e
Banner


Demiryolu Lojistik akaryakıt devlerini raylara taşıyor
Demiryolu Lojistik ve TÜPRAŞ Türkiye’de devrim niteliğinde bir proje için güçlerini birleştiriyor. Demiryolu Lojistik Genel Müdürü ve TCDD Hareket Dairesi Eski Başkanı Süleyman Yavuz, proje ile taşınacak akaryakıt miktarının 2 milyon 630 bin tona yükseleceğini söylüyor.




süleyman yavuz“Hızlı, güvenli ve ekonomik hizmetler için doğru adres” sloganıyla 2005 yılında kurulan Demiryolu Lojistik, imza attığı başarılarla planladığı hedeflerin çok ötesinde büyümeye devam ediyor. Karayoluna göre çok daha güvenli olan demiryolu ile akaryakıt taşımacılığı modelinin Türkiye’de yaygınlaşması için önemli bir misyon üstlendiklerini Demiryolu Lojistik Mühendislik, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü ve TCDD Hareket Dairesi Eski Başkanı Süleyman Yavuz, bu alanda devrim niteliğinde bir projenin müjdesini veriyor.
Danışmanlık yaptıkları ve taşımalarını gerçekleştirdikleri TÜPRAŞ’ın İzmit Rafinerisi’nde yürüttüğü büyük bir proje için hem altyapı hem de üstyapı yatırımı gerçekleştirdiğini anlatan Yavuz, şunları aktarıyor: “Bu yatırım için TÜPRAŞ mevcut dolum, boşaltım, tren kabul ve sevk yollarını yeniden kurmak için bir proje hazırladı. Projenin inşasına başlamak için TCDD’den onay bekliyor. Yine TÜPRAŞ bu proje kapsamında mevcut 145 adet akaryakıt tank vagona ilave olarak 300 adet tank vagon alımını planlıyor. Tank vagon alımı için bir taraftan TCDD ile sözleşme hazırlıkları yapılırken, diğer taraftan da bu vagonların temini için ihale hazırlığı yapılıyor. TÜPRAŞ bu projeyle, Türkiye’de şu anda karayolu ile emniyetsiz bir şekilde yapılan akaryakıt taşımacılığının daha güvenli bir taşıma modeli olan demiryoluna yönlendirilmesine öncülük yapmış olacak. Proje hayata geçtiğinde demiryolu ile taşınacak akaryakıt miktarı ise 2 milyon 630 bin tona ulaşacak. Proje aynı zamanda yaklaşık 80 bin tanker seferinin karayolu trafiğinden çekilmesini sağlayacak. Bu da hem tüketilen yakıt hem de karayolunda trafiğin rahatlaması bakımından ülke ekonomisine büyük bir katkı sunacak.”

IRAK PETROLÜ DEMİRYOLU İLE TAŞINACAK

Süleyman Yavuz, bir başka önemli projenin de TCDD tarafından yürütüldüğünü söylüyor. Kuzey Irak’tan Türkiye’ye karayolu tankerleriyle taşınan petrolün büyük bir trafik sıkışıklığı yarattığına dikkat çeken Yavuz, “Bunun için TCDD Mardin Kızıltepe arasında bir lojistik merkez kuruyor. Bu lojistik merkezin bir bölümünde yapılacak aktarma merkezi ile Irak’tan karayolu tankerleriyle gelen petrol, tren vagonlarına aktarılacak ve bu şekilde Mersin-İskenderun gibi limanlara taşınacak. Bu proje özelikle Habur yolunda önemli bir rahatlama yaratacak. Bu kapsamda Demiryolu Lojistik olarak tecrübeli kadromuz ve akaryakıt taşımacılığında uzun yıllara dayanan tecrübemizle bu projeye katkı sunmaya hazırız” diyor.

 


 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat