Banner


Otomotiv lojistiğinde 21 yıllık tecrübe: Pan Lojistik
Otomotiv ve yan sanayi lojistiğinde 21 yıllık bir tecrübeye sahip olan Pan Lojistik, bu alanda “Spare Parts Logitics” servisleriyle 6 özel çözüm sunuyor. Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, “Spare Parts Logitics hizmetlerimiz iş hacmimizin %35’lik kısmına karşılık gelmekte ve büyük oranda otomotiv ve yan sanayi sektörü için 7/24 hizmet üretmektedir” dedi.




pan_lojistik_otomotivPan Lojistik otomotiv ve yan sanayi sektörüne yönelik hizmet serüvenini anlatır mısınız?
Pan Lojistik 1997 yılında kurulduğunda temel hedefi, otomotiv yedek parça taşımacılık sektörüydü. Üretimin az olduğu o dönemde, yoğun miktarda satış sonrası binek ve iş makinası yedek parça taşımaları şirketin yapı taşlarını oluşturmaktaydı. Zaman içinde değişen ticari dengeler sonucunda otomotiv sektöründe satış sonrası yedek parçada hava kargoya yönelik talep azalırken, yüksek katma değerli binek ve ticari araç üretimine hız veren sektörün hava kargoya talebi arttı. Pan Lojistik olarak bu ihtiyaçlar doğrultusunda, 2000 yılında “Autolog” adında bir otomotiv lojistik servis ağı kurarak, sadece geleneksel anlamda hava kargo değil, 7/24 çözüm üretebilen, müşteri ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda proje taşıması tasarlayabilen global bir servis ağı ve hizmet anlayışı geliştirdik.
Aslında 21 yıllık serüvenimizin ilk yıllarına denk gelen bu dönemde edindiğimiz tecrübelerimiz ve müşterilerimizle ortak geliştirdiğimiz projelerimiz, şu anda sunmakta olduğumuz “Pan Özel Servisler” anlayışımızın altyapısını oluşturmaktaydı. Yıllar boyunca deneyimlerimizin bize öğrettiği temel nokta, sektörün zaman odaklı ve buna bağlı rekabetçi bir maliyetle sürdürülebilirliği olan hizmet beklentisi içinde olduğudur. Bu noktadan hareketle sadece otomotiv sektörü ile sınırlı kalmadan tüm acil ve rutin yedek parça tedarik ihtiyaçları için havacılık, gemi ve endüstriyel sektörlerle işbirliği yaparak “Spare Parts Logistics” adı altında topladığımız yedek parça taşıma hizmetlerimizi geliştirdik.

ALTI ÖZEL ÇÖZÜM
 “Spare Parts Logistics “ servisleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

  1. Autolog: Sadece otomotiv sektörüne özel ve müşterimizin beklentisi doğrultusunda geliştirdiğimiz genel bir servis ağıdır. Dünyanın nerdeyse her tarafında sadece otomotiv konusunda uzmanlaşmış 7/24 çalışan acentelik ağımızla, yıllardır hizmet sunduğumuz Autolog sistemi içinde; acil hava kargo, deniz taşımasından tutun da, yolcu beraberi kargo, charter, depolama, dağıtıma kadar oldukça kapsamlı hizmetler bütününü, müşterimizin tek bir Pan müşteri temsilcisi ile temasta kalmasını sağlayarak sunuyoruz. Üstelik bu hizmeti sadece Türkiye’de değil, dünyanın her tarafında aynı hizmet kalitesi ile gerçekleştiriyoruz.
  2. Same Day: Bir Lufthansa kargo kuruluşu olan Time: Matters ile olan iş ortaklığımız ve Türkiye temsilcisi olarak sunduğumuz Same Day, 38 kg – 7500 euro mal bedeline kadar olan ve A günü saat 11:00’a kadar İstanbul, 09:30’a kadar Bursa, İzmir ve Ankara’dan teslim aldığımız kargoların aynı gün içinde Avrupa’nın her tarafına kapıdan kapıya teslimatının sağlandığı inanılmaz bir hizmettir.
  3. OBC: Yolcu beraberi kargo taşımacılığını profesyonel anlamda,7/24 yapan ve dünyanın dört bir yanına ulaşan Pan ekibi ile zaman ve geleneksel süreç bariyerlerinin aşılarak ihtiyaca özel dizayn ettiğimiz bir hizmettir.
  4. Pan Flash: 2015’te başlattığımız ve son derece yoğun ilgi gören bu hizmetimizi, 2016 Ağustos ayından bu yana DGR yüklemeler için de uygulamaya başladık. 150 kg’a kadar brüt ağırlığı olan ve 7500 € mal bedelini geçmeyen kargoları, haftanın her günü İstanbul saat 11:00’a, Bursa, Ankara ve İzmir saat 09:30’a kadar kendi araçlarımızla kapıdan teslim alarak, dünyanın direkt uçulan her havalimanına 24 saat içinde kapıdan – havalimanına teslim ediyoruz. Zaman ve maliyet odaklı bir hizmet olan Pan Flash ile kapıdan– havalimanına kadar olan tüm maliyetleri tek bir fiyat ile sunmaktayız. Gümrükleme vekaletnamesi olmaksızın ve ihracatçıların KDV iadesi almalarını sağlayabilecek bir süreç yönetimi sunuyoruz. Bu konuda kapsamlı bilgi için müşterilerimiz ALO PAN FLASH hattı olan 444 7 726 nolu telefondan bize ulaşabilirler.
  5. Xline: Türkiye’den ve dünyadan 35 ayrı limandan sadece direkt rotalar kullanılarak, zaman ve maliyet odaklı dizayn ettiğimiz parsiyel denizyolu taşıma servisimizdir.
  6. ZXO: Kilosu ve rotası ne olursa olsun, kesinlikle belirtilen tarihlerde, her durum ve kondisyonda uçması ve teslim edilmesi gerekli kargonun tüm aktarma noktalarında 1.sınıf yolcu gibi işlem gördüğü bu çok özel hizmeti, Lufthansa Kargo ile gerçekleştiriyoruz. 

Otomotiv lojistiği kapsamında en çok hangi rotalara taşımalar gerçekleştiriyorsunuz?
“Spare Parts Logistics “ servislerimiz oldukça geniş ve farklı rotalar yanı sıra, farklı zaman ve süreç beklentilerine karşılık gelebilecek şekilde dizayn edilmiştir. Same Day sadece Avrupa’da hizmet verirken, Pan Flash tüm direkt uçulan rotalarda, OBC tüm dünyada hizmet vermektedir.

7/24 HİZMET ÜRETİYOR
Otomotiv lojistiği iş hacminiz içinde nasıl bir pay alıyor?
Şirketimiz “Spare Part Logistics”, “Depo Yönetim ve Dağıtım Hizmetleri” ve “Proje ve Ağır Yük Taşımacılığı” olmak üzere 3 ana iş ünitesinden oluşmaktadır. “Spare Parts Logitics” hizmetlerimiz iş hacmimizin %35’lik kısmına karşılık gelmekte ve büyük oranda otomotiv ve yan sanayi sektörü için 7/24 hizmet üretmektedir.

Otomotiv endüstrisine yönelik yaptığınız taşımalardan örnekler verir misiniz?
Üretim amaçlı şanzıman, radyatör, koltuk, kılıf ve her türlü mekanik yedek parça için yıllık yer garantili düzenli konsolide hava kargo taşımaları yapıyoruz. Çok acil durumlarda “Pan Adam” beraberinde taşıdığımız yedek parçalarla dünyanın her köşesine ulaşmaktayız. Paketlemesi, gerekirse film ve ambalajlamasını yaptığımız test ve kullanım amaçlı binek, ticari ve hatta zırhlı araç taşımaları yapmaktayız. İnşaat projelerinin mobilizasyon ve demobilizasyon aşamasında çeşitli tip ve ebattaki iş makinaları taşıyoruz. Dünyanın birçok yerine çok acil ulaşması gereken 150 kg’dan küçük yedek parçaların 7/24 iç taşımasını, gümrüklemesi dahil hava kargo taşımasını gerçekleştirmekteyiz.

HAVA KARGO KULLANILMASI KAÇINILMAZ BİR MODDUR
Otomotiv lojistiğinde hedefleriniz neler?
Artan nüfus, bölgesel ekonomik liderlik, çevremizdeki politik yapı, her türlü ekonomik dalgalanmaya rağmen binek ve ticari otomobil sanayisinde kaçınılmaz bir büyümeyi işaret ediyor. Hava kargo maliyetler nedeniyle sektörde önceliği olmayan, ancak kullanılması kaçınılmaz bir taşıma modelidir. Bu nedenle gerçekten ihtiyaca cevap verebilecek ,doğru “Pan Özel Servisi” ile sektöre hizmet verebilmek temel hedefimiz. Bu doğrultuda yılda 2 kez tüm Pan ekibinin bir araya gelerek tekrar tekrar üzerinde çalıştığı “Pan Özel Servisler” eğitim ve süreç çalıştayları düzenliyoruz. Sektörü, müşteri yorumlarını, deneyimlerimizi masaya yatırarak kendimize “başka ne yapılabilir” ve “mevcut servisleri nasıl geliştirebiliriz” sorusunu soruyoruz. Bu çalıştaylarda çok ilginç sonuçlar çıkabiliyor. Yukarıda kısaca açıkladığımız “Pan Özel Servisleri” de bu çalıştayların meyveleridir.

 





SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat