e
Banner


CEVA Lojistik Gebze’de üçüncü deposunu açtı

Türkiye’nin en büyük lojistik depolarından birini daha Kocaeli Gebze’de açarak kapasitesini yüzde 10 artıran Ceva Lojistik bölgede 60 bin, Türkiye’de 600 bin metrekare alana yayıldı. Gebze’de üçleyen firma Kocaeli’ndeki yatırımlarının arkasını getirecek.

 




ceva_depo1.jpg

2012 yılında Türkiye’nin lojistik sektöründe tek merkezden takip sistemi olan Kontrol Merkezi’ni açan ve ardından Kocaeli-Gebze’de Türkiye’nin en büyük transfer merkezini hizmete sokan CEVA, şimdi de Türkiye’nin en büyük depolarından birini sanayinin dağıtım ve üretim merkezi Gebze’de faaliyete soktu. Gebze 1 ve Gebze 2’nin ardından bölgede 60 bin metrekare alana yayılan yeni Gebze 3 Deposu özel IT sistemi, deprem yönetmeliğine uygun ve yangına karşı son teknoloji önleme sistemine sahip. Depo, Uluslararası Yangın Koruma Derneği (NFPA) standartlarına uygun olarak inşa edildi. Bölgede 60 bin, Türkiye’de 600 bin metrekare alana yayılan firma, Kocaeli’ndeki yatırımlarını sürdürecek.

 

Ülkemizin lider firmalarından

Otomotivden beyaz eşya ve elektroniğe, uçak motorundan endüstriyel ekipman üreticilerine kadar lojistik ve depolama alanında ülkemizin konusunda lider firmalarından olan Ceva Lojistik, İzmit’te Emex Otel’de düzenlediği basın toplantısında yatırımlarına dair bilgilendirmede bulundu. Toplantıya Ceva Türkiye Genel Müdür Başyardımcısı Turhan Özen, CEVA Inbound Operasyonları İş Birimi Direktörü Hakan Çetin, Kurumsal İletişim Direktörü Suna Koç ve Depo Operasyon Şefi Malik Hacıoğlu katıldı.

 

“Kocaeli’nde yatırımlarımız sürecek”

CEVA Lojistik olarak Türkiye’de sanayinin merkezi olan Kocaeli’ni üs olarak seçildiğini belirten Özen, “Yatırımlarımızda Kocaeli’yi özel olarak seçtik. Sanayinin merkezi olan Kocaeli-Gebze, Türkiye’nin kalbi olarak tanımlayabileceğimiz bir konumda bulunuyor. Şu ana kadar Kocaeli’deki üç depomuz, inbound lojistik operasyonlarımızda ve transfer merkezimizde toplam 2 bin 500 kişi istihdam ettik. Gelecek dönemde de Kocaeli’ye yeni depo yatırımları yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

 

“Ciddi bir yatırım sürecindeyiz”

CEVA Inbound Operasyonları İş Birimi Direktörü Hakan Çetin ise 2011 yılında lojistik ve altyapı yatırımlarının yanı sıra depolama alanında ciddi bir yatırım sürecinde olduklarını belirtti. Çetin, “Kocaeli, Türkiye’nin, hatta uluslararası ulaştırma koridorlarının da olmazsa olmaz geçiş noktasıdır. Kocaeli’nden kara ve demir yolu ile geçen transit yükler, bölgeyi aynı zamanda bir lojistik bölge statüsüne de sokmaktadır. Lojistik bölgesi olarak adlandırdığımız Kocaeli’nde depo ve transfer merkezi yatırımlarımızın yanında inbound lojistik operasyonlarımıza da ağırlık veriyoruz” diye konuştu. Çetin ayrıca özetle şunları söyledi:

 

“Lojistik, ticaretin en stratejik gücüdür”

“Dünya Bankası 2010 Lojistik Performans Araştırması’na göre Türkiye, 150 ülke arasında 39’ncu sırada yer alıyor. Bu da Türkiye’nin lojistik açıdan yüksek potansiyele sahip olduğunun göstergesi. Bu nedenle, gerek yurtiçi gerekse uluslararası dağıtım ağımızın daha verimli ve yüksek performansla çalışması için Türkiye’nin dört bir yanında bulunan şubelerimizde yeni bir yapılanma sürecine girdik. Lojistik, ticaretin en stratejik ve gizli gücüdür. Satış maliyetlerinde fark oluşturmak ve rakiplerden avantajlı konuma geçmek isteyen firmalar lojistiği keşfettiler, ancak henüz yararlanmayan oldukça büyük bir kesim var, arzumuz bu firmaların da bir an önce bizlerden yararlanmaya başlamasıdır.”




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat