e
Banner


Batu'nun ajandası yoğun
Pandemi döneminde büyümesini sürdüren ve müşteri yelpazesini genişleten Batu International Logistics’in yeni dönem ajandası yoğun. Kısa vadede ekspres ve intermodal operasyonlarını büyüteceklerini, kara, hava ve deniz taşımacılığında servis verdikleri coğrafyayı genişleteceklerini, proje ve fuar lojistiğiyle servis kapsamlarını geliştireceklerini belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, uzun vadede yurt içi ve yurt dışında yeni depo ve ofis yatırımlarının da gündemlerinde olduğunu söyledi. 




BatuBatu International Logistics 18 yılda nereden nereye geldi?
Batu International Logistics olarak kurulduğumuz 2002 yılından bu yana uluslararası karayolu taşımacılığı ile başladığımız hizmetlere yıllar içinde yaptığımız yatırımlar ve gelişimimiz neticesinde farklı hizmet türlerini de ekledik. Deniz, hava, demiryolu ve intermodalin yanı sıra depo yönetimi, gümrükleme ve dış ticaret alanlarında kapsamlı ve entegre bir hizmet anlayışı sunabilir bir konuma geldik. 
Hizmet verdiğimiz endüstriler ve müşterilere özel çözümler üreterek her yıl sektör ortalamalarının çok üzerinde büyümeye devam ediyoruz. Gebze,  Konya ofislerimizle birlikte depo ve antrepolarımız başta olmak üzere Türkiye’de ihracat ve ithalatın olduğu her yerde aktif hizmet veriyoruz. 1000’in üzerinde araç ve ekipmanımızın yanı sıra tüm Türkiye’de 100.000 m2 üzerinde depolama alanımız, 450’nin üzerinde çalışanımız ile Bulgaristan, İtalya, Almanya başta olmak üzere yurt dışında da ofis ve depolarımızla müşterilerimize kesintisiz servis sağlıyoruz. 
Tüm bunlar içerisinde bizim için en önemli yatırımımız kendini işine adamış kalifiye ve yüksek teknoloji çözümleri kullanan genç ve dinamik ekibimiz. Şirket mottosu olarak benimsediğimiz müşteri memnuniyeti ve işine adanmışlık çalışanlarımızın DNA’sına işlediği için aldığımız tüm aksiyonlarda müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz. Sahip olduğumuz tüm ISO sertifikalarımızın yanı sıra ISO 10002 müşteri memnuniyeti kalite yönetim sistemi ile de müşteri memnuniyetine yönelik aksiyon ve stratejilerimizi geliştirmeye devam ediyoruz.
 
Yoğunlaştığınız sektörler ve bölgeler nereler? Sunduğunuz servislerin avantajları nedir?
Başta kimya, FMCG, otomotiv, tekstil olmak üzere pek çok sektöre hizmet veriyoruz. Bugün kıta Avrupası başta olmak üzere, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler dahil çok geniş bir coğrafyada karayolu taşımacılığı hizmetleri vermeye devam ediyoruz. İtalya, Almanya başta olmak üzere ofislerimizin ve depolarımızın olduğu bu coğrafyada çok daha kapsamlı entegre lojistik hizmetler sunuyoruz. Avrupa taşımaları toplam hacmimizin %90’ını oluşturuyor. 
Ayrıca geniş acente ağımızla sunduğumuz hava ve deniz taşımacılık çözümlerimizle Almanya’dan Dominik Cumhuriyeti’ne kadar çok kapsamlı bir coğrafyada hizmet veriyoruz. Ekspres ve butik taşımacılık çözümlerimiz bize müşteri ihtiyaç ve beklentilerine göre analiz yapabilme ve kapsamlı entegre lojistik hizmetler sunma imkanını tanıyor. Her bir müşterimizin ihtiyacını özenle tespit edip maliyet ve hizmet beklentisi anlamında en etkin çözümü üretebilme kabiliyeti bizi sektörde marka olarak ön plana çıkartıyor.
 
Başarıyı nasıl yakalıyorsunuz? 
Tüm yatırımlarımıza ek olarak müşteri memnuniyetine verdiğimiz önem ve kendini buna adamış uzman bir ekibe sahip olmamız başarımızın temelini oluşturuyor. Ayrıca müşterilerimiz ile ilişkilerimizi uzun dönem iş ortaklığı anlayışı çerçevesinde ele almamız başarımızın diğer temel faktörü. 
 
PANDEMİYE RAĞMEN BÜYÜDÜ 
2020 yılı ajandanızda hangi başlıklar öne çıktı? 
Pandemi sürecine rağmen sunduğumuz hizmet kalitesi ile öne çıkarak yeni müşteriler kazandık. Bununla birlikte mevcut müşterilerimize sunduğumuz sofistike ekspres taşımacılık alternatifleri ile büyümeye devam ettik. Yeni müşterilerimize sunduğumuz proje taşımacılığı ve butik taşıma çözümlerimizin yanı sıra Hollanda ve Almanya depo yatırımları, fuar taşımacılığı, hizmet verdiğimiz coğrafyanın geliştirilmesi 2020 yılı boyunca ajandamızda yoğunlaştığımız alanlar oldu.
 
BatuCovid-19 sürecinde nasıl aksiyon aldınız?
Ülkeler salgının yayılımını ve kendi ülkelerine girişini engelleyebilmek adına ilk başta sınır kapılarını kapattılar. Yapılan taşımaların sayıca azalması, karantina süreçleri uluslararası karayolu taşımacılığındaki transit süreleri ciddi anlamda etkiledi. Hava taşımacılığı ve denizyolu sevkiyatları da bu süreçten olumsuz etkilendi. Süreç boyunca en büyük avantajımız her taşıma modunda uzman ekibimiz ve iş ortaklarımız ile süreci profesyonel yönetmemiz oldu. 
Bu süreçte alternatif taşıma modelleri üreterek özellikle intermodal taşımalara ağırlık verdik. Ayrıca havayolu taşımalarına alternatif olan minivan ekspres taşımacılık çözümlerimize talep ciddi anlamda arttı. Bugüne kadar yaptığımız teknolojik yatırımlar süreci kesintisiz iletişim ile yönetebilmemizi sağladı. Pandeminin daha en başında aldığımız tüm tedbirler ile sektörde alınan aksiyonlara öncelik eden bir firma konumuna geldik.
Kapıkule’de yaşanan sorunlara proaktif çözüm üreterek ve müşterilerimizi zamanında bilgilendirerek, Trieste üzerinden ürettiğimiz alternatif intermodal taşımalar ile pandemi süreci boyunca operasyonlarımızda aksamaların önüne geçtik. Bu alanda yatırımlarımıza devam edeceğiz. Ayrıca son dönemde artan ekspres taşımacılık çözümleri taleplerine ilişkin servis ağımızı ve hizmet yelpazemizi genişletmeye devam ediyoruz.
 
DEPO VE OFİS YATIRIMLARI DEVAM EDECEK 
Kısa ve uzun vadeli büyüme stratejiniz ve yatırım hedeflerinizi aktarır mısınız?
Kısa vadede ekspres taşımacılık çözümlerimizi ve intermodal operasyonlarımızı büyütmek, geliştirmek, kara, hava ve deniz taşımacılığında servis verdiğimiz coğrafyayı daha da genişletmek öncelikli hedeflerimiz arasında. Hollanda, Almanya depo yatırımlarımız yanı sıra proje taşımacılığı, fuar taşımacılığı ve lojistiği ile servis kapsamımızı daha da geliştireceğiz. Uzun vadede yurt içi ve yurt dışında yeni depo ve ofis yatırımlarımız da gündem maddelerimiz arasında.
 
Yeni dönemde lojistikte neler öne çıkacak? Hangi politikalar gündeme alınmalı? 
Yeni dönem ve normalleşme ile birlikte lojistik firmaları süreç boyunca geliştirdikleri acil durum aksiyon planları ve taşıma modellerine yönelik yatırımlarına devam ediyor olacaklar. Sürecin kesintiye uğramaması ve her zaman erişilebilir olmak sadece hizmet sunan açısından değil ülkemiz açısından da büyük öneme sahip. Bu durum pandemi sürecinde çok daha net görülmüş oldu. Dolayısı ile lojistik sektörüne yönelik teşvik edici politika ve uygulamaların hayata geçirilmesi, lojistik sektörüne hizmet verenlerin sorunlarına çözümler üretilmeye devam edilmesi gerekmektedir. 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat