e
Banner


Turkish Cargo Amerika kıtasında irtifa kazanıyor

Dünyanın önde gelen havayolu şirketleri arasına adını yazdıran Türk Hava Yolları’nın kargo taşımacılığındaki markası olan Turkish Cargo, Amerika kıtasında 3 farklı ülkede 6 farklı noktaya hizmet sunmanın haklı gururunu yaşıyor. Avrupa havayolları arasında büyüme hızında liderlik koltuğunda oturan Turkish Cargo’nun Amerika kıtasında da rekorlar kırmaya başladığını söyleyen Turkish Cargo Başkan Yardımcısı Halit Anlatan, güçlü kara taşıma ağları ve yeni işbirlikleriyle bölgedeki varlıklarını güçlendireceklerini aktarıyor.

 




turkish_cargo.jpg26 Ağustos 1988’de New York şehri ile Amerika kıtasına ilk uçuşunu gerçekleştiren Türk Hava Yolları, bugün New York, Chicago, Washington DC, Los Angeles, Kanada’da; Toronto ve Brezilya’da; Sao Paulo şehirlerine yolcu ve kargo taşıyor. New York’a günde 3 kez, Los Angeles, Washington DC ve Chicago’ya günde 1 kez, Toronto ve Sao Paulo’ya ise haftada 4 kez uçan Türk Hava Yolları, uluslararası kargo taşımalarını ise ikisi A330-200 F olmak üzere 6 adet kargo uçağı ile 33 noktaya ve 179 yolcu uçağı ile 200’den fazla noktaya gerçekleştiriyor.

Türk Hava Yolları’nın kargo taşımacılığı markası olan Turkish Cargo da, Amerika pazarında attığı önemli adımlarla ve ulaştığı sonuçlarla başarı öyküsü yazmaya devam ediyor. Geniş gövdeli uçaklar ile gerçekleştirdikleri uçuşlarla ciddi anlamda kargo kapasitesi oluşturduklarını söyleyen Turkish Cargo Başkan Yardımcısı Halit Anlatan, “Oluşan kapasiteyi müşterilerimiz ile buluşturarak Amerika kıtasında büyüme rekorları kırmaya başladık” diyor. Anlatan, 2012’nin ilk yarısında AEA’ya üye havayolları arasında FTK (Freight ton Kilometers/ Yük Ton kilometre) bazında bir önceki yıla oranla %63,9 oranında büyüme kaydeden Turkish Cargo’nun bu oranla Avrupa havayolları arasında büyüme hızında liderlik koltuğuna oturduğuna dikkat çekiyor.

Bölgesel yönetim anlayışıyla gelen başarı

Halit Anlatan’ın değerlendirmelerine göre 2011 yılı başında, Türk Havayolları’nın hızlı büyümesinin bir neticesi olarak bölgesel yönetim anlayışını benimseyen Turkish Cargo, Amerika kıtasında bölge yönetim merkezi olarak ilk uçuşlarını başlattığı ve köklü olduğu New York şehrini seçti. Burada oluşturulan yeni yapılanma ile büyüme sürecini yönetilen ve kıta Amerika’sındaki varlığını güçlendiren Turkish Cargo, büyüme trendinin artarak devam etmesi için de yeni işbirlikleri yapıyor. Anlatan gündemlerindeki bu önemli adımlar hakkında şu bilgileri veriyor: “Bu işbirlikleri havayolları ile Interline, SPA anlaşmaları yaparak kıta içi hava transferleri aracılığıyla yeni pazarlar edinilmesi, acentelerle Preferred Carrier anlaşmaları, özel ikili anlaşmalar yaparak ticari ilişkilerin artırılması, kara taşıma firmaları ile hava-kara bağlantı anlaşmaları yaparak hizmet ağının genişletilmesi şeklinde gerçekleştiriliyor.”

85 noktaya ulaşan güçlü kara taşıma ağı

Turkish Cargo, Amerika pazarındaki güçlü hava kargo ağını, kara taşımacılığı ile de destekliyor. Bölgede daha geniş bir alana kargo teslimatı yapmak için kurdukları kara taşıma ağıyla 4 noktadan 85 noktaya yük taşıyabildiklerini söyleyen Halit Anlatan, bu bölgelerde tehlikeli madde taşımaları ve tercihe göre açık kasa, frigolu, derece ayarlı, air-bed ve roller bed araçlar ile taşımaları teslimat noktalarına göre tarifeli ve tarifesiz, ucuz maliyetle yapılabildiklerini belirtiyor.

Amerika’da 5. rotası Houston olacak

2012 yılının ilk yarısında sağlanan rekor büyümenin yılsonuna dek artarak devamının sağlanması ve gelecek yıllarda da sağlıklı büyüme sürecinin yürütülebilmesi için bölgedeki konumlarını pekiştirmeyi hedeflediklerini de açıklayan Halit Anlatan, bu bağlamda Ekim ayı sonlarında Kanada uçuşlarının haftada 5 sefere çıkarılacağına, 2013 Nisan ayı itibariyle de ABD’de 5. nokta olarak haftada 4 kez Houston (IAH) uçuşlarının başlatılacağına dikkat çekiyor. “Ek olarak, 2013 yılı başlarında Güney Amerika’ya gerçekleştirilen Sao Paulo uçuşlarının Arjantin’in başkenti Buenos Aires’ e bağlanması düşünülüyor. Uçuş gerçekleştirilmeyen Meksika, Arjantin, Şili ve Uruguay ülkelerinde Genel Satış Acentesi atanması ile de buralarda kargo satışı yapılması ve pazarın genişletilmesi hedefleniyor” diyen Anlatan, ayrıca Kasım ayı sonlarında filoya katılacak yeni A330-200F freighter ile Amerika kıtasında bir noktaya tarifeli kargo seferlerinin başlatılmasını planladıklarını da iletiyor. Anlatan, “Sonuç itibariyle 2012 yılının ilk 6 ayına çok hızlı başlayan Turkish Cargo’nun hedeflerini gerçekleştireceği ve genç, dinamik yapılanması ile kıtadaki varlığını daha da fazla hissettireceği öngörülüyor” şeklinde konuşuyor.

                                           

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat