e
Banner


Öznakliyat yeniden yapılanmanın meyvelerini topluyor
Lojistik sektörünün 62 yıllık deneyimli markası Öznakliyat, 2012 yılını yeniden yapılanmaya ve stratejik yatırımlara ayırdı. Bu önemli adımların karşılığını geçen yılın ikinci yarısında imzaladıkları kontratlar ve tamamladıkları taşımalar ile aldıklarını söyleyen Öznakliyat Proje ve Ağır Nakliye Müdürü Filiz Bozat, özellikle ulaşım, enerji ve sanayi yatırımlarının aranılan lojistik çözüm ortağı olduklarına adikkat çekiyor.





oznakliyatYarım asrı aşkın tecrübesiyle Türkiye’de ‘nakliye’ denildiğinde ilk akla gelen firmalardan biri olmayı sürdüren Öznakliyat, yola çıktığı ilk günden itibaren attığı kararlı ve stratejik adımların yanısıra devreye aldığı güçlü yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Şirket, genel kargo taşıyan 1250 ton kapasiteli araçları ve toplam 150 bin metrekare kapalı-açık, gümrüklü-gümrüksüz özmal depolarının yanısıra, toplam 2 bin 574 ton taşıma kapasiteli 78 aks modüler platform, 10 adet teleskopik yarı römork, yekpare 350 ton taşıma kapasiteli hidrolik askı sistemi, 21 adet değişik kapasitede low bed, 30-60 tonluk vinçler, 5-40 tonluk forklift ve reach stackerları, bunların her türlü gerekli aksam ve donanımları ile müşterilerine hizmet sunuyor. İstanbul ve İzmir’de lojistik istasyonları bulunan şirket, Erenköy ve Ambarlı’ya bağlı genel antrepo işletmeciliği, konteyner taşımacılığı, uluslararası karayolu taşımacılığı, gümrükleme ve forwarding alanlarında da faaliyet gösteriyor.
“2012 yılını tamamıyla Öznakliyat yılı olarak düşünebiliriz” diyen şirketin Proje ve Ağır Nakliye Müdürü Filiz Bozat, geçen yıl yeniden yapılanmalarını tamamladıklarını ve filolarının yeniden doğduğunu söylüyor. Bozat, yine bu süreçte genel merkezleri Çekmeköy’de bulunan 45 bin metrekare üzerindeki antrepo binasına taşıdıklarını, operasyonlarını da birebir kontrol etmeye başladıklarını aktarıyor. “Almanya’dan tedarik ettiğimiz ve yaklaşık 1,7 milyon Euro’luk 28 aks ve 220 ton taşıma kapasiteli 2 adet havuzlu hidrolik platform aracımızın satın almasını tamamlayarak ağır nakliye filomuzu gençleştirdik ve çeşitlendirdik. Taşımalarımızda kullandığımız diğer yardımcı materyalleri çağın ve teknolojinin gerektirdiği şekilde yeniledik” diyen Bozat, yaptıkları yatırımların karşılığını da 2012 yılının üçüncü ve son çeyreğinde imzaladıkları kontratlar ve tamamladıkları taşımalar ile aldıklarının altını çiziyor.  

PROJE TAŞIMACILIĞINDA GÜÇLENİYOR
Öznakliyat’ın proje ve ağır yük taşımacılığında da iddialı olduğuna işaret eden Filiz Bozat, “Gabari dışı FRK konteynerlerin ön ve son taşıma talebine karşılık, filomuzda bulunan 12 adet ‘twist lock’ donanımlı 30-80 cm yüksekliğinde değişik low bed araçlarımızla yapmış olduğumuz arz, toplam taşımalarımız içinde %20’lere ulaşmış durumda” diye konuşuyor. Bozat, geçen yıl ağırlıklı olarak Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerine yoğunlaştıklarını, büyük çoğunlukla enerji, ulaşım ve sanayi yatırımları sektörlerinde proje bazlı ve münferit taşımalar yaptıklarından da söz ediyor. Şirket direkt müşterilerinin yanı sıra, network ağı olan tüm proje forwarder firmalarına eşit mesafede hizmet veriyor.

ENERJİ PROJELERİNİN ARANILAN ÇÖZÜM ORTAĞI
Filiz Bozat’ın verdiği bilgilere göre Öznakliyat’ın bu yıl portföyünü büyüteceği sektörlerin başında enerji geliyor. “RES, HES ve termik santral projeleri kapsamında mevcut yabancı müşterilerimiz ile yine Marmara, Ege ve Orta Anadolu bölgelerinde gerçekleştireceğimiz 3 yeni kontratımız ve aday tedarikçi olarak görüşmelere devam ettiğimiz 4 yeni termik santral projemiz var” diyen Bozat, yerel müşterileri ile ithalat-ihracat ve yurtiçi taşımalar bazında düzenli olan işbirliklerinin de devam etmesini planladıklarını aktarıyor
Şirket, geçen yıl olduğu gibi 2013’te de yeni yatırımlarda frene basmayacak. 2013 ilk yarısında 4 adet 6x4 Volvo 750 HP otomatik çekiciyi yarı römork yatırımlarının tamamlayıcısı olarak filosuna katacak olan şirket, yükleme, boşaltma ve montaj operasyonlarında kullanacağı 500 tonluk ‘strand jack’ yatırımı için de üretici firmalarla görüşmelerini sürdürüyor.







SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat