e
Banner


İDO'ya Bursa'dan sonra yeni bir rakip daha geldi

Gübretaş ile Suudi işadamı Al Turki'nin de ortak olduğu Negmar, Eskihisar-Topçular arasında arabalı vapur seferleri başlatmak için 3 feribot aldı. Seferler 25 Ekim'e kadar başlayacak.

 




arabali_feribot.jpg

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) işletmesine alternatif için Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu deniz otobüsü şirketi Burulaş'tan sonra yeni bir şirket daha geldi. Suudi işadamı Saleh Ali Abdurrahman Al Turki'nin sahibi olduğu Nesma Holding ile Gübretaş'ın yüzde 40'ar ortaklıkla kurduğu Negmar, Eskihisar-Topçular arasında arabalı vabur seferleri başlatıyor.

Halen Marmara Denizi'nde TIR ve kamyon taşımacılığı yapan Negmar, arabalı vapur seferleri için de Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ adıyla şirket kurdu. Şirket, Eskihisar- Topçular seferini başlatmak için 60 milyon TL'lik bir yatırımla Bahariye, Selimiye, Muradiye isimli üç feribot satın aldı. Önümüzdeki günlerde iki feribot daha alacak olan Negmar, feribot sayısını 5'e çıkaracak.

Negmar Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu "Turizmin ve ticaretin hızla geliştiği Marmara Bölgesi'nde mevcut kapasitenin ihtiyacı karşılamadığını gördük.

Vatandaşın yeni arayışlarını tespit etmemizle birlikte de grubumuz böyle bir yatırım yapma kararı aldı. Bu kapsamda grubumuz Narlı Feribot İşletmeciliği'ni kurdu. Eskihisar Topçular arasındaki seferlerimizi beş feribot ile gerçekleştireceğiz. İstanbul Bursa illeri ve Ege Bölgesi'nden İstanbul'a gidip gelenler için Eskihisar ve Topçular'da kuyrukta beklemek ortadan kalkacak" dedi.

 

30 dakikada Eskihisar-Topçular

Narlı Feribot Genel Müdürü Bülent Şafak da Eskihisar ve Topçular iskelelerinin hazır olduğunu belirterek, seferlerin 25 Ekim'e kadar başlayacağını kaydetti. Gemilerin 100 araç kapasiteli olduğunu vurgulayan Şafak, Eskihisar Topçular seferlerinin başlamasıyla birlikte Marmara'da yolcu taşımacılığının canlanacağını ve hareketleneceğini belirtti. Yolcuları bekletmeden hızlı ve konforlu bir ulaşımı sağlayacaklarını söyleyen Şafak, Eskihisar-Topçular arasındaki ulaşımın 30 dakikaya ineceğini kaydederek "Günde 2 bin araç taşıyacağız" dedi.

(star)




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat