e
Banner


Cenk Group Derince’yi otomotiv lojistiğinde bölgesel üs yapacak

Türkiye-Ukrayna arasında iki Ro-Ro hattı işleten Cenk Group, Derince’yi otomotiv lojistiğinde bölgenin Hub Port’u yapmak istiyor. Özellikle Suriye ve Yunanistan’da yaşanan ekonomik ve siyasi sorunların da etkisiyle araç stoklaması ve bölge ülkelere dağıtımda Derince’nin tercih edilirliğinin arttığını söyleyen Cenk Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Attila Yener, limana yaptıkları yatırımlarla da bu hedefe önemli katkılar sağladıklarını ifade ediyor.





cenk_grup.jpg

1993 yılından bu yana Karadeniz’de sunduğu Ro-Ro taşımacılığında yeni yatırımlarla büyümeye devam eden Cenk Group, zamanında, kaliteli ve uygun maliyetli hizmetleriyle müşteri portföyünü her geçen gün genişletiyor.  Bugüne kadar 1 milyondan fazla araca gerek liman elleçlemesi gerekse lojistik hizmet veren Cenk Group, Türkiye’nin ilk Car-Carrier gemisi ile faaliyet gösterdiği Derince- Ilychevsk güzergahının dünyanın sayılı otomotiv hatları arasındaki yerini alması için önemli bir adım daha attı. Derince’nin araç biriktirme ve dağıtım ihtiyacına cevap verebilecek bir liman olduğuna dikkat çeken Cenk Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Attila Yener şöyle konuşuyor: “Otomotiv lojistiğine yönelik Uzakdoğu-Avrupa arasında çalışan hatlar, Doğu Akdeniz-Ege ve Karadeniz’i içeren hinterlanda büyük gemilerle önemli miktarlarda araç yükü getiriyor. Böylesi büyük gemileri hem zaman hem de maliyet açısından bölge içinde ülke ülke dolaştırmak istemedikleri için tek bir limanda tüm araçları biriktirip, feeder servislerle nihai ülkelere bu yüklerin taşınmasını sağlıyorlar. Türkiye’nin coğrafi avantajları göz önünde bulundurulduğunda, Derince Limanı da bu açıdan biçilmez kaftan.”

Derince Limanı’nın en büyük rakiplerinin Ege bölgesi için Pire, Doğu Akdeniz bölgesi için de Tartous Limanı olduğunu aktaran Yener, söz konusu ülkelerde süre gelen ekonomik ve siyasal krizlerin önemli fırsatlar doğurduğunu belirtiyor. Yener, fiziki şartları ve donanımlı personelleriyle tercih edilirliği her geçen gün artan Derince Limanı’ndan uluslararası standartlarda hizmet sunduklarını vurguluyor.  

Türkiye ile Ukrayna arasında Ro-Ro trafiğine yön veriyor

Cenk Group’un faaliyet gösterdiği hatlar, altyapısı ve filosuna yönelik bilgiler aktarır mısınız?
Günümüzde Cenk Group, Türkiye ile Ukrayna arasında iki Ro-Ro hattı işletiyor. Zonguldak ile Ukrayna’nın Yevpatoria Limanı arasındaki hattımızda yük durumuna göre 2 veya 3 Ro-Ro/yolcu (ropax) tipi gemi ile hizmet vermekteyiz. Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Türki Cumhuriyetler arasında taşımacılık yapan şirketler müşteri portföyümüzü oluşturuyor.
Bir diğer hattımız ise Derince ile Ukrayna’nın Ilychevsk Lmanları arasında. Cenk Car isimli Car-Carrier gemimiz ile yaklaşık olarak her 5-6 günde bir Derince’den yükleme yapıyoruz. Bunların yanı sıra yük yoğunluğumuza göre Zonguldak hattımızda çalıştırdığımız Ro-Ro gemilerimizden birini de bu hatta konumlandırarak kapasite artırma şansına sahibiz.

Ağırlıklı olarak hizmet verdiğiniz sektörler hangileri?

Derince-Ilychevsk hattımızda hem Türkiye’deki otomotiv üreticilerinin ihracat yüklerine hem de uluslararası otomotiv üreticilerinin transit geçen ürünlerini taşıyoruz. Zonguldak Ro-Ro hattımızda ise direk olarak nakliye sektörüne hizmet vermekteyiz. Buna göre Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Türki Cumhuriyetler arasındaki ticaretten pay alan tüm sektörler dolaylı olsa da hizmet verdiğimiz sektörleri oluşturuyor.

Otomotiv hattında kapıdan kapıya hizmet

Müşterilerinize ne tür avantajlar sunuyorsunuz?  
Derince ile Ilychevsk limanları arasında servis vermekte olduğumuz otomotiv hattımızda kapıdan kapıya hizmet sunuyoruz. Buna göre yaygın yurtdışı ağımız sayesinde Türkiye’de üretilen ihraç yükünü veya yurtdışından gelen transit yükleri başta Moskova olmak üzere Rusya, Türki Cumhuriyetler ve/veya Doğu Avrupa’da nihai teslim noktasına kadar taşıyabiliyoruz. Bu kombine taşımayı, yükün teslim noktasından Derince Limanı’na kadar karadan, Derince ve Ilychevsk limanları arasında deniz taşımasını gerçekleştirdikten sonra lokal tedarikçilerimiz vasıtası ile alıcının teslim noktasına kadar ulaştırabiliyoruz.
Bu hizmetimizde hem yurtiçi/dışı kara nakliyeleri, denizyolu nakliyesi, gümrükleme ve transit noktalarda stoklama/elleçleme gibi tüm maliyetleri dahil edebiliyoruz. Özellikle Derince Limanı sınırları içinde olan 27 bin metrekarelik stok sahamız ve yine bu limanda çalışmakta olduğumuz stevedor ve survey ekiplerimiz sayesinde tüm uluslararası lojistik proses ve kalite yönetim süreçlerini hizmetlerimize yansıtabiliyoruz. 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat