e
Banner


Türk üreticilerinin ticaret elçisi DHL Freight
Türkiye’den yurtdışındaki fuar ve etkinliklere katılım sağlayan her sektörden bir çok global firmaya ve KOBİ’ye lojistik hizmeti sunduklarını belirtenDHL Freight Türkiye Fuar ve Etkinlik Taşımacılığı Koordinatörü Onur Özgüvenir, “Savunma sanayi - havacılık, makine, ev tekstili, kimya, otomativ yedek parça sektörleri bizim en yoğun hizmet sunduğumuz sektörler arasında yer alıyor.” diye konuştu.




onur_ozguvenirDHL Freight’in fuar lojistiğine yönelik sunduğu hizmetlerden ve butik çözümlerden söz eder misiniz? Sunduğunuz hizmetlerle müşterilerinize ne tür avantajlar sağlıyorsunuz? 
Dünyanın her yerindeki global ticaret fuarları ve etkinlikleri için müşterilerimizin tüm lojistik gereksinimlerine özel hazırlanmış çözümler sunuyoruz. Fuarda sergileyecekleri ürün ve makinelerden tutun, promosyon malzemeleri de dahil olmak üzere tüm yüklerini adresine, zamanında teslim ediyoruz. İster grupaj ister komple tır hizmeti olsun müşterimizin talebine uygun lojistik hizmetini sunuyoruz. 
Alanında uzman sertifikalı kadromuz, dünya çapında geniş hizmet ağımız ve markamız müşterilerimizin bizi tercih etmesindeki en önemli üç özelliğimiz. 
Uzman kadromuz müşterilerimiz için güvenilir bir lojistik danışman olarak hizmet veriyor. Fuar öncesinde, fuar anında ve sonrasında müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek için özenle hizmet sunuyor. Güçlü ağımız ve dünyanın her noktasında var olan DHL terminallerimiz sayesinde hızlı ve etkin çözümler sağlıyoruz. 
Özellikle yoğun ihracat ve ithalat yapan müşterilerimizin fuar katılımlarındaki iş yükünü tamamen DHL Freight olarak üstleniyoruz ve anahtar teslim bir taşımacılık hizmeti veriyoruz. Fuarlara göndereceği malzemeleri adresinden teslim alıyoruz, gümrükleme süreçleri ile ilgileniyoruz, fuar alanında malzemelerini standlarına en iyi şekilde eksiksiz ve zamanında teslim ediyoruz. Fuar bitiminde ise yine aynı şekilde geri gönderimi gerçekleşecek tüm yüklerini güvenle paketleyip tekrar müşterimizin deposuna teslimini sağlıyoruz. Böylece organizasyonel yoğunluklarını DHL Freight’e teslim eden müşterilerimiz, fuardan edinecekleri verime ve iş birliklerini arttırmaya rahatlıkla odaklanabiliyorlar. 
 
2019 yılında yurtiçinde ve yurtdışında hangi organizasyonlara lojistik destek sundunuz? Lojistik destek sunduğunuz ilginç projeler ve işbirlikleriniz varsa ayrıntılarını öğrenebilir miyiz?
Kurulduğumuz günden bu yana, Türkiye’den yurtdışındaki fuar ve etkinliklere katılım sağlayan her sektörden bir çok global firmaya ve KOBİ’ye lojistik hizmeti sunduk. Savunma sanayi - havacılık, makine, ev tekstili, kimya, otomativ yedek parça sektörleri bizim en yoğun hizmet sunduğumuz sektörler arasında yer alıyor. 2019 yılında Türkiye’de gerçekleşen birçok uluslararası fuar ve etkinliğe resmi lojistik partneri olarak hizmet sunduk. Yurtdışında ise her sektörün önde gelen katılımcılarının yer aldığı Heimtextil, Ambiente, Domotex, ITMA gibi uluslararası fuarlara müşterilerimizin yüksek hacimli gönderileri ile katılımlarını başarıyla organize ettik.
 
2020 yılı için gündeminizde fuar lojistiğine yönelik hangi projeler yer alıyor? Önceki yıllara ilave olarak ilk kez destek sunacağınız etkinlikler var mı?  
Türkiye’de 10 yılı aşkın süredir yüzlerce müşterimizin dünyanın her noktasındaki ticari fuar ve etkinliklerine katılımlarını organize ediyoruz. Mevcut müşterilerimiz arasına her yıl yenilerini de ekleyerek sürdürülebilir bir büyüme kaydediyoruz. 2020 yılında yine tüm müşterilerimizin dünyanın neresinde olursa olsun fuar ve etkinlik katılımlarını gerçekleştirmeye büyük bir hevesle devam edeceğiz. Ayrıca resmi lojistik firması olmak üzere görüşmelerini gerçekleştirdiğimiz global işbirliklerimiz de şu an plan aşamasında.  Türkiye’nin ithalat ve ihracat verilerine olumlu yönde katkılarını düşündüğümüz yeni projelerimiz olacak.
 
TÜRK EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ
DHL Freight’in iç hacmi ve cirosu içinde fuar lojistiği nasıl bir pay alıyor? Bunu nasıl bir seviye çıkarmayı hedefliyorsunuz? 
DHL Freight olarak Türkiye’de faaliyet gösteren diğer taşımacılık ve lojistik firmalarından önemli bir farkımız da, ticari fuar ve etkinlik taşımacılığını profesyonel olarak gerçekleştirip hem müşterilerine ihtiyaçları doğrultusunda tam kapsamlı hizmet hem de eşsiz bir uluslarararası ağ sunan bir şirket olmamız. Dünyanın lider lojistik firması Deutsche Post DHL Group’un karayolu taşımacılığından sorumlu iş birimi olarak, Türkiye’de aylık ortalama 6.000 aracın üzerinde hareket üretiyoruz ve 50.000 m2 kapalı depo alanımızla faaliyet gösteriyoruz. Büyük ölçekli veya özel FTL & intermodal çözümler, Avrupa’ya LTL & PTL hizmetler veya 24 - 72 saat arası transit sürelerde taşıma hizmetimiz ekspres minivan, soğuk zincir hizmetleri, yüksek değerli yüklere özel ya da gabari dışı yükler için çözümler, gümrük danışmanlığı, uluslararası taşımalarımıza entegre yurtiçi geniş dağıtım ağı ve depolama hizmetlerimiz de müşterilerimize sunduğumuz hizmet portföyümüzü oluşturuyor. Ticari fuar ve etkinlik taşımacılığı ise özel uzmanlık alanımızdaki hizmetlerimiz arasında yer alıyor. Özellikle üreten ve ihraç eden firmaların katıldığı uluslararası fuarlarda ülke ihracatımızı ve ihracatçımızı destekleyerek ekonomimize katkı sağlamaya çalışıyoruz.
 
DHL Freight olarak 2019 yılını nasıl bir büyümeyle kapatmayı hedefliyorsunuz? 2020 yılına ilişkin büyüme hedefleriniz neler?
Hizmetlerimizi daha da iyileştirmek ve geliştirmek için iş modelimizde yapısal güncellemeler yaparak DHL’in uluslararası ağına daha fazla dahil olduk. Özellikle 2019 yılının ikinci yarısı itibarıyla hem ciro hem de elleçlenen proje açısından %30’luk başarılı bir büyüme oranı elde ettik. Bu değişimin yarattığı olumlu etkinin devamıyla 2020 yılında da sürdürülebilir büyümemizin devamını sağlayacağız. Önceliklerimiz arasında Savunma Sanayi sektörü ile ilgili olarak ticari fuar ve etkinlik taşımacılığı hizmetimize katkı sağlayacak yatırımlar yapmayı planlıyoruz. 
Fuar lojistiğinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriniz neler?
Yaşanması muhtemel aksiliklerin en önemlilerinden biri, gümrük süreçlerine hakim olmamaktan kaynaklanabilir. Çünkü gümrük prosedürleri ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Bazı ülkelerin gümrük süreçlerine taşımacılık firması tarafından hakim olunmaması durumunda, fuarlara taşınan yükler ülke gümrüğüne planlanan tarihte ulaşsa dahi prosedürler sebebiyle teslimatlarda gecikmeler yaşanabilir. DHL Freight Türkiye olarak biz, bu gibi temel problemlerin önüne geçebilmek için sertifikalı ve uzman bir çalışan kadrosuna sahibiz. Ekibimizin farkındalığı ve simülasyon yeteneği ile dünya genelinde geniş acente ağımızdan destek alarak gümrükleri sorunsuz bir şekilde tamamlıyor ve teslimatları zamanında gerçekleştiriyoruz.
 
FUAR LOJİSTİĞİNDE “GÜVENİLİRLİK” ÇOK ÖNEMLİ
Fuar lojistiği alanında hizmeti alan şirketler nelere dikkat etmeli? 
Öncelikle fuarın destinasyonu, tarihleri ve gönderilecek ürünlerin ülke gümrüklerinde işleyişi hakkında araştırma yapmalılar ve uzak destinasyonlardaki fuarlar için mutlaka transit sürelerin kontrollerini sağlamalılar. Son zamanlarda yurt dışı delegasyonlarımızda sıklıkla gözlemlediğimiz bir durum olarak  “güvenilirlik” konusu çok önemli. Fuar lojistiği için anlaşma sağlanılan lojistik firmasının uzmanlık alanı olmamasından kaynaklı malzemeleri fuar alanına bile getirmeden, bilgi vermeden zamanında ürünleri standa teslim edememesi problemi, katılımcı firmanın fuar alanındaki temsilcisinin mağduriyetine sebep olabilir. Bu tür durumların önüne geçebilmek adına DHL Freight olarak biz uluslararası geniş hizmet ağımız ve problem durumunda hızlı çözüm üretip hızlı müdahalelerde bulunabilecek, gümrük mevzuatına hakim, alanında uzman kadromuzla birlikte müşterilerimize güvenilir ve kaliteli taşımacılık hizmeti sunuyoruz.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat