e
Banner


SGS asıl sorumlu olduğu ülke sayısını 11’e çıkardı
Tüm taşımalarda müşterilerine kendi ofislerinden bir tıkla beyanda bulunma imkanı sağlayan SGS TransitNet, Sırbistan’ı da hizmet ağına ekleyerek asıl sorumlu olduğu ülke sayısını 11’e çıkardı.




huseyin_kiyak.jpg1878'de kurulan SGS bugün, çok yaygın teşkilat yapısı, gözetim, denetim test ve belgelendirme alanında 130 yılı aşkın deneyimiyle alanında dünya lideri şirketlerden biri. 80.000'den fazla çalışanı ile dünya geneline yayılmış 1650'den fazla ofis ve laboratuvar ağıyla hizmet veren SGS, Türkiye’de 1933 yılında beri faaliyet gösteriyor. SGS TransitNet 2006 yılından beri ise Türkiye taşımacılık ve lojistik sektörüne alternatif transit teminat sistemi sunuyor. SGS TransitNet Türkiye’nin yanı sıra tüm AB ve EFTA ülkelerine ilave olarak Makedonya'da da geçerli olan bir sistem. Bu hizmet sayesinde teminat imkanından yararlanan lojistik firmalarının taşımalarında Karne, ENS, TIR Ön Beyan, Karne Yazdırma, AB Özet Beyan gibi maliyetler ortadan kalkıyor.

 

SİSTEM SORUNSUZ ÇALIŞIYOR

10 ayrı ülkenin Gümrük Bakanlıklarına verdiği teminat mektupları ve bu ülkelerdeki asıl sorumlu statüsü sayesinde taşımacılara kendi ofislerinden doğrudan bu ülkelerin gümrük idarelerine T1/T2/TR sunma hizmeti sunabilen Türkiye’deki tek kuruluş olan SGS TransitNet, asıl sorumlu olduğu ülkelere bir yenisini daha ekledi. Sırbistan’da asıl sorumlu olan şirket, 30 Temmuz’da artık direkt olarak tüm Sırbistan gümrük idarelerine ihracat-ithalat ve transit taşımaları için T1 hizmeti sunmaya başladığını duyurdu. SGS, gerek teminatını gerekse de entegrasyonunu birçok pilot/deneme aracı ile gerçek ortamda denediğini ve sorunsuz olarak çalışır hale getirdiğini bildirdi.

 

YILDA 12.924 € TASARRUF SAĞLANACAK

Sırbistan’ın SGS TransitNet müşterileri tarafından çok cazip bir ücret ile kullanılmaya başlandığını vurgulayan SGS TransitNet Transit Sistemi Destek Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Kıyak,” Üstelik bu işlemler esnasında hiç bir Sırp Spedisyona da ihtiyaç duyulmayacak. Böylelikle SGS TransitNet kullanıcıları; Sırp T1’leri için Sırbistan’da 15 € ödemek yerine KDV hariç 4.23 € ödemiş olacaklar. Bu yolla ayda ortalama 50 sefer yapan bir firma yılda 12.924 € tasarruf elde edecek. Sırbistan sınır kapılarındaki spedisyonlarda sıra beklemek yerine zaman kaybetmeden doğrudan gümrüğe gidip işlemlerini kısa sürede tamamlayarak rekabette bir adım öne geçecekler” dedi.

 

VERGİ RİSKİNİ ÜSTLENİYOR

SGS TransitNet, AB ve Türkiye transit rejimlerinde T1/T2 ve TR beyanı, TIR ön bildirim beyanı ve ENS beyanı sunulmasını sağlayan web tabanlı bir uygulama. Hizmet aynı zamanda AB ve Türkiye gümrükleri için gerekli olan teminatları da kapsıyor. TransitNet sisteminden, AB, EFTA, Sırbistan ve Makedonya’ya ihraç taşımalarında T1, bu ülkelerden Türkiye’ye yönelik taşımalarınızda T1/T2 ve Türkiye gümrükleri arası TR (Transit) beyanı sunarak taşıma yapılabilmekte. Bu taşımalarda, taşımacılar adına SGS TransitNet vergi riskini üstleniyor.

Taşımacı firmalar SGS TransitNet sistemini kullanarak T1/T2 ve TR beyanlarını, ister spedisyonlar aracılığıyla, isterlerse doğrudan kendi ofislerinden online olarak sunabiliyorlar. SGS TransitNet taşımacıların, herhangi bir banka teminat mektubuna gerek duymadan, hızlı basit ve hesaplı bir şekilde AB, EFTA, Sırbistan ve Türkiye transit sistemlerine girişlerini, online olarak beyan sunmalarını, beyanlarının o anki durumunu (transit için serbest bırakıldı, beyan sonlandırıldı vb.) online olarak takip edebilmelerini sağlıyor. Ayrıca, taşımacılar SGS TransitNet sayesinde beyannamelerin varış gümrüğü tarafından sonlandırıldığı bilgisini online olarak takip edilebiliyor.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat