e
Banner


Merkür Group 10. yılına her kolda güçlenme hedefiyle girdi
2013 yılında sektördeki 10. yılını kutlayan Merkür Group, yeni yaşında vizyonunu da genişleterek hem müşteri portföyünü büyütmeyi hem de birden fazla kolda büyüme trendini sürdürmeyi planlıyor. Öncelikli olarak kalite hedefleri doğrultusunda adımlar atacaklarını belirten Merkür Group Yönetim Kurulu Başkanı Güler Filiz, güçlü oldukları uçak kiralama alanında da networklerini geliştirecek çalışmalar içinde olduklarını açıklıyor.




guler_filizSadece uluslararası nakliye alanında 2003 yılında başladığı faaliyetlerine, 2006’da uçak kiralama, 2007’de turizm, 2008’de havayolu temsilciliği ve 2011’de hava kargo ve turizm-seyahat acentesi olarak IATA üyeliğini ekleyen Merkür Group, bu yıl 10. yaşını kutluyor.  “Bu 10 yıl içinde önce vizyonumuzu genişleterek daha neler yapabileceğimizin ve aslında kabiliyetlerimizin farkına vardık” diyen Merkür Group Yönetim Kurulu Başkanı Güler Filiz, bu amaca yönelik stratejiler izleyerek, gerek ruhsatlar, üyelikler gerekse fiziki koşullar ve iş gücüne yatırım yatırım yaptıklarının altını çiziyor. Filiz, bu adımlarını pazarlama faaliyetleri ile destekleyerek müşteri yelpazelerini ve yılların getirdiği tecrübe ile de potansiyel iş ortağı olabilecek firmalardan kendilerine uygun olanları seçerek portföylerini genişlettiklerini anlatıyor.

Merkür Group açısından 2012 yılı nasıl geçti? Bu dönemde gerçekleştirdiğiniz taşıma trafiğiniz, kaydettiğiniz büyüme rakamları hakkında bilgi verir misiniz?  
2012 Merkür için hem iş açısından ümit verici gelişmelerin yaşandığı hem de kurum kültüründe daha yerleşik değerlerin yerini bulduğu bir yıl oldu. Şirket olarak 35 milyon USD ciroya ulaştık. Kuzey Afrika ülkelerinde, özellikle de Libya’da ciddi bir trafik, potansiyel ve güç elde ettik. Afrika’daki etkinliğimizin sürmesini bekliyoruz, bununla birlikte Uzakdoğu’dan da ciddi beklentilerimiz var.

UÇAK KİRALAMADA NETWORKUNU GÜÇLENDİRECEK
10. yaşınıza adım attığınız 2013 yılına hangi hedeflerle girdiniz? 10. yıla özel yenilikleriniz, yatırımlarınız olacak mı?
2013 için 2012’den hazırlığı başlamış projelerimiz var. Faaliyet gösterdiğimiz her sektörde yeni müşteri kazanımları, yeni stratejik işbirlikleri bulunuyor. 2012’de aldığımız ISO9001:2008 belgemizi ve bunun getirdiklerini şirketimize daha iyi entegre etmek ve belirlediğimiz halite hedefleri doğrultusunda hareket etmek ilk adımlarımız olacak. Ürün çeşitlendirme ve daha bilinir hale gelme yolunda planlarımız, hedeflerimiz her zaman gündemde, sadece yeni yıla özel birşey değil. Birden fazla koldan büyüme trendli hareketimiz tabii ki 2013’te de devam edecek.
Merkür Group olarak lojistik hizmetler içinde uçak kiralama konusunda oldukça avantajlıyız. Yine bu yıl networkümüzü geliştirecek yeni çalışmalar içinde olacağız. Bunun için özel bir ekibimiz de var. Zaten pazarda lider konumdayız, bunu geliştirme yolunda çalışıyoruz.

Merkür Group’un güçlü olduğu alanlardan biri de sanayi lojistiği... Bu başlık altında hangi sektörlere özel çözümler sunuyorsunuz?
Sanayi kollarından en cok inşaat sektörüne yönelik portföyümüz mevcut. Personel taşımasından en ufak malzeme taşımasına kadar gerek komple uçak kiralayarak gerekse parsiyel taşımalarla inşaat sektörüne yönelik her türlü lojistik hizmetleri sağladık. Toplam iş hacmimizin içinde ihracat odaklı taşımanın payı 2012 yılı içinde yaklaşık %80 oldu.

Depolama alanında yatırım planlarınız mevcut mu?
Müşteri portföyümüzün büyük çoğunluğunu inşaat sektöründeki firmaların oluşturması nedeniyle açıkçası bir depolama alanı ihtiyacımız yok. Üretime yönelik bir  portföy gelişirse, kendi adımıza tabii ki bir depolama alanı oluşturma konusunu gündemimize alırız.

LİBYA ve UZAKDOĞU’YA AĞIRLIK VERECEK
Türkiye ihracatının son yıllarda alternatif pazarlara yöneldiği görülüyor. Merkür’ün ihracatçılardan gelen talepler doğrultusunda son yıllarda yoğunlaştığı pazarlar hakkında bilgi verir misiniz? 2013’te yeni duraklarınız hangi ülkeler olacak?
Dünyadaki ekonomik konjonktürün gösterdiği rotaları biz de değerlendiriyoruz. Bununla birlikte kendi arayışlarımızın verdiği sonuçlar doğrultuda hizmet geliştirme çalıştırmaları yaparak müşteri portföyümüzü geliştiriyoruz.
Şu anda en yoğun çalıştığımız ülke Libya... Libya’nın bizim için büyük önem taşıdığını belirtmem gerekir. Libya’ya hizmetimiz 2008 yılında Libya menşeli, Türkiye’ye seferleri olan Alajnihah Air Tranport havayolu şirketinin temsilciliğini yapmamızla başladı ve bu dönem aynı zamanda inşaat firmalarının projelerde yer alması ile aynı dönemdi. Türkiye ve Libya’da koordineli bir pazarlama çalışması yürüterek müşteri profili oluşturduk ve kısa sürede çok başarılı olduk. Libya müşterilerimiz ağırlıklı olarak inşaat firmalarından oluştu. Düzenli uçuşlarla gerek yolcu gerekse yük taşıdığımız bu ülke için yolcu charter uçuşları ve full charter yük taşımaları gerçekleştirdik. Henüz Türk inşaat şirketlerinin yoğun faaliyete başlamamış olmasına rağmen Türkiye’ye gelen Libyalıların oluşturduğu yükü kaldırıyoruz. Görünen o ki 2013’te bu pazarın üstüne gitmeye devam edeceğiz, tüm öngörü ve planlarımız bu doğrultuda.
Libya ile beraber Uzakdoğu ile ilgili de planlarımız var. Hizmetine yeni başlayacağımız havayollarımız ile taşıma konusunda müşterilerimize yeni bir alternatif sunacağız ve böylece kendi hizmetlerimizi de çeşitlendireceğiz.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat