e
Banner


CEVA’dan gıda ve sağlık lojistiğinde A’dan Z’ye çözümler
Dünyanın önde gelen tedarik zinciri yönetimi şirketlerinden CEVA, hem yurtiçinde hem de yurtdışında A’dan Z’ye çözümlerle gıda ve sağlık sektörünün gelişimine katkıda bulunuyor. 




murat_karadag_cevaCEVA Lojistik Satış ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Murat Karadağ, “CEVA ile çalışan müşterilerimiz global ölçekli tedarik zincirlerinde ham madde tedariğinden ürün sevkiyatına kadar olan büyük resmi tanımlayarak, bu resmin bütününe hizmet verecek bir iş ortağı ile çalışmanın avantajlarını yaşatmaktadır” diyor. 
Avrupa’dan Afrika’ya, Amerika’dan Avustralya’ya kadar 160 ülkede, 1000’i aşkın  lokasyonda yer alan dünyanın en büyük kontrat lojistiği şirketlerinden biri olan CEVA, 10 milyon m2 depolama alanı ve 50 bine yakın çalışanı ile gıda ve sağlık sektöründeki iş ortaklarına profesyonel çözümler sunuyor. Bu sektörlere sundukları hizmetleri; ithalat ve ihracat taşımaları, yurtdışında varış veya çıkış gümrük prosedürleri, antrepo, katma değerli hizmetler, serbest depolama, sipariş yönetimi ve yurtiçi komple ve parsiyel dağıtım olarak özetleyen CEVA Lojistik Satış ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Murat Karadağ, şunları aktarıyor: “CEVA ile çalışan müşterilerimiz global ölçekli tedarik zincirlerinde ham madde tedariğinden ürün sevkiyatına kadar olan büyük resmi tanımlayarak, bu resmin bütününe hizmet verecek bir iş ortağı ile çalışmanın avantajlarını yaşatmaktadır. Uluslararası taşımacılık hizmetimizde, gerek havayolu, denizyolu, karayolu gerekse multimodal taşımacılık hizmetimizle her 2 sektöre de uçtan uca hizmet veriyoruz. Aynı zamanda müşterilerimiz tarafından tüm bu hizmetlerin canlı takip edilmesini de sağlıyoruz. Ayrıca sektörün ihtiyacını karşılayacak sıcaklık kontrolü gibi özel taleplere de cevap verebiliyoruz. Uluslararası taşımacılık hizmetimiz büyük bir coğrafyayı kapsıyor, öne çıkanlar kıta Avrupa’sı, Amerika, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu. Yurtiçinde ise tüm Türkiye’yi kapsıyor.” 
 
İLKOKULLARA SÜT TAŞIYOR 
Gıda sektörüne yönelik uluslararası alanda donuk  ekmek hamuru, çikolata, bisküvi gibi ürünlerin taşımalarını yaptıklarını aktaran Murat Karadağ, yurtiçinde ise çiğ süt taşıması gerçekleştirdiklerini belirtiyor. Karadağ, “Köylerden çiğ sütleri topluyor ve bu sütleri tüm bakteri analizleri yapılarak fabrikaya taşıyoruz. Türkiye çapında ilkokullara süt taşımacılığı yapıyoruz” diyor. 
 
SAĞLIKTA PORTFÖYÜNÜ GENİŞLETECEK 
CEVA, son yıllarda sağlık sektörüne yaptığı yatırımlar sayesinde hızla servis ağını genişletiyor. Hem yurtiçi dağıtım hem de gerçekleştirdikleri uluslararası taşımalarla sağlık sektörünün hizmetinde olduklarını vurgulayan Murat Karadağ, “Sağlıkta yurtiçi dağıtım ve uluslararası taşımacılık hizmeti vermekteyiz. 2018 yılından itibaren sağlık sektöründe hizmet portföyümüzü depo yönetimi ve yeni müşteriler ile büyüteceğiz. Ayrıca gerekli tesis ve ekipman yatırımlarımızı yapmaya devam ediyoruz” diyor. 
 
DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN ADIMLARINI HIZLANDIRDI 
“Hizmet akışı için Internet of Things’e uyumlu ürünler üretmemiz gerekiyor” diyen Murat Karadağ, bu süreçte yoğunlaştıkları temel alanları ise şöyle özetliyor: “Yeni Ar-Ge Merkezi’mizde ‘Internet of Things’e uyumlu ürünler üretmek konusunda çalışmalar yapacağız. Üretim yapan şirketlerin hizmet sağlayıcısı konumundaki lojistik firmaları da dijital dönüşüme adapte olmalı ve gelişmeleri destekleyici altyapıyı, teknolojiyi ve bilgi akışını sağlayıcı bir pozisyon almalı. Bu nedenle, Endüstri 4.0 yaklaşımını hızlı bir şekilde değer zincirlerimize entegre etmeye çalışıyoruz. CEVA Lojistik olarak, gündemdeki güncel konulardan biri olan E-ticaret lojistiği konusunu biz de yakından takip ediyor, yatırım fırsatlarını araştırıyoruz. Hem tesis, hem know how, hem de yazılım anlamında çalışmalarımız sürüyor. Sahip olduğumuz mevcut operasyonel kabiliyetler ve global know how ile iş hacmimiz dikkate alındığında Türkiye’de lojistik hizmet sağlayıcılar arasında farklılık yaratabileceğimizi düşünüyoruz. Kısa vadede bu alanda önemli adımlar atmayı planlıyoruz.” 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat