e
Banner


Kemalpaşa Lojistik Köyü'ne Elmas Grup talip!

Cemal Elmasoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ilçede kurulacak dev tesisi işletmek istediklerini söyledi.





konteyner1.jpgKemalpaşa Akalan’da 3.5 milyon euro yatırımla lojistik merkezi kuran Elmas Grup Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, “Ulaştırma Bakanlığı’nın Kemalpaşa’da yapımına devam ettiği dev Kemalpaşa lojistik köyü nü işletmeye talibiz” dedi. Elmasoğlu, entegre lojistik hizmeti vermek ve yeni lojistik merkezini genişletmek için yatırımlara devam edeceklerini açıkladı.

 

Maliyet avantajı

Elmas Grup Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, Elmas Grup Lojistik Yönetim Kurulu üyeleri Nasip Elmasoğlu, Betül Elmasoğlu ve Akın Kastaş ile beraber, şirketlerinin kurucusu merhum Necdet Elmasoğlu’nun adını taşıyan lojistik merkezini basına gezdirdi. Elmasoğlu, 73 bin metrekarelik lojistik merkezinde gümrüklü ve serbest depo yönetim sistemlerini uygulayarak, en iyi hizmeti verdiklerini söyledi. Kemalpaşa’daki iki lojistik merkezlerinin toplam 125 bin metrekare büyüklüğe ulaştığını belirten Elmasoğlu, yeni merkezde 25 kişiye ek istihdam sağladıklarını, 600 kişilik bir aile olduklarını dile getirdi. Elmasoğlu, “Uluslararası standartlara uyan bizden başka firma yoktur. Necdet Elmasoğlu Lojistik Merkezi sanayici, imalatçı ve ihracatçılarımızın ürettiği tüm ürünlere, iç piyasaya ve ihracatçı, ithalatçı firmalara hizmet veriyor. Firmalar iç piyasaya ve ihracata verecekleri ürünleri depoluyor. Sevkiyatlarını ve elleçlemelerini burada yapabiliyor. İç piyasaya verecekleri ithal ürünleri için gümrüklü antrepo hizmetinden yararlanıyor. İthalatı tamamlanan ürünler dağıtım için serbest depoda muhafaza ediliyor. Firmalara maliyet avantajı sağlıyoruz” dedi.

 

İşletme önerisi

Kemalpaşa’da yeni bir arsa aldıklarını belirten Elmasoğlu, Kemalpaşa Belediyesi’nin izin verdiği takdirde yatırıma başlayacaklarını söyleyerek, “Yanımızdan İzmir-İstanbul otoyolu, Turgutlu-Kemalpaşa tren hattı geçiyor. Lojistik sadece karayolu ile yapılmaz. Demiryolu da lojistik merkezine gelecek. Batı Anadolu Lojistik Projesi’ne de entegre olacağız” dedi. Kemalpaşa lojistik köyü ile Kemalpaşa’yı yük ambarı yapacağını açıklayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a da teşekkür eden Elmasoğlu, bakanlığın Kemalpaşa’da kuracağı 2 milyon metrekarelik dev lojistik köyüyle ilgilendiklerini açıkladı. Elmasoğlu, “Rekabet güzeldir. Buradaki lojistik köy bize rakip olacak. Demiryolu ile Çandarlı Limanı’ndaki yükler Kemalpaşa’ya gelecek. Kemalpaşa lojistik köyü nün işletilmesine talibiz. Bu proje bizi daha farklı ufuklara taşıyacak” diye konuştu.

 

Yeşil depolama

Lojistik merkezinin uluslararası standartların tüm gereklerini yerine getirdiğini belirten Elmasoğlu, 6 bin 500 metrekarelik alanda çevreye saygılı yeşil depolama uygulamasına başladıklarını, 500 metkare alanda yanıcı depo izni aldıklarını, yangına hassas ürünler için özel depolama sistemi kurduklarını açıkladı. Babası Necdet Elmasoğlu’nun 1951′de temelini attığı lojistik serüveninde önemli bir noktaya geldiklerini anlatan Elmasoğlu, “İlklere imza atıyoruz” dedi.

 

“Yolumuza yalnız devam edeceğiz”

Yollarına yatırım yaparak ve bağımsız şekilde büyüyerek devam edeceklerini belirten Cemal Elmasoğlu, lojistik sektörüne özellikle Arap sermayesinin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Elmasoğlu, “Bu yönde satın alma teklifi geçtiğimiz günlerde bize de geldi. Ancak benim yanıtım ‘Siz beni değil ben sizi satın alayım’ oldu” dedi.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat