e
Banner


Yıldırım: ‘Demiryollarının şahlanışını Türkiye izleyecek’

Bakan Yıldırım, Demiryolları için hız kesmeden 2-3 yıl daha yatırıma devam edeceğiz. Daha sonrasında ise demiryollarının şahlanışını tüm Türkiye izleyecek'' dedi.





binali_yildirim_demiryolu.jpg

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 25 Kasım'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Kütahya'daki Zafer Havalimanı'na uçakla geldi. Yıldırım, havalimanından Afyonkarahisar'a karayoluyla geçerek Demiryol-İş Sendikası'nın kuruluşunun 60. yıl dönümü nedeniyle bir otelde düzenlenen ''Başkanlar Kurulu Toplantısı''na katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, demiryollarının Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek, demiryollarının Türkiye'nin sadece yükünü, yolcusunu değil, savaş zamanı mühimmatını, askerini, barış zamanı ise kültürünü, geleneğini, güzelliğini, kuzeyle güney, doğu ile batı arasında taşıdığını, farklı yerlerde yaşayan insanları birbirleriyle kaynaştırdığını söyledi.

Yıldırım, ''Modern Türkiye'de ne varsa, okul, istasyon, üniversite, hastane, demiryolu hatlarında Sultan Abdülhamit'in imzası vardır'' diyerek şunları söyledi:

''Ülkenin mağdur olmaması için gereken her şeyi yapmıştır. Şimdi Sultan Abdülhamit'in hayalini de gerçekleştiriyoruz. Marmaray Projesi'ni bitirerek, 150 yıllık hayali hayata geçireceğiz. Ecdadımıza olan vefa borcumuzu ödemenin onurunu, gururunu yaşayacağız. Sırada Eskişehir-Bursa, Ankara-Yozgat-Sivas, Ankara-Afyon-İzmir hatları var. 2023'e kadar 4 bin kilometresi yüksek hızlı tren olmak üzere, 10 bin kilometre yeni hat yapacağız. Gaziantep ile Halep arasında hızlı tren hattı yapmayı projelendirdik. Suriye'deki olaylar nedeniyle bu projeyi hayata geçiremedik. Gaziantep ile Halep arası yarım saat olacaktı. Türkiye ile Suriye iç içe geçecekti. Oradaki olayların sona ermesiyle bu projeyi hayata geçireceğiz.''

 

''Demiryollarını ranta kurban etmeyiz''

Yıldırım, demiryollarının içinden geçtiği şehirlere hayat verdiğine işaret ederek, ''Demiryollarını şehir dışına çıkarma teklifleri geldi. Ancak demiryolları neredeyse, şehirler o yöne gelişiyor. O garları şehrin en prestijli yeri haline getireceğiz. Demiryollarını ranta kurban etmeyiz. 1,5 asırdır nasıl hizmet ettiyse bundan sonra daha fazla hizmet edecek. Demiryolları için hız kesmeden 2-3 yıl daha yatırıma devam edeceğiz. Daha sonrasında ise demiryollarının şahlanışını tüm Türkiye izleyecek'' diye konuştu.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat