e
Banner


DSV Türkiye CFO’su Aykut Karataş: 2013’te proje taşımacılığı hızlanacak
Türkiye’de 2001 yılından beri faaliyet gösteren DSV Türkiye’nin CFO’su Aykut Karataş, özellikle bu yılın ikinci yarısı için pozitif düşündüğünü dile getirirken, 2013'te yatırımların artacağını, yatırım malı taşımacılığı ve proje taşımacılığının hız kazanacağını söyledi.




dsvDünya çapında 75 ülkede faaliyet gösteren, taşıma ve lojistik alanında en büyük global 10 firmadan biri olan DSV, 2001 yılından bu yana Türkiye'de de büyümeye devam ediyor. DSV Türkiye CFO’su Aykut Karataş, DSV'nin yaşanan hızlı büyümenin ardından altyapıya önemli yatırımlar yaparak müşterilere daha kısa sürede, verimli ve uygun maliyetlerle hizmet vermek için süreçlerin mükemmel işlediği bir kuruluş haline geldiğini söyledi. Ayrıca global taşımacılığın her alanında (depolama, taşıma, yükleme vb) verimlilik bilinciyle hareket ettiklerini dile getirdi.
 

DSV Türkiye’de yatırım için fırsat kolluyor
DSV Türkiye CFO'su Aykut Karataş sözlerini şöyle sürdürdü: “Ocak 2013 itibarıyla SAP dahil yaklaşık 10 yeni IT sistemi ile ile daha verimli çalışma ortamı yakaladık. Biz müşterilerimizin maliyetlerini daha iyi planlamaları için yatırımlar yapıyoruz. Bunu her iki taraf içinde karlı hale getirebilmek, ancak birlikte uzun vadeli çalışmakla olabilir. Yoksa piyasadaki spot fiyatlarla yapılan ucuz hizmetlerden müşterilerin uzun vadede mutlaka zararı olur. Müşterilerimizin maliyetlerini iyi yönetebilmeleri için finansal know-how’mızı onların kullanımına sunuyoruz. Finansmanın kalitesi önemli ve şirketlerin sermaye yapıları her geçen gün daha önemli hale geliyor. Sağlıklı finansman yapısı olmayanların yaşama şansı yok, artık birinden daha vadeli alıp diğerine daha uzun vadeli satarak az karla finansman sağlama yöntemi çökmüştür, herkesin bu alışkanlığını değiştirmesini öneriyorum. Bana göre vadesi 60 gün üzerindeki alacaklar tahsili zor olan alacaktır. Bunun yerine daha modern yöntemleri tercih etmeliler. Müşteri alacak sigortası kullanmaları, müşteri kredi derecelendirme hizmeti almaları gerekir ayrıca döviz kur risklerini hedge edilmeli. 2013'te yatırımlar artacak yatırım malı taşımacaılığı ve proje taşımacılığı hız kazanacak. Bu özel durumu DSV olarak kolaylıkla sağlayabiliriz. Biz bütün sektörlerin büyümesinde rol almak istiyoruz. DSV olarak Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmak için fırsat arıyoruz. Özellikle yılın ikinci yarısı için pozitif düşünüyoruz.”




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat