e
Banner


İTT Logistics yatırımla büyüyor
30 milyon TL yatırımla Avrupa’nın en büyük tanker temizleme tesisini hizmete açarak önemli bir boşluğu dolduran likit kimyasal ve tehlikeli madde taşımacılığının öncü şirketlerinden İTT Logistics, bu yılı %25 büyümeyle kapatmayı hedefliyor. Yapısal olarak hızlı düşünen, proje üreten ve hayata geçiren bir firma olduklarının altını çizen İTT Logistics Genel Müdür Yardımcısı Didem Öztanık, çok yakında çok daha büyük bir projenin haberini vermeye hazırlandıklarını açıklıyor. 




İTTİTT Logistics, likit kimyasal ve tehlikeli madde taşımacılığı alanda hangi hizmetleri sunuyor? 
Öncelikle şunu vurgulamalıyım ki İTT Logistics, her geçen gün kendini yenileyen, gelişen ve değişen dünya lojistik standartlarına entegre bir vizyonla çalışıyor. Bu bakış açımız bize aynı zamanda daha yenilikçi ve inovatif olma özelliği de kazandırıyor. Amacımız kendini sürekli yenileyen bu bakış açımızla daha dinamik ve daha müşteri ihtiyaçlarına odaklı, fark yaratan lojistik hizmetleri sunmak. 2014 yılından bugüne altyapı, tesis ve filo yatırımlarına aralıksız devam eden İTT Logistics, köklü geçmişine dayanan bilgi birikim ve tecrübesi ile partner ve müşterilerine likit kimyasal ve tehlikeli madde taşımacılığı konusunda, rekabetçi, kaliteli ve yaratıcı lojistik çözümleri sunmaktadır. Tüm ekonomik dalgalanmalara rağmen özellikle lojistik hizmet süreçlerinin vazgeçilmez unsurlarından olan teknoloji ve altyapı konularında yatırımlarına ara vermeden devam eden İTT Logistics, kendi yazılımlarını geliştiren, müşteriline portal bilgi servisleri ile anlık olarak online çözümler üreten güvenilir ve hızlı bilgi akışını sağlayan, yurtiçi taşımacılık, uluslararası karayolu, demiryolu, denizyolu, depolama, antrepo, ısıtma elleçleme ve tankcontainer tamiri gibi birçok hizmeti bütüncül şekilde bir arada sunma donanımına sahiptir. Bu anlayış sayesinde müşteri memnuniyetine yönelik pratik çözümleri hızlı bir şekilde devreye sokabilmektedir. İTT Logistics aynı zamanda dünyanın önde gelen tank operatörü firmalarından Alman tankcontainer operatörü VTG Tanktainer GmbH’nin Türkiye acenteliğini sürdürmekte ve birçok firmaya ithalat ihracat taşımalarında rekabetçi hizmetler sunmaktadır. Yine ürün özelliklerine odaklı çözümler geliştirerek avantajlı rekabet koşulları da yaratmaktadır.
 
İTT GLOBAL ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK 
İTT Global yatırımınız hakkında bilgi verir misiniz? 
İTT Global, İTT Logistics’in 2018 yılının ikinci yarısında temellerini attığı ve daha bir yıl dolmadan hayata geçirdiği en büyük yatırımlarından biridir. Tesisimiz, Kocaeli Dilovası 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde 7.500 m2 arazi üzerinde kuru, 1.500 m²’lik kapalı bir alana sahip. Avrupa’nın kapasitesinde benzersiz en büyük tesisi olan İTT Global, aynı anda kimyasal, gıda, IBC tank container yıkama, dolu/boş depolama hizmetlerini bütüncül olarak bir arada sunmaktadır. Tesis birçok açıdan önemli özellikleri bir arada barındırıyor. 30 milyon TL’lik sadece öz sermaye ile kurulmuş dev bir yatırım olma özelliği taşımasının yanı sıra, 4 adet kimyasal tank ve tanker yıkama peronu, 1 adet sadece gıda yıkamaya dedike edilmiş yıkama peronu, aynı anda 8 adet IBC yıkama ünitesi eş zamanlı olarak hizmet verebilmektedir. Kapasitesi ve teknolojik donanımı ile sektördeki yerini hızla belirleyecek olan İTT Global, sahip olduğu hizmet kapasitesi, yatırım büyüklüğü ve ayrıcalıklı özellikleri göz önünde bulundurulduğunda bu alandaki boşluğu önemli ölçüde dolduracak ve hızla, aranılan bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir.
 
Gündeminizde yeni bir yatırım var mı?
İTT Logistics, kurulduğu günden bu yana gelişen dünya dengeleri içinde teknolojinin ezici üstünlüğünü ve baş döndüren hızını yakından takip etmiş, teknoloji ve güncel donanımları işletme yapısı ve hizmet işleyişinde entegre etmeye çalışmıştır. Sahip olduğumuz bu vizyon sektörümüzle ilgili ihtiyaç ve gereksinimleri de daha net görebilme kabiliyeti geliştirmemize sebep olmaktadır. Elbette bu gereksinimleri görmekle yetinmek bize göre değil, tercihimiz, çözüm üretmek, sektörel boşlukları dolduracak büyük ölçekli projeler geliştirmek, bu projeleri hayata geçirecek cesarete ve yatırım gücüne sahip olmak. Yarattığımız bu ivme hem İTT Global’in hem de İTT Logistics’in kurumsal ve işletme yapısına önemli katkılar sağlayacaktır. Birbirini destekleyen, markalaştıran ve büyüten iki yol arkadaşı olarak yol alıyoruz ve bu durumdan oldukça memnunuz. İTT Global ile gerçekleştirdiğimiz, büyük ve bir o kadar başarılı proje yatırımımızdan elde ettiğimiz cesaretle, yeni projelerimiz hız kesmeden devam edecek. Yapısal olarak hızlı düşünen, proje üreten ve hayata geçiren bir firmayız. Mutluluk ve heyecanla söyleyebilirim ki, çok yakında çok daha büyük bir projenin haberini verebileceğiz sizlere. 
 
itt2HİZMET AĞINI GENİŞLETECEK 
Yurt dışında hangi bölgelere taşıma yapıyorsunuz? Nasıl bir filo gücüne sahipsiniz?
Yurtdışı hedeflerimizi genişletmek her zaman öncelikli iş planlamalarımız arasında. İTT Logistics, uluslararası standartlarda öz mal filosu ile Türkiye’den Avrupa, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar ve Ortadoğu’ya likit kimyasal, tehlikeli madde ve likit gıda taşımacılığı konularında hizmet sunmaktadır. Filosunun tamamı ADR'li çekici römorklardan oluşan İTT Logistics müşteri talep ve ürün özelliklerine göre IMO0-IMO1-IMO2 normlarındaki 20'lik standart ve 7'15- 7'82'lik Krom 316 L kalite çelik, izolasyonlu ve ısıtmalı ISO Tankcontainer ile taşınacak ürüne göre dizayn edilmiş araçlar ile karayolu, denizyolu, demiryolu ve kombine taşıma çözümleriyle oldukça iddialı bir konumdadır. Ayrıca teknolojinin bütün avantajlarını iş ortaklarımıza sunmanın ayrıcalığını fazlasıyla hissediyoruz. İTT Logistics’in, yaş ortalamaları 2 olan ve tümü Euro 5- Euro 6 standartlarında ADR sertifikalı çevre dostu tüm araçları günün 24 saati uydu takip sistemi ile izlenebilmekte ve yüklerinin nakliye aşamasında ki her anını izleme imkân ve şeffaflığını sunmaktadır.
 
Bugün iş ortağı olarak portföyünüzde kaç şirket var? Müşterinize sunduğunuz avantajlar neler? 
Portföyümüzde 100’ü aşkın iş ortağımız var. Bu sayıyı artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yatırımlarımızı bu hedefimiz doğrultusunda yapılandırıyoruz. Taşıma kapasitemiz noktasında da sürekli büyüme ve gelişme kaydediyoruz. Özellikle sunduğumuz bütüncül hizmet anlayışıyla, müşterilerimizin istek ve ihtiyaçlarına göre operasyonlar planlıyoruz. Müşteriye göre yapılan bu planlama hiç kuşkusuz tecrübeli bir ekip, sürdürülebilir işletme anlayışı, üstün teknolojik alt yapı avantajlarımızla olumlu geri dönütler ve üstün müşteri memnuniyeti ile sonuçlanıyor. Ayrıca her aşaması titizlikle organize edilmesi gereken proje lojistiği konusunda da başarılı projelere imza atmış olmanın mutluluğunu yaşadığımızı söyleyebilirim.
 
%25 BÜYÜME HEDEFLİYOR 
2019 yılına hangi hedeflerle girdiniz? Yılı nasıl bir büyümeyle kapatmayı hedefliyorsunuz? 
2019 yılı bizim için bir yatırım yılı oldu. İTT Global yatırım büyüklüğü açısından çok önemli bir projeydi bizim için. Çok kısa bir zamanda bu projeyi hayata geçirmiş olmamız ise ayrıca bir başarı olarak değerlendirilebilir. Ekonomik risklere rağmen hiç duraksamadık, planladığımız gibi yılsonu %25’lik büyüme hedefimizi yakalamış olacağız.
4. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında düzenlenen Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri kapsamında, 2019 Yılı İnovasyon Projesi Ödülüne layık görülmek inovatif bakış açımızın görünürlüğü açısından bizim için önemliydi. Önümüzdeki yıl da yenilikçi yanımız hep aktif olacak. 2020 için hem finansal hem de kurumsal olarak yatırımlarımızın planlamaları yapıldı. Bizi çok çalışacağımız bir yılın beklediğini söyleyebilirim.
2019 yılını hedeflediğimiz gibi bitirmeyi ve 2020 hedeflerimize odaklanmayı diliyorum. Tüm sektör temsilcilerimiz ve iş ortaklarımızla aynı dileklerimi paylaşıyorum. Türkiye için umutlarımızın büyüdüğü, her türlü sıkıntımızın küçüldüğü bir 2020 yılı diliyorum.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat