e
Banner


Batu’nun gündeminde şirket satın almaları var
Son aylarda Anadolu’daki üreticilere yönelik verilen teşvikler sayesinde, üretimin bu bölgeye doğru kaymaya başladığını belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara “Biz de buradaki gelişmeleri takip ederek yatırımlarımızı burada gerçekleştireceğiz. Bölgeyi iyi bilen şirketler ile know-how paylaşımına da gidebilir, satın almalar da yapabiliriz” dedi.
zirve_banner
 
 
 
 
 




taner_ankara_batuBatu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, 2016 yılını, Türkiye’de ve dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen verimli tamamladıklarını söyledi. Yıl içerisinde özellikle yurtiçi nakliye alanında geliştirme çalışmaları yürüttüklerini belirten Ankara, “Yıl içerisinde yurt içi acentelerimizin sayısını ve niteliğini artırarak yurtiçi pazarındaki taşımalarımızı ve payımızı artırdık. Bu çalışmaları planlarken hem müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını hem de lojistik sektörünün gidişatını gözeterek hareket ettik. Batu International Logistics olarak, yılbaşında koyduğumuz hedeflere de ulaşmış olduğumuzu söyleyebilirim. 2016 yılındaki büyüme hedefimiz bir önceki yıla göre artış sağlamaktı. Yılın sonuna geldiğimizde ’lik bir büyümeye ulaştığımızı görüyoruz. Ayrıca yine bu yıl içerisinde grup şirketlerimizden olan Batu Intermodal, İtalya ve Almanya’da ofis açtı”  dedi.  
 
ÜRETİM ANADOLU’YA KAYIYOR 
Taner Ankara, geleceğe dönük büyüme hedeflerini lojistik sektöründeki ve dış ticaretteki gelişmeleri takip ederek belirlediklerini söyledi. 2016’da öngörülemeyen ve birçok sektörü etkileyen durumlar yaşandığına dikkat çeken Ankara, birçok firmanın hedeflerini revize etmek zorunda kaldığını aktardı. Bu nedenle 2017’de büyüme hedeflerini lojistik sektörü ile ithalat ve ihracatta yaşanan gelişmelere endeksli olarak belirleyeceklerinin altını çizen Ankara, “Yeni yılda yatırımlarımızı Anadolu şehirlerinde yoğunlaştıracağız. Özellikle son aylarda Anadolu’daki üreticilere yönelik verilen teşvikler sayesinde, üretim bu bölgeye doğru kaymaya başladı. Anadolu üreticisi artık büyükşehirlerdeki şirketler ile yarışır hale geldi. Biz de buradaki gelişmeleri takip ederek yatırımlarımızı burada gerçekleştireceğiz. Buradaki şehirlerde nakliye ya da depo anlamında yatırımlarımız olabilir. Bölgeyi iyi bilen şirketler ile know-how paylaşımına da gidebilir, satın almalar da yapabiliriz” diye konuştu. 
 
SEKTÖRÜN YÖNÜNÜ 
ÜÇ GELİŞME BELİRLEYECEK 
Lojistik sektörüne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Taner Ankara, şunları aktardı: “Ulusal ve uluslararası alanda yaşanan gelişmeler, birçok sektörü olduğu gibi lojistik sektörünü de olumsuz etkiledi. 2017 yılında lojistik sektörü için son derece önemli olan Lojistik Master Planı’na ilişkin gelişmelerin yaşanacağını umuyoruz. Aynı zamanda AB ile tekrar güncelleştirilmesi gündemde olan Gümrük Birliği, lojistik sektörü için olumlu etki yaratabilir. Bununla birlikte Rusya’nın bazı Türk ürünlerine getirmiş olduğu ihracat yasaklarının kalkması ve yeni ülkeler ile yapılacak olan serbest ticaret anlaşmaları lojistik sektörünün 2017 yılındaki durumunu görebilmek açısından oldukça belirleyici olacaktır.” 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat