Banner


Continental dijital çözümleriyle lojistikte verimliliği artırıyor
Lojistik, nakliye, inşaat gibi sektörlerin en büyük gider kalemlerinden birini lastik kayıpları oluşturuyor. Continental’in ticari filolar için geliştirdiği lastik basıncı izleme sistemi ContiConnect ™ Yard Reader ile bir yılda lastik kayıplarını azalttıklarını söyleyen Gökbil Lojistik Filo Yöneticisi Can Aldırmaz, yakıt masrafı dahil olmak üzere 15 ayda yaklaşık 15.000 euro tasarruf  ettiklerini belirtti. Gökbil Lojistik, filosundaki 85 aracın lastiklerine ait basınç ve sıcaklık verilerini tek bir web portalından takip edebiliyor.




ContinentalLojistik, nakliye gibi sektörler için hız ve verimlilik artık daha da önemli. Filoların en büyük gider kalemlerinden biri olan lastik kaybını önlemek ve performansını artırmak şirketlere hem hız hem de verimlilik olarak geri dönüyor. 1996 yılından bu yana kombine tank konteyner taşıma alanında   Avrupa’dan Sahraaltı Afrika’ya kimyasal ürün taşıyan Gökbil Lojistik, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlamak ve uluslararası standartlardaki kalitesini korumak için  Continental’in lastik basıncı izleme sistemini kullanıyor.
 
’15 ayda yaklaşık  15 bin euro tasarruf elde ettik‘
 
Gökbil Lojistik Filo Yöneticisi Can Aldırmaz, taşımacılıkta global kalite standartları olan SQAS standartlarına uygun hizmet verdikleri için dijital çözümlerin vizyonlarına da katkı sağladığını söylüyor. Continental’in lastik basınç ve sıcaklık izleme sistemi ContiConnect ™ Yard Reader ile büyük maliyet kalemlerinden biri olan lastik kaybının önüne geçtiklerini söyleyen Aldırmaz, “ContiConnect™ Yard, filo parkına girer girmez lastikle ilgili oluşan ve/veya oluşabilecek sorunları tespit edebiliyoruz. Continental’in dijital çözümleriyle işimize özel ihtiyaçlarımızı karşılayarak toplam sürüş maliyetlerinde avantaj sağlıyoruz. Örnek vermek gerekirse, bu sistemle birlkte yarı römorklarımız stepne olmadan çalışıyor. Böylece faydalı yük miktarını artırdık. Dünyanın dört bir yanına tehlikeli kimyasal ürün taşıdığımız için araçlarımızın güvenliği, bakımı ve lastikleri bizim için çok önemli. ContiConnect™ sayesinde lastikte oluşan yabancı cisim batması, sibop kaynaklı veya jant kaynaklı lastik basınç kayıplarını tespit edip anında müdahale etme şansımız oluyor.” dedi.
 
15 yıldır Continental‘in binek, ağır vasıta ve iş makinesi lastiklerini tercih ettiklerini söyleyen Aldırmaz, “ContiConnect ™ Yard Reader sistem yatırımımız bir yılda maliyetini çıkardı. Bu sistemle 85 aracımızdaki 485 lastiğin basıncını ve sıcaklık verilerini tek bir web portalında takip edebiliyoruz. Yakıt tasarrufumuz ise yılda 5 bin euroya ulaştı. ContiConnect ™ Yard Reader ile bir yılda 41 adet  lastik kurtardığımızı ölçümledik. Sistemin bize sağladığı toplam tasarruf miktarı ise 15 ayda yaklaşık  15 bin euro oldu. Lastiklerin pozisyonlarına göre kilometre ömürlerini de maksimum düzeye çıkardık. ContiConnect ™ Yard Reader sisteminin filoda kullanımı öncesinde %33 civarında olan lastik kaplanabilirlik seviyesini, lastiklerin anlık izlenme ve raporlanmasıyla %92 seviyesine çıkardık. ContiTread kaplama sırtlarının sunduğu performans ile  lastiğimizin birinci ve ikinci hayatında elde edebileceğimiz maksimum faydayı sağladık.Dijital çözümlerle tüm araçları, basınçlarında yaşanan olası azalmayı anında kendi ekranımdan takip edebiliyorum. Bu da gerektiğinde hemen müdahale edebilme imkanı veriyor ve zamandan tasarruf sağlıyor“ dedi
 
Yard Reader ile Filonuzun maliyetlerini ve yolda kalma süresini azaltın.
 
ContiConnect ™ Yard Reader sisteminde lastik içine yerleştirilen sensörler, lastiğin basınç ve sıcaklık bilgilerini Yard Reader İstasyonu'na iletiyor ve durumu bir web portalı üzerinden rapor ediyor. Bu platform ile lastik takip süreçleri dijitalleşerek lastik ömrünü uzatma, bakım masraflarını azaltma ve yüksek yakıt tasarrufu elde etme imkânı sunuyor. Lastik verileri, web portalına veya araç seyir halindeyken sürücüye bilgi veren ContiConnect Sürücü Uygulaması ile iki şekilde ve anında aktarılıyor. Lastikler gerekli müdaheleyle kurtarılarak iş faaliyetlerinde aksama yaşanmasının da önüne geçiliyor.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat