e
Banner


WEBINAR: MERSİN İLE AVRUPA ARASINDAKİ KÖPRÜNÜZ JADEWESERPORT WILHELMSHAVEN LİMANI

JadeWeserPort Wilhelmshaven Limanı yetkilileri Türk lojistik sektörüyle buluşuyor. “27 Nisan 2021 Saat 15.00’te Your Gateway Hub Between Mersin And Europe (Mersin ve Avrupa Arasındaki Köprünüz) başlığı altında gerçekleştirilecek webinara katılmak isteyenler  için kayıt linkinden gereken erişim bilgilerini alabilecekler. Webinara katılım için önceden kayıt yaptırılması gerekiyor.”
https://register.gotowebinar.com/register/2724063561692326155






jades_ergin_turgut.jpgAlmanya ve Mersin’i birbirine bağlayan JadeWeserPort Wilhelmshaven Limanı 27 Nisan’da gerçekleştireceği webinarda, hizmetlerini Türk lojistik ve denizcilik sektörüne tanıtacak. Liman ve terminal yetkililerinin sunumları ile yer alacağı webinara, DEİK Lojistik İş Konseyi Başkanı ve FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin ve Lojistik Yüksek Mühendisi & Züst & Bachmeier Proje Taşımacılık Bölge Müdürü Ergin Büyükbayram da konuşmacı olarak katılacak.
Almanya’nın tek konteyner derin su limanı JadeWeserPort Wilhelmshaven’in yöneticileri “Your Gateway Hub Between Mersin And Europe (Mersin ve Avrupa Arasındaki Köprünüz)” adıyla 27 Nisan günü saat 15.00’te gerçekleştirilecek webinar ile Türk lojistik ve denizcilik sektörüyle buluşacak. Etkinlikle, Türkiye ve Almanya arasındaki ticarette görev alanlara, lojistik ve denizcilik sektörü temsilcilerine ve ayrıca iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere ilgi duyanlara ulaşılması hedefleniyor.

ÜST DÜZEY TEMSİLCİLER KATILACAK
90 dakika olarak planlanan webinarda konuşmacılar, konteyner terminalinde bulunan lojistik merkezinin pazarlamasını yürüten şirketin terminal işleticisi EUROGATE’in, konteynerli deniz limanı hinterland taşımacılığı sektörünün pazar lideri TFG Transfracht’ın ve SEALAND denizcilik şirketinin temsilcilerinden oluşuyor. Konuşmacılar arasında bulunan, Wilhelmshaven JadeWeserPort Konteyner Terminali Pazarlama Şirketi Satış Sorumlusu Ingo Meidinger, lojistik merkezinin lokasyon avantajlarını, hem kapalı hem açık alanların konumlarını ve kullanılabilirliğini anlatacak. Portföy Müşteri Temsilcisi Jakob Grützner ise TFG Transfracht’ın hizmetler portföyü ve yaygın AlbatrosExpress ağı hakkında bilgi verecek. Bu servis Avrupa’nın deniz limanı hinterland ulaşımı içerisinde en yoğun demiryolu ağını kapsıyor ve Wilhelmshaven Limanını TFG’nin işlettiği 25 terminali birbirine bağlıyor.
Avrupa’nın önde gelen armatörlerinden bağımsız konteyner terminali işleticisi EUROGATE ayrıca Wilhelmshaven terminalini de işletiyor. Bu terminalin tanıtımını Satış Genel Müdürü Oliver Bergk yapacak. Jade koyunda bulunan bu lokasyon suyolunun 18,50 metre derinliğiyle ve dünyanın en büyük konteyner köprüleriyle, 20.000 TEU’den fazla kapasiteli büyük konteyner gemilerinin liman işlemleri için ideal önkoşullar sunuyor. Wilhelmshaven Terminali ayrıca bir genel kullanıcı terminali olduğu için dünyanın tüm denizcilik şirketlerinin kullanımına da açık bulunuyor.
Toplantının sunumlar bölümünün son konuşmacısı Pablo Ortega Faraudo, SEALAND denizcilik şirketinde bulunan ikili marka merkezinin ticaret ve pazarlama müdürü olarak görev yapıyor. Pablo Ortega Faraudo, yapacağı sunumla Türkiye ve Avrupa arasındaki deniz bağlantıları hakkında bilgi verecek. Ortega’nın sunumunun odağını ise Wilhelmshaven ve Mersin limanlarını birbirine bağlayan SLB deniz seferleri hattı oluşturacak ve özellikle İskenderun’un, Almanya’dan aktarmalı olarak ulaşılabilen ikinci bir Türk limanı olmasına dikkat çekecek.

ERKESKİN VE BÜYÜKBAYRAM WEBİNARDA
Mersin Limanı ile Wilhemshaven arasında kurulmuş olan yeni konteyner hattının Türkiye endüstrisi, ekonomisi ve lojistik sektörüne katkılarını anlatmak üzere DEİK Lojistik İş Konseyi Başkanı ve FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin ve Mersin başta olmak üzere, bölgeye ve bağlı olarak komşu ülkelere sağlanacak katkı ve avantajları detayları ile açıklamak üzere Lojistik Yüksek Mühendisi &Züst&Bachmeier Proje Taşımacılık Bölge Müdürü Ergin Büyükbayram da konuşmacı olarak webinarda yer alacak.
Web seminerinin moderatörlüğünü merkezi Bremen’de bulunan Unicon Logistics şirketinin Uzakdoğu’dan ve Türkiye’den ithalat bölümünde iş geliştirme sorumlusu olarak görev yapan Ümit Martin yürütecek.

 





SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat