e
Banner


Günaydın Group taşımacılık ağını genişletiyor

Kara ve demiryolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Günaydın Group, bu yılın Mayıs ayında çoğunluk hissesini satın aldığı forwarder şirketi NortWestern ile denizyolu taşımacılığında da hizmet vermeye başladı.





gunaydin_tasimacilik.jpg

Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, denizyolu taşımacılığı hizmetiyle intermodal taşımacılığın bir halkasını daha tamamladıklarını söyledi.

1967 yılında beri lojistik sektöründe faaliyet gösteren Günaydın Group, deneyimli ve uzman kadrosu, geniş hizmet ağı ve sürekli yenilen araç filosu ile Ege Bölgesi’nde taşımacılık sektörüne yön veren şirketler arasında yer alıyor. 736 özmal ve 3.000 sabit kiralık aracı, 902 çalışanı ile 1000’i sürekli 3 bin 500’ün üzerinde firmaya hizmet veren şirket, intermodal ağını yeni taşıma modları ile güçlendiriyor. 2010 yılında demiryolu taşımacılığı alanında faaliyet göstermeye başlayan Günaydın Group, bu yılın Mayıs ayında ise forwarder şirketi NortWestern’in çoğunluk hissesini satın alarak deniz taşımacılığı alanında da hizmet vermeye başladı.
 

‘İntermodalın her alanında varız’

Lojistik sektöründe 45 yılı aşkın tecrübeyle faaliyet gösterdiklerini dile getiren Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, hizmet ağlarını yeni yatırımlar ve iş modelleriyle güçlendirmeyi sürdürdüklerini söyledi. Verdikleri karayolu hizmetinin yanı sıra 2010 yılında demiryolu taşımacılık alanında da faaliyet göstermeye başladıklarını belirten Günaydın, 2011 yılının Ekim ayında Denizli ile İzmir arasında ilk demiryolu konteyner taşımacılığını gerçekleştiren firma olduklarının aktardı.

Kara ve demiryolu taşımacılığının yanı sıra bu yılın Mayıs ayında forwarder şirketi NorthWestern’in çoğunluk hissesini satın alarak denizyolu taşımacılığına da giriş yaptıklarını aktaran Günaydın, freight forwarding hizmetlerini NorthWestern’in baş harflerinden oluşan GNW Lojistik ünvanıyla sürdürmeye başladıklarını vurguladı. İzmir’de merkez ofisini açan GNW Lojistik’in 2013 yılında İstanbul, 2014 yılında da Mersin ofislerini açacaklarını belirten Günaydın, “Günaydın Group olarak hedefimiz tedarik zincirinin tüm süreçlerinde bulunmak ve misyonumuza uygun şekilde müşteri memnuniyetinin en üst düzeyde tutarak en iyi hizmet kalitesini sunmak. Group olarak önce işi yarattık daha sonra da yatırım yaptık. Yaptığımız iş miktarı arttıkça araç, lojistik depo ve diğer yatırımlarımız da arttı. Denizyolunda da aynı yolu izleyerek, hizmet verdiğimiz yük miktarı arttıkça yeni yatırımları gündemimize alacağız” dedi. 

Erol Günaydın denizyolu taşımacılığına girerek intermodal taşımacılığın bir halkasını daha tamamladıklarını kaydederek şunları aktardı: “Artık intermodal taşımacılığın tüm aşamalarında performans gösterebiliyoruz, Günaydın Group hem denizde hem karada hem de demiryolunda var. Denizli’den İzmir’e aylık ortama 2.000 Afrt konteyner taşıması yapıyoruz. Verdiğimiz intermodal taşımacılık hizmetleriyle ihracatçılarımızın maliyetlerini azaltırken, Türkiye’nin dünya pazarındaki rekabet gücünü artırıyoruz. İntermodal taşımacılık alanında yakaladığımız başarıyı limanı olan tüm şehirlere yaymak en büyük hedefimiz.”

 

 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat