e
Banner


Alstom Transport, TCDD’ye talip oldu
'Innotrans Berlin 2012'ye katılan Alstom Transport, fuarda Türk gazetecilerin sorularını yanıtlarken TCDD özelleştirilirse talip olacaklarını açıkladı.




alstom transportTürkiye'nin demiryolu ve raylı sistem projelerinde kısa zamanda Avrupa'da ve bölgesinde başı çeken ülke olacağını ifade eden Alstom Transport Global Teknik Başkanı François Lacote, Türkiye pazarına yönelik yeni metro ve tramvay projeleri olduğunu, ayrıntıları açıklamak için projenin netleşmesini beklediklerini aktardı. TCDD'nin özelleştirilmesi gibi bir durumda nasıl bir ilgi göstereceklerinin sorulması üzerine ise Lacote, "Böyle bir özelleştirmede oluşabilecek bir konsorsiyumda yer almayı çok isteriz. Olası bir özelleştirmede iyi bir işletmeci ile bakım ve sinyalizasyon alanlarında etkin olmak isteriz" diye konuştu.
Türkiye'nin bulunduğu bölgede Alstom Transport'un en önemli pazarı olduğunu ifade eden Alstom Transport Ortadoğu ve Afrika Sorumlusu Gian Luca Erbacci, büyüyen ekonomisi ile tüm dünyanın dikkatle izlediği Türkiye'de, Alstom'un da hedef büyüttüğünü anlattı. Erbacci, Türkiye'yi yalnızca kendi piyasası açısından değil, bunun da ötesinde bölgesel ve büyük bir sanayi merkezi olarak önemsediklerinin altını çizdi. İhaleler üretim iştahını artırıyor Coğrafi genişlemesine paralel olarak, sanayi gelişimini de sürdüren Alstom Transport, yeni fabrikalarını gelişmekte olan pazarlarda ya da bu ülkelere yakın yerlerde açıyor. Türkiye'yi de Alstom'un bölgesel bir sanayi merkezi olarak konumlandırmak isteyen şirket, Türkiye'de Alstom Transport'a yönelik bir üretim tesisi açmaya da oldukça sıcak bakıyor. TCDD ve başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer büyükşehir belediyelerinin açtığı hızlı tren ve metro ihalelerinin Alstom'un bu alanda Türkiye'de üretim yapmak konusunda iştahını kabarttığını belirten Erbacci, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Alstom'un stratejisi gereği, yeni açacağı üretim tesislerinin yeri ve tarihi konusunda açıklama yapamıyoruz. Ancak şunu söyleyebilirim ki, Türkiye'de bir üretim tesisi açmamız Alstom Transport olarak tamamen açılan ihaleler ve bizim bu ihalelerdeki etkinliğimize bağlı. Projeler bazen gecikebiliyor. Projelerin gecikmesi üretim tesisi projemizi de geciktirir." Erbacci, iyi mühendisleri, iş gücü ve yan sanayisi ile Türkiye'nin sanayi merkezi olmak için tüm koşullara sahip olduğunu vurguladı. Yük taşımacılığına yönelik lokomotifi üretimi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erbacci, demiryolunda serbestleşme sonrası artacak olan yük lokomotifi talebine de hazırlıklı olduklarını söyledi.
Yeni ihalelere hazırlanıyoruz
Alstom Transport Türkiye Genel Müdürü Arda İnanç da, gerek TCDD'nin açtığı hızlı tren ve sinyalizasyon ihalelerinde gerekse belediyelerin açtığı raylı ulaşım ihalelerinde Alstom olarak çok aktif rol oynadıklarını ifade etti. Gündemde olan Ankara-Sivas, Sivas-Erzincan ve Ankaraİzmir hızlı tren projelerinde yer almak istediklerini belirten İnanç, altyapı ihaleleri tamamlanan İstanbul'daki metro yatırımlarında ise araç alım ihalelerine katılacaklarını söyledi.
Kaynak: Dünya Gazetesi



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat