e
Banner


Hyundai Glovis tekstilin kalbine girdi
Otomotiv lojistiği denilince ilk akla gelen şirketler arasında yer alan Hyundai Glovis Türkiye, tekstil lojistiğinde de iddialı. Üretime hammadde ve aksesuardan başlayarak, sipariş yönetiminden 3.ülkeler transit dahil depolama ve dağıtıma kadar geniş bir yelpazede çözüm sunduklarını belirten Hyundai Glovis Türkiye 3PL Müdürü Mehmet Ali Ak, tekstilin kalbi konumundaki İzmir ve Bursa’ya açtıkları yeni ofislerle sektörün en yakın partneri olmayı hedeflediklerini söylüyor.




mehmet_ali_ak_hyundai_glovisHyundai Motor Grup bünyesinde 2007 yılında oto taşıma ve forwarding & denizyolu taşımacılığı hizmetleriyle başlayan yolculuğunu, karayolu, havayolu, intemodal, proje ve kargo taşımacılığı, bitmiş araç stok yönetimi, survey & gemi tahliye, depolama ve malzeme hareketi yönetimi ve hat besleme hizmetleriyle geniş bir yelpazeye taşıyan Hyundai Glovis Türkiye, güçlü yatırımları, farklı lokasyonlardaki iş ve lojistik ağıyla sektördeki konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Şirket, traiding faaliyetleri kapsamında Güney Kore ve Vietnam’a oto yedek parça (KD) ihracatı yapıyor.  
 
TEKSTİL TEZGAHLARINI BESLİYOR 
Hem hizmet yelpazesi hem müşteri portföyüyle otomotiv lojistiği denilince ilk akla gelen şirketler arasında yer alan, inşaat, enerji ve hammadde sektörlerine hizmet veren Hyundai Glovis Türkiye, tekstil lojistiğinde de iddialı. Yaptığı hammadde taşımalarıyla tekstil sektörünün üretim ağını besleyen şirket, açtığı yeni ofislerle sektörün en yakın partneri olmayı hedefliyor. Hyundai Glovis Türkiye 3PL Müdürü Mehmet Ali Ak, tekstil sektörüne sundukları hizmetleri şöyle aktarıyor: “Yerli zincir mağaza markalarımızın yoğun üretim desteği aldığı Mısır, Bangladeş, Çin, Hindistan ve Pakistan gibi ülkeleri yanında üretime ham kumaş, pamuk ve iplik alımının yoğun olduğu Türki Cumhuriyetler ana faaliyet gösterdiğimiz pazarlardır. Bu bağlamda üretime ham madde ve aksesuardan başlayarak sipariş yönetimi (order management) aşamasından 3.ülkeler transit dahil depolama ve dağıtım aşamasına kadar müşterilerimize çözüm ortağı olarak kapsamlı hizmet vermekteyiz” diyor. Bu yıl tekstilin lokomotif olduğu ekonomik bölgeler olan İzmir ve Bursa’ya ofis yatırım yaptıklarına dikkat çeken Ak, “Türkiye’nin ikinci en büyük ekonomik sektörü olarak tekstil alanına ve lojistiğine yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Yeni ofis şube yapılanmamızın esas amacı da budur” diye konuşuyor. 
 
hyundai_glovis_gemiPROJE LOJİSTİĞİNDE DE İDDİALI 
Mehmet Ali Ak, 2007 yılında başlayarak deniz, hava, kara taşımacılığı, araç nakliyesi, depolama, dağıtım (uluslararası ve domestic), multimodal ve proje taşımacılığı alanlarında yoğun ve sürekli operasyon yürüttüklerinin altını çiziyor. Hyundai Motor Grup bünyesi dışında beraber çalıştıkları altyüklenici firmalarla birlikte Türkiye’de tanınmış birçok inşaat şirketine proje ve ağır lojistiği hizmeti sunduklarını belirten Ak şunları aktardı: “Bu oran gün geçtikçe artmakta ve crosstradeler ile payımız artırmaktadır. Hyundai Glovis dünyada kendi Ro-Ro gemileri ile taşıma yapan hatırı sayılır şirketlerden biri. Bu gemilerle Türkiye limanlarında sever yapmaya başladı. Bunu da bir avantaj olarak kullanarak proje taşımacılığında kendimizden daha çok söz ettirmeyi hedefliyoruz. Piyasada birçok şirket ile işbirliklerimiz devam etmekte. Bu sayıyı hızla artırmak ve her geçen gün müşteri portföyümüze yeni isimler katmak için çalışmaktayız. Aldığımız bu güç ile özellikle CIS ülkelerine olan taşımaları artırmayı hedefindeyiz. Hizmet verdiğimiz diğer alanlarda olduğu gibi anahtar teslim çözümlerimizle proje ve ağır yük lojistiğinde de söz sahibi olma yolunda hızla ilerliyoruz.” 
 
HEDEFTEN ŞAŞMA YOK 
Hyundai Glovis’in Türkiye’de ilk 5’e, dünyada ise ilk 10 şirket arasına girme hedefine de değinen Mehmet Ali Ak, “Hyundai, bölgesel ve global oyuncu olmayı uzun süredir hedefleyen bir gruptur. Bu politikaya paralel olarak Türkiye’de üzerine düşenleri iş gücü ve yatırım anlamında ekonomik şartlar dahilinde yerine getirmeye devam edecektir. İzmir ve Bursa’da açtığımız şubelerin yanı sıra 2017 yılından beri yürüttüğümüz YYS yapılanması ve ISO kalite belgelendirilmeleri yarınımıza yaptığımız en büyük proje yatırımlarımızdır” diyor. 
 
 “Türkiye’nin ikinci en büyük ekonomik sektörü olarak tekstil alanına ve lojistiğine yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Yeni ofis şube yapılanmamızın esas amacı da budur.” 
hyundai_glovis_ekip
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat