e
Banner


Hepsiexpress ezber bozuyor
E-ticaret lojistiği sektörüne hızlı giriş yapan Hepsiexpress, yaklaşık 40 milyar TL’lik çok kanallı  online perakende pazarının %65’ine erişiyor. “Kargo sektöründe alışılmışın dışında işler yaparak fark yaratıyoruz” diyen Hepsiexpress Genel Müdürü Umut Aytekin, 2019’da geçen yıla göre 3 kattan fazla büyüme hedeflediklerini söylüyor. 




HepsiexpressHepsiexpress hangi ihtiyaçlar doğrultusunda kuruldu ve e-ticaret lojistiğinde nasıl bir fark yarattı? 
Hepsiexpress e-ticaret odaklı firmaların dağıtım tarafında beklentilerini karşılayıp, önlerini açmak amacıyla kurulmuştur. Yarattığımız bu yenilikçi taşıma ve teslimat hizmeti modeliyle müşterilerimizin ürünlerine hızlı, pratik, dakik ve güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlıyoruz. Sektörümüzde sadece bizim tarafımızdan sunulan katma değerli teslimat hizmetlerimiz, saha çalışanlarımıza yönelik uyguladığımız eğitimlerimiz, doğa dostu elektrikli araçlarımız ve ekipmanlarımız, sosyal sorumluluk projelerine olan taşıma desteklerimiz, teknolojik çalışmalarımız ve bunun yanında Ar-Ge projelerimiz ile kargo sektöründe alışılmışın dışında işler yaparak fark yaratmaktayız. 
 
OYUNLAŞTIRMA PROJESİYLE İŞLERİ KEYİFLİ KILACAK 
Teknolojik ve operasyonel altyapınız hakkında bilgi verir misiniz? Dağıtım süreçlerini ve müşteri deneyimini iyileştirmek adına ne tür adımlar attınız?
Hepsiexpress olarak operasyonel tarafta yaklaşık 8 il özelinde 15 şube ile hizmet sağlamaktayız. Giderek büyüyen hizmet ağımızda 500’ü aşkın saha ve şirket personeliyle İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, İzmir, Balıkesir, Sakarya ve Manisa’da aktif olarak dağıtım yapmaktayız. “Yerli ve Milli teknolojiyi Destekliyoruz” sloganıyla kurmuş olduğumuz teknoloji ekibimizle birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalara örneklendirme yapmamız gerekirse, saha çalışanlarımıza yönelik hazırladığımız kullanıcı dostu mobil uygulamamız ile teslimat/iade süreçlerimizi daha hızlı yönetebiliyoruz. Yakın zamanda saha çalışanlarımıza yönelik hazırladığımız oyunlaştırma projemiz ile dağıtıcılarımızın işlerini daha keyifli hale getiriyor olacağız. Müşteri deneyimi noktasında kendi bünyemizde yer alan müşteri hizmetleri ekibimiz, hizmet sonrası çeşitli yöntemlerle anketler yaparak süreç geliştirme çalışmalarına destek sağlamakta. Bunun yanı sıra, sosyal medya, whatsapp gibi dijital platformlar üzerinden müşterilerimize çözümler sunan ekibimiz, saha çalışanlarımız ile sürekli dirsek temasında çalışmaktadır.
 
Müşterilerinize kaç farklı teslimat türü sunuyorsunuz? 
E-ticaret alanında faaliyet gösteren birbirinden değerli firmalara teslimat, anlık bilgilendirme/raporlama ve iade süreci çözümlerimizle destek sağlamaktayız. “Bugün Randevulu”, “Ertesi Gün Randevulu” ve “Standart Plus” teslimat çözümlerimizle 3 farklı teslimat türü ve “iadeli randevulu” sistemimiz ile alternatifli iade çözümleri de sunmaktayız. Sizlerin de bildiği üzere günümüzde zaman yönetiminin önemi oldukça artmış durumda. Bu nedenle siparişlerinin teslimat saati aralığını belirleyebildikleri için müşterilerimiz özellikle “Bugün Randevulu Teslimat” ve “Ertesi Gün Randevulu” teslimat sistemimizi tercih etmekte yani kargolarının ne zaman geleceğini aslında müşterilerimiz kendi belirlemektedir. Bütün bu ayrıcalıklı hizmetlerin yanında Hepiexpress olarak Pazar günü ve akşam teslimatı dahil olmak üzere hizmet sağlayarak, hız kesmeden dağıtımlarımızı devam ettirmekteyiz. 
 
250’DEN FAZLA MARKAYA ÇÖZÜM SUNUYOR 
Müşteri portföyünüzden söz eder misiniz? Gönderi miktarınız nedir?
E-ticarete yönelik çalışan tüm markalara küçük veya büyük diye ayırmadan potansiyel iş ortağımız gözüyle bakıyoruz. Şu an sektörlerinin öncü markaları arasında yer alan Hepsiburada, DeFacto, Morhipo, D&R, Kahve Dünyası, Arvato Grubu ve Kahhve.com ve Hepsiburada pazaryerinde hizmet veren 250’nin üzerinde pazaryeri ortağımızla aktif olarak çalışmaktayız. Bunun dışında yine sektörlerinde ve e-ticaret odaklı çalışan markalarla anlaşmak üzere görüşmelerimize devam ediyoruz. 
Hepsiexpress olarak yüzbinlerce gönderiyi de hızlı ve güvenilir bir şekilde aylık olarak dağıtmaya devam ediyoruz. Özetlemek gerekirse her geçen gün büyüyen dağıtım ağımız ve sunduğumuz katma değerli hizmetler ile e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren tüm markalara hizmet vermeye hazır olduğumuzu da özellikle vurgulamak isteriz.
 
2019 yılı ajandanızda neler var? 
Yaklaşık 40 milyar TL’lik çok kanallı online perakende pazarının yüzde 65’ine erişiyoruz. 2019’da geçen yıla göre 3 kattan fazla büyümeyle kapatacağımızı öngörüyoruz. Hedefimiz e-ticarette ki lider lojistik firması olmak ve e-ticaretin hızlı büyümesinden pazar payımızı almak olduğunu söylemek isteriz. 
 
DAĞITIM SÜREÇLERİNİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRİYOR 
Yakın gelecekte hangi teknolojiler e-ticaret sektörüne ve dağıtım süreçlerine yön verecek? Hepsiexpress buna nasıl hazırlanıyor? 
Sloganlarımızdan biride “siz kargonuzun peşinden değil, kargonuz sizin peşinizden koşsun”. Buradan yola çıkarak sektörümüze yönelik beklentilerinde her geçen gün arttığını gözlemleyebiliyoruz. Sürekli olarak dağıtım süreçlerini daha iyi konuma getirmek için çalışmalar yapmaktayız. Bunlara örnek olarak kuryelerin haritadan takibi, rota optimizasyonu ve 2 saatlik aralıklarla teslimat sağlama sistemi söylenebilir. Bu hareketlilik bizim için özellikle katma değerli hizmetlerimiz tarafında geliştirme çalışmalarına hız kazandırmamıza iyi yönlü neden olabiliyor diyebiliriz. Hayatımıza son dönemde giren drone ile teslimat veya özellikle toplulukların yoğun olduğu yerlerde(avm vb.) oluşturulan kargo teslimat noktaları üzerine çalışmalar da gerçekleştirmekteyiz. Şimdilik bu teslimat sistemlerini dışarıdan gözlemlemekte ve projelendirme çalışmaları için ön hazırlıklar yapmaktayız.
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat