e
Banner


TIRSAN’dan Yeni Nesil Perdeli Tenteli Ürünler
Avrupa’nın en büyük 3 treyler üreticisi olma hedefiyle yoluna devam eden treyler sektör lideri TIRSAN’ın yeni geliştirdiği perdeli tenteli ürün grubuna ilgi büyük olunca, lansman sırasında yüksek adetli satışlar gerçekleşti.




tırsan19 Mart 2013 tarihinde TIRSAN’ın İstanbul merkezinde gerçekleştirilen tanıtım davetinde Yeni Nesil Perdeli Tenteli Ürün ailesinden Mega ve Maksima Plus ürünleri uluslararası nakliye ve lojistik sektörü ile buluştu. TIRSAN yeni ürünlerini 2009 yılında kurduğu sektörün tek AR-GE merkezinde geliştirdi. Sektörün ileri gelenlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen lansman sırasında pek çok yüksek adetli satış gerçekleşti. Hilal Trans firmasına 50 adet, ABC Transport’a 60 adet, Şahin Nakliyat’a 50 adet, Özonat firmasına 50 adet ve Yapı-San firmasına 20 adet Yeni Nesil Semi-Treyler satışı gerçekleştirildi.
TIRSAN’ın 2014 vizyonu çerçevesinde, ‘yeni ufaklara yeni yaklaşımlarla ulaşılır’ sloganı ile başlattığı AR-GE çalışmalarının sonucu olan Yeni Nesil Perdeli Tenteli ürün grubu, sektörden tam not aldı.
Tanıtım toplantısında uluslararası nakliye ve lojistik sektörünün gelişimi için teknolojinin, kurumsallaşmanın ve devamlılık arz eden AR-GE çalışmalarının ne kadar önemli olduğu konuları ön plana çıktı.
TIRSAN Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada bu hususların altını çizerek şunları söyledi: “Biz TIRSAN olarak sektörün lider kuruluşu olmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Bu sorumluluk bizim için her geçen gün daha da artmaktadır. Takdir ederseniz ki teknoloji gelişiyor, ihtiyaçlar değişiyor, ticaret artık sınırların ötesinde yoğun bir rekabet içinde yapılıyor. TIRSAN sahip olduğu sektörün tek AR-GE’si ile sizlere mühendisliğini ve teknolojisini 35 yılı aşan tecrübesiyle birleştirerek en kaliteli ürünleri sunmaya devam ediyor.
Değerli dostlarım, bugün burada sizlere Yeni Nesil Perdeli ürün grubumuzu gururla sunuyorum. Sizler için ürünlerimizi yeniliklerle donattık. Emin olabilirsiniz ki burada durmayacağız. Sizler için geliştirmeye ve üretmeye devam edeceğiz. Yeni ürünlerimizle Avrupa’nın en büyük 3 treyler üreticisi olma yolunda sizlerle hep birlikte yürüyeceğimize dair önemli bir işaret olarak görmenizi istiyorum. Bu Yeni Nesil ürünlerimizle TIRSAN, Avrupa’da 7.500 adet semi-treyler satışı ile gücünü ve varlığını devam ettirecektir.”

Tek bir ürün için 50 bin saat mühendislik çalışması

Nuhoğlu şöyle konuştu: ‘TIRSAN sektörün lider kuruluşu olarak müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda daha gelişmiş nakliye çözümlerini geliştirme misyonu ile çalışmalarına devam edecektir. 2009 yılında kurduğumuz sektörün tek AR-GE merkezinde artık 70’i aşkın mühendis ile sektörün rekabetçiliğine ve geleceğine hizmet etmekteyiz. TIRSAN AR-GE’si ile Türkiye’de ilk defa bir ürün için 50.000 saat ve 3 milyon Euro’yu aşan bir yatırım gerçekleştirdi. En son devreye aldığımız Prototip atölyesi ile ürün testlerimizin kapsamını daha da büyüttük. Son derece gizlilikle yürütülen büyük emek verilerek geliştirilen bu araç için çalışan bütün elemanlarımızı gönülden tebrik ve teşekkür ediyorum.”
Yürütülen test süreciyle ilgili olarak da detaylı bilgi veren Nuhoğlu şunları ekledi: ‘TIRSAN AR-GE merkezinde tespit edilen tasarım doğrulama ihtiyaçları doğrultusunda,  İTÜ-OSD ve TÜBİTAK’ın kurduğu Otomotiv Teknolojileri Araştırma Merkezi (OTAM) ile çalışmalarımızı yürüttük. Belirledikleri güzergâhta yol testleri yaptık. Testlerde veriler kayıt altına alındı ve karşımıza çıkan sonuca göre araç tasarımlarını öncelikle bilgisayar ortamında test ettik. Daha sonra Almanya’da DEKRA ve İngiltere’de MİRA test merkezlerinde aracımızı test ettirdik. MİRA 1946 yılında kurulan, ağırlıklı otomotiv sektörü olmak üzere pek çok farklı sektör için test, homologasyon hizmetleri, araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüten uluslar arası alanda kabul görmüş bir test kuruluşudur. Tüm testleri başarı ile geçen Yeni Nesil Perdeli Mega ve Perdeli Maxima Plus treylerimiz ile gurur duyuyoruz. 36 yıldır hep en iyisini yapmak için çalıştık ve hep kendimizle yarıştık. Bugün geldiğimiz noktada Avrupalı rakiplerimizi geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz.”

Ürün ile ilgili Öne Çıkan Özellikler
K-fix: Televrede 2.500 kg. yük direncine sahip, toplam 236 adet delikten oluşan ve yüklerin daha güvenli bağlanmasını sağlayan K-fix Yük Sabitleme Sistemi
Katoferez (KTL): Şasi ve tüm kaynaklı komponentler çinko-fosfat katoferez (KTL) kaplamayla paslanmaya ve aşınmaya karşı 10 yıl paslanmazlık garantili
Tırsan Telematik Sistemi: idem Gmbh ile çözüm ortaklığı ile sunulan uydu sistemi üzerinden çalışan treyler takip sistemi ile lojistik operasyonlarını tam zamanlı takip edebilme  
Yük Emniyeti: 7,2 ton forklift aks yüküne dayanıklı taban, çatıda çapraz gerdirme zinciri ve K-fix yük sabitleme sistemi, EN 12642 CODE XL- VD 2700 Yük Emniyet Sertifikası, Daimler DC9.5 Otomotiv Sertifikası




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat