e
Banner


Maerks Karadeniz ve Akdeniz’i fethedecek

Avrupa servisini Seago Line üzerinden yürüten Maerks, yeni açtığı hatlarla Akdeniz ve Karadeniz’de güçlü bir büyüme planlıyor. Karadeniz ve Akdeniz’i kapsayan bölgenin Türkiye üzerinden yönetildiğini belirten Seago Line Karadeniz Bölgesi Direktörü Mustafa Köksür, “Beş yıl sonra Seago Line olarak Avrupa’daki en iyi şirket olmayı hedefliyoruz” dedi.





maersk_line_gemi.jpg

Dünyanın en büyük gemi operatörü unvanını elinde bulunduran Maersk Line, 2011 yılı ortasında beri Avrupa hattında yeni şirketi Seago Line ile hizmet sunuyor. Kuzey Afrika, Akdeniz ve Avrupa ülkelerini kapsayan bölgeyi 15 ayrı merkezi bulunan Seago Line üzerinden yöneten Maersk, Seago Line bünyesinde açtığı yeni hatlarla, Karadeniz ve Akdeniz’de güçlü bir büyüme hedefliyor.

Merkezi Kophenag’da bulunan Seago Line’ın 15 merkezinden birini Türkiye olduğunu belirten Seago Line Karadeniz Bölgesi Direktörü Mustafa Köksür, direktörü olduğu bölge içinde Türkiye, Romanya, Ukrayna, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan ve Moldova’nın bulunduğunu söyledi. Türkiye’nin hem hacim hem de ekonomik açıdan bölgenin en büyük ülkesi olduğu için merkez seçildiğini ifade eden Köksür, “Sorumlu olduğumuz bölgede toplam işimizin yaklaşık yüzde 90'ı Türkiye bağlantılı. Bu nedenle Türkiye’nin merkez seçilmesi doğru bir karar” dedi. Merkezler arası performans değerlendirmesi yapıldığında Türkiye’nin 15 merkezin en büyük ülkesi olduğuna dikkat çeken Köksür, “Türkiye, Seago Line için çok önemli bir ülke. Türkiye'nin Avrupa ve Kuzey Afrika ile çok büyük bir ticaret hacmi söz konusu. Böyle baktığınızda Türkiye Seago Line içinde Çin gibi duruyor” şeklinde konuştu. Ana pazarlarının Kuzey Avrupa olduğunu kaydeden Köksür, Akdeniz’in de kendileri için gidererek önem kazanan ve büyüme hedefledikleri bir pazar olduğunu vurguladı.

 

‘Avrupa’nın en iyisi olacağız’

Seago Line’ın kurulması ile birlikte yeni hatlar açtıkları bilgisini veren Köksür, şunları aktardı: “Akdeniz içerisinde olmayan Maersk, Seago Line’nin kurulması ile Marmara ve İzmir limanlarından Batı Akdeniz’de İspanya ve İtalya’ya direkt servis koydu. Yine Mersin’den Rusya’ya bir ‘reefer’ servis koyuyoruz. Bu servis, direkt sefer yapacak ve piyasanın da en hızlı ‘reefer’ servisi olacak. Operasyona bu ay başlayacağız. Piyasadaki en hızlı narenciye servisi bu olacak. Mersin’den yine Akdeniz’e ikinci bir servis koyduk. Akdeniz’de ve Karadeniz’de güçlü servislerimiz var. Giderek daha da güçleniyoruz. Marmara Limanları'ndan yine direkt Karadeniz servislerimiz var. Ayrıca çok yakın bir zamanda geminin üzerinde Seago Line yazılarını göreceksiniz.” Yeni kurulmalarına karşın kısa sürede tanınan bir marka haline geldiklerini aktaran Köksür, “Avrupa’daki kriz nedeniyle Kuzey Avrupa'da yakın zamanda hızlı bir büyüme öngörmüyoruz. Akdeniz ise biraz daha hareketli bir pazar. Burada daha fazla direkt hat açarak pazar payımızı artırmayı planlıyoruz. Beş yıl sonra Seago Line olarak Avrupa'daki en iyi şirket olmayı hedefliyoruz” 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat