e
Banner


Ran Lojistik ‘hisselerimi keyiften satmadım’

Ran Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Benli, son dönemde şirketle ilgili çıkan haberlerle ilgili olarak, "Üzülerek ifade etmek gerekir ki şirket olarak içerisinde bulunduğumuz bu dönemde bazı sorunlar yaşıyoruz. Fakat büyük bir kararlılıkla, azimle ve inançla bu sorunların üstesinden gelmek için mücadele ediyoruz" dedi.





ran_lojistik_borsa.jpg2011 yılında düşündüklerinden fazla zarar ettiklerini ve bu nedenle yeniden yapılanma yoluna girdiklerini anlatan Benli, "köklü önlemler almak zorunda kaldık. Bu çerçevede uluslararası taşıma faaliyetlerimizi durdurarak araçlarımızı sattık ve bedellerini borçlarımızı ödemek için kullandık. Araçların satışıyla birlikte doğal olarak personel sayısında da azalmaya gittik. Yine bu doğrultuda olmak üzere depo ve antrepo faaliyetlerimizi gözden geçirmek suretiyle devam ettirme kararı verdik. Ancak mevcut 37.500 metrekare depo alanı iş bu yeniden yapılandırma kapsamında fazla gelince Arçelik ile görüşmeler yapılarak neticede 25.000 metrekarelik serbest depomuzu kapatmak durumunda kaldık. Halihazırda 12.500 metrekare depo alanında Erenköy ve Dilovası Gümrük Müdürlüklerine bağlı antrepolarımızda, faaliyetlerimize devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

 

Tek amacımız kârlı bir yapıya kavuşmak

Zorunlu olarak üç yüz personelden yirmi bire kadar inmek durumunda kaldıklarını anlatan Benli, şöyle devam etti:

"Evet, ciddi bir yapılanma ve bu yapılanma çerçevesinde şimdilik küçülmeye gittiğimiz ortada. Ancak amacımız evvela şirketin zarar ve giderlerini minimize ederek şirketi tekrar eski günlere getirme gayesinden kaynaklanıyor. Teknolojik altyapımız sağlam ve güçlü olduğundan mevcut depolarımızı yönetmekte ve doldurmakta bir sorun olmayacağı düşüncesindeyiz. Öyle ki mevcut şartlarda iş hacmimizin iki hatta üç katına çıkması durumunda dahi mevcut personel, sayısal ve niteliksel olarak yeterli gelecek. Tek bir amacımız var: O da kısa zamanda karlı bir yapıya kavuşmak. Bu gün itibariyle bunun mücadelesini veriyoruz."

 

Keyiften satmadım

Ramiz Benli olarak ailesiyle birlikte yüzde 30 hisseye sahipken şimdi ailesiyle birlikte hisselerin ancak yüzde 3’üne sahip olduklarını anlatan Benli, şöyle konuştu:

"Biz hisselerimizi satıp yata kata yatırmadık, şirkete aktardık. 24 Temmuz’da yapılan genel kurulda yine yönetime seçildim. Bırakıp kaçmadığım gibi böyle bir düşünce içerisinde de asla olmadım. Şirkete ve borçlarına hep sahip çıktım. Sadece sattığım hisse bedellerini değil, şahsi malvarlığımı da satarak şirkete aktardığımı çok rahatlıkla ispatlayabilirim. Tüm bunların yanında SPK tarafından hakkımda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı kararı verildi. Biz bu konuda SPK’ya gerekli itirazı yapmakla birlikte Ankara 12. İdari Mahkemesi nezdinde de kararın iptali için dava açmış durumdayız."

 

Yatırımcıların şirketteki hisse düşüşü nedeniyle gösterdiği tepkiye hak veren Benli, "Ancak yeniden yapılanma süreçleri kolay değil, tam aksine sancılı süreçlerdir. İşte biz tam da bu noktada sancılı bu süreci yaşıyoruz. Zaten yaşadığımız gelişmeleri de kamuya yaptığımız açıklamalarla belirttik ve belirtmeye devam ediyoruz. Ben sahip olduğum bu hisse senetlerini keyfimden satmadım, bir mecburiyetten sattım. Şirkete acil kaynak yaratılması gerektiği için bunu yapmam gerekiyordu. Likit olan hisse senediydi. Gayrimenkullerimi ancak daha sonra satabildim. Hala tüm borçlarımızı ödeyebilmiş değiliz. Ancak ödemek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Yaşanan süreçle beraber bütün bu gelişmeler bizi zorlasa da üzse de bu sıkıntıların üstesinden geleceğimize inanıyorum" dedi.

2013 yılının tamamında artık kara geçmiş bir şirket olacaklarını iddia eden Benli, taşımacılık faaliyetlerine dönmelerinin kısa dönemde söz konusu olmayacağını, ancak 2014 yılı ve sonrasında düşünülebileceğini kaydetti.

(hürriyet)




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat