vasıta lastik pazarı da pandemiye rağmen lastik pazarı içindeki güçlü konumunu korumaya devam ediyor. Ağır vasıta lastik pazarı 2021 yılında 2 milyon adetlik satış rakamına ulaşırken pazarın 2022 yılında da yüzde 3 civarında büyümesi bekleniyor.  Pazarda yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda ağır vasıta segmentinde yeniden yapılanmaya giden Michelin Türkiye, vites yükselterek önümüzdeki dönemde ağır vasıta lastik segmentinde pazar payını iki katına çıkarmayı hedefliyor. 
 
Michelin gerçekleştirdiği yeniden yapılanmaya paralel olarak, ülkemizin ağır vasıta pazarındaki yüksek potansiyeli daha güçlü bir şekilde değerlendirmek üzere, Ağır Vasıta Satış Direktörlüğü pozisyonuyla birlikte yeni ve odaklanmış bir satış organizasyonu kurarak ilk adımı atmış durumda.  Ağır Vasıta Satış Direktörü Erol Şimşir’in liderliğindeki ekip; yeni ürün ve markalarının yanı sıra özellikle sunduğu yenilikçi çözümler ve satış kanallarıyla dikkat çekiyor. 
 
Ağır vasıta lastik kategorisinde Michelin Grubu’nun stratejik baktığı ilk 3 pazardan biri olan Türkiye’de bu alandaki pazar paylarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerine değinen Ağır Vasıta Satış Direktörü Erol Şimşir, uluslararası taşımacılıktaki hareketlilik, lojistik sektöründeki güçlü büyüme ve inşaat sektöründeki gelişmelere paralel olarak pazarın daha da güçlenmesini beklediklerini ifade etti. 
 
Michelin360 derecelik lastik hizmeti ile dünyaya örnek oldu
 
Avrupa’da 2021 yılında ağır vasıta orijinal ekipman pazarında yüzde 25, değişim pazarında ise yüzde 12’lik bir artışla Michelin’in pandemi koşullarına rağmen oldukça başarılı sonuçlar elde ettiğine dikkat çeken Erol Şimşir, ‘Bu başarının arkasında ise Michelin’in tüm dünyaya örnek olan; araç filo lastik yönetimi, verimliliği, güvenliği ve bakımı konusunda verdiği 360 derecelik hizmet yer alıyor. Avrupa’da 80 yıldır yaklaşık 20 ülkede devam eden Effitire hizmetlerini, lojistik sektörünün hızla büyüyen şirketlerine de taşıyan Michelin, bu benzersiz hizmeti sayesinde lojistik sektörünün ve ağır vasıta filolarının en çok tercih ettiği markalardan biri haline gelmiş durumda’ dedi.
 
Sektöre ilham veren iş modelini Michelin Filo Çözümleri ile Türkiye’ye taşıdı
 
Dünyada başarıyla uyguladığı bu modeli Türkiye’ye de taşıyan Michelin, oldukça başarılı işlere imza atmaya devam Michelin Filo Çözümleri ile lojistik sektörü ve ağır vasıta kullanıcılarının yol arkadaşı durumunda. Portföyüne Türkiye’nin en önemli lojistik firmalarını dahil etmeyi sürdüren Michelin, sunduğu yol yardımı, lastik bakımı ile denetimi hizmetleri ve enerji verimliliğinde 2030 yılına kadar yüzde 10 oranında bir tasarruf  sunmak için yol haritası şimdiden belirlenen lastikleriyle güvenli ulaşım sağlayarak filoların işlerini kolaylaştırırken aynı zamanda kaynaklarını optimize ederek operasyonel maliyetleri de düşürmelerine yardımcı oluyor. 
 
Yakıttan sonra en kritik maliyet yönetimi kalemi lastik
 
Doğru lastik seçimi, doğru lastik kullanımı, lastik bakımı, zamanında lastik değişimi ve daha bir çok faktör sebebiyle lastik, tüm araçlar için ve özellikle de ağır vasıtalar için maliyet yönetiminde en önemli unsurların başında geliyor. Michelin Filo Çözümleri ile lastik satmanın da ötesinde, lastik ile ilgili tüm sorunları yönetmeyi amaçlayan 360 derecelik bir hizmet sunuluyor. Michelin portföyüne dahil olan filo şirketleri, lastik yönetimini tamamen Michelin Filo Çözümleri’ne devrediyor. Şirket, kilometre başına faturalandırma, yol yardımı, raporlama, stok yönetimi, lastik bakım yönetimi, filo yönetimi ve çözüme bağlı hizmetleri bir arada sunuyor. Böylece ekipman, servis, satın alma gibi prosedürlerin hepsi Michelin tarafından yönetiliyor. Filoların verimliliği artarken kilometre başına maliyetleri de düşüyor.
 
MichelinFilo Müşterilerine Özel Çözüm Sunuyor
 
Daha önce Türkiye’deki  birçok projeye de hizmet veren Michelin Filo Çözümleri, gerçekleştirdiği iş birlikleriyle ve sunduğu çözümlerle fark yaratıyor. Michelin Filo Çözümleri, portföyündeki her şirkete özel bir müşteri temsilcisi tahsis ediyor; bu sayede hem sürekli ve sağlıklı bir lastik yönetimi sunuyor hem de gelişen sorunları hızlıca çözüyor. Lastik ömründen diş derinliği takibine, daha uzun kullanımdan uygun lastik seçimine kadar akla gelebilecek her çözümü içeren bu 360 derecelik hizmet sektörde de kuralları yeniden belirleyecek gibi duruyor. 
 
21 ülke arasında tedariki en yüksek Türkiye
 
Yeniden yapılanma döneminde müşteri deneyimine daha da fazla odaklanan Michelin, bu konuda birçok müşteri anketi düzenleyerek buradan aldığı geri bildirimlere göre bir aksiyon planı oluşturdu. Tedarik konusunda attığı adımlarla oluşturduğu ön sipariş sistemiyle ürünün bulunabilirliğini artırdıklarına dikkat çeken Şimşir, dünyada yaşanan tedarik zinciri sorunlarına rağmen daha 2021 yılı Kasım ayında, 2022 yılının ilk 3 ayı için ön siparişlerini verdiklerini ifade etti. Bu sayede Michelin Türkiye, bağlı bulunduğu Michelin Orta Avrupa Bölgedeki 21 ülke arasında tedariği en yüksek olan ülke konumuna gelmiş durumda. 
 
Öncelik büyüme göstermesi beklenen dört sektörde
 
Bununla birlikte ağır vasıta pazarında önceliklendirecekleri segmentlere yönelik bir çalışma da başlattıklarına değinen Şimşir, uluslararası nakliye, bölgesel nakliye, inşaat, şehir içi ve dışı insan taşımacılığı olmak üzere, ağır vasıtada dört temel segmente odaklandıklarını belirtti. 2022 pazar öngörüsünde özellikle yüzde 21 büyüme beklentisiyle inşaat ve yüzde 13 büyüme beklentisiyle uluslararası taşımacılık segmentlerinin büyüyen segmentler olarak öne çıktığını belirten Şimşir, 
her iki segmentte de sundukları ürün ve hizmetlerle iddialı olduklarının altını çizdi.
 
Üstün performans, güvenlik ve uzun ömür lastikte tercih sebebi
 
Tüm araç lastiklerinde ve özellikle ağır vasıta lastiklerinde; üstün performans, güvenlik ve uzun ömür en önemli tercih sebepleri arasında geliyor. Buna paralel olarak yakıt tasarrufu, performans, çevresel etki gibi birçok faktör de lastik tercihini etkileyebiliyor. Bu yüzden lastik üreticileri üretimde ve lastik yönetiminde bu konulara özellikle odaklanıyor. Bu markalardan biri olan Michelin de bu özellikleriyle, ülkemizde ve dünyada birçok ağır vasıta markası ve filoların tercih ettiği markalar arasında. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat