e
Banner


ATA Freight proje lojistiğinde ‘STAR’laştı
ATA Freight, global 3PL hizmeti veren ilk 50 firma arasına girme hedefini proje lojistiğindeki başarılarıyla da destekliyor. Türkiye’de çözüm sundukları projelerden birinin STAR Rafineri olduğunu vurgulayan ATA Freight Endüstriyel Projeler Müdürü Feyza Ercengiz, “2018’de bitecek 5.7 milyar dolarlık bu projede ATA Freight proje departmanı, 350.000 m3 ve 140.000 ton civarında proje yükünü elleçlemiş olacak” dedi. 
 
 
 




ata_freightATA Freight, global 3PL hizmeti veren ilk 50 firma arasına girme hedefini proje lojistiğindeki başarılarıyla da destekliyor. Türkiye’de çözüm sundukları projelerden birinin STAR Rafineri olduğunu vurgulayan ATA Freight Endüstriyel Projeler Müdürü Feyza Ercengiz, “2018’de bitecek 5.7 milyar dolarlık bu projede ATA Freight proje departmanı, 350.000 m3 ve 140.000 ton civarında proje yükünü elleçlemiş olacak” dedi. 
“ATA Freight Endüstriyel Proje departmanı bütün dünyada zorlu proje taşımalarını, açık yüklemeleri, gabari dışı yüklemeleri ve dökme yük projelerini hayata geçirerek müşterilerinin memnuniyetini kazanmıştır. Ayrıca sektörde güven ve kalite anlamına gelen ISO 9001-2008, ISO 14001 ve OHSAS 18001 sertifikalarına sahibiz.”  
 
ATA Freight hakkında bilgi vererek, sunduğu çözümlerden söz eder misiniz? 
New York merkezli ATA Freight’in, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye, Hindistan, Meksika ve Çin’de olmak üzere 5 ayrı ülkede kendisine ait 27 ofisi ve 400’den fazla çalışanı bulunmaktadır. Kendi ofislerimiz dışında bütün dünyaya yayılmış geniş ve güçlü acente ağı ile ithalat ve ihracata yönelik haftalık düzenli servislerle parsiyel ve komple deniz, hava ve kara taşımacılığı hizmeti sunmaktayız. Bunların dışında tedarik zinciri çözümleri, proje taşımacılığı, depo hizmetleri, paketleme, elleçleme ve gümrükleme gibi hizmetleri de grup şirketlerimiz aracılığıyla müşterilerimize sunuyoruz. ATA Freight, ofislerinin bulunduğu ticari hatlar arasındaki taşımalarda lider lojistik firması olmayı hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda, ticaretin zor olduğu bu pazarlardaki tecrübemiz ve ticari hat uzmanlarımızla, müşterilerimizin taşımalarını ve işlemlerini oldukça kolaylaştıran bir altyapı sunarak yatırımlarımıza devam ediyoruz. 
ATA Freight, sektördeki 21. yılını geride bıraktı, geldiğimiz nokta bizim için gurur verici, ancak hedeflerimiz çok büyük. Önümüzdeki yıllar içinde global 3PL hizmet veren sektörün ilk 50 firması arasına girmeyi hedefliyoruz. Bunun için teknolojiye yatırım yapıyoruz ve yaptığımız yatırımın meyvelerini de almaya başladık, bunun katlanarak devam etmesini ve bizi hedeflerimize taşımasını istiyoruz. Dünya çapında kazandığımız ödüllerle de lojistik sektörünün teknolojik dönüşümünde öncü olmaya devam ediyoruz. Dünyanın sayılı tarım ekipmanları üreticilerinden olan John Deere firması tarafından, inovasyon ödülüne layık görülen şirketimiz en son Amerika Birleşik Devletleri’nin öncü lojistik dergilerinden Logistics Tech Outlook dergisinin yayınladığı araştırmada, 2017 yılının en iyi 10 Lojistik Yönetimi Hizmet Sağlayıcısı arasında gösterilmiştir.
 
ata_freightPROJE DEPARTMANI 
STRATEJİK OLARAK YAPILANDIRDI 
ATA Freight proje lojistiği alanında nasıl bir yapıya sahip? Bu alanda hangi stratejilerle başarıya ulaşıyor? 
ATA Freight Endüstriyel Projeler departmanı grup şirketleri içinde proje taşımalarını organize etmek için stratejik olarak yapılandırılmıştır. Proje taşımacılığı, standart lojistik operasyonlara göre daha özel planlama, ekipman yatırımı, deneyim, lojistik süreç yönetimi ve yetkin iş gücü gerektirdiğinden sektörde yatırım yapacak firmaların güçlü mali yapıya, stratejik vizyona, tecrübeye, global ve kurumsal altyapıya sahip olması gerekiyor. Bu özelliklerinden dolayı birçok üçüncü parti (3PL) firmasının bulunduğu Türkiye’de, bugün bu donanıma ve tecrübeye sahip, proje taşımacılığı özelinde hizmet veren ve bu alana yatırım yapan firma sayısı sadece 80 civarında. Ayrı bir yatırım ve uzmanlık sahası olması sektördeki oyuncu sayısını etkilemektedir. Özetle proje lojistiği, çok ciddi bir yatırım, bilgi, tecrübe ve donanım gerektiriyor.
Yaptığımız operasyonlar da müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunarken, verdiğimiz hizmetin kalitesinden ve müşteri memnuniyetinden ödün vermememiz bizi diğer firmalardan ayıran en büyük özelliğimiz. Her sektörün özel ihtiyaçları ve farklı tedarik zincirleri olduğu gibi, proje taşımacılığının da deneyim, standart dışı kargo elleçlemesinde uzmanlık gibi olmazsa olmaz özel gereksinimleri var. ATA Freight Endüstriyel Proje departmanı bütün dünyada zorlu proje taşımalarını, açık yüklemeleri, gabari dışı yüklemeleri ve dökme yük projelerini hayata geçirerek müşterilerinin memnuniyetini kazanmıştır. Ayrıca sektörde güven ve kalite anlamına gelen ISO 9001-2008, ISO 14001 ve OHSAS 18001 sertifikalarına sahibiz. 
 
Proje lojistiği alanında en fazla hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz? Müşterilerinize ne tür avantajlar sağlıyorsunuz?
ATA Freight Endüstriyel Projeler kompleks, özel, kritik ve zaman planlamasının çok önemli olduğu hassas lojistik çözümler sunmaktadır. Proje departmanımız sektöründe deneyimli, uzman kadrosuyla birçok büyük projenin lojistik ihtiyaçlarını sorunsuz karşılamaktadır. Özellikle, madencilik, enerji, nükleer, rüzgar enerjisi, altyapı projeleri, petrol, doğalgaz ve demiryolu projelerinin hayata geçirildiği farklı alanlarda faaliyet gösteriyoruz. Grup şirketlerimiz ile birlikte, müşterilerimize gümrük, depo, kontrat lojistiği, teknoloji servisleri gibi çok farklı hizmetler sunabiliyoruz. Böylece kontrol kulesi yaklaşımımızla entegre bir hizmet sunmuş oluyoruz. Baştan sona tamamladığımız liman altyapı ve enerji projelerimizde müşterilerimizin bütün lojistik ihtiyaçlarını karşılayarak süreçlerindeki zaman ve maliyet kaybını en aza indirmelerini sağlıyoruz.
 
Proje lojistiği alanında 2016 yılında hangi projelere imza attınız? 
Türkiye’nin son zamanlardaki dev projelerinden, Star Rafineri’sinin Türkiye ayağındaki lojistik ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 2018 de bitecek 5.7 milyar dolarlık bu projede ATA Freight proje departmanı, 350.000 m3 ve 140.000 ton civarında proje yükünü elleçlemiş olacak. Bunun yanı sıra 20.000 TEU civarında konteyner taşıması ve 5.000 ton hava kargo taşımasını da yine proje departmanımız organize etmektedir. Proje tamamlandığında Türkiye’nin ithal ettiği rafineri ve petrol ürünlerinin ’nu üretebilecek kapasitede olacak. 
ATA Freight Proje departmanı global şirket yapımıza uygun olarak uluslararası proje taşımalarını da başarıyla gerçekleştirmektedir. Cibuti, Malezya, Çin Brezilya, Peru, Şili ve daha birçok ülkeye sayısız proje taşıması yaptık. 2016 yılında ise Peru’da yapılmakta olan enerji projesi için yaklaşık 10.000m3 ve 3500 tonluk yükün taşımasını organize ettik. 
Diğer yandan büyük projelerde birçok farklı taşıma modunun bir araya geldiği intermodal taşımalara ihtiyaç duyulmaktadır. ATA Freight yine 2016 yılında global operasyon uzmanlığıyla, Şili’deki enerji santrali inşaatı için özel yaptırılan 93 tonluk konstrüksüyon malzemesini Adana’dan karayoluyla Sabiha Gökçen Havaalanı’na getirip, buradan kiralamasını yaptığı özel charter uçağıyla Şili’ye gönderilmesini organize etmiştir.
 
TÜRKİYE LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN 
BÖLGESİNDE RAKİBİ YOK 
Proje taşımacılığı alanında hizmet sunan firmalar için cazibesini artıran pazarlar hangi bölgeler? 
Türkiye’de özellikle enerji, inşaat ve sanayi sektörleri proje lojistiğine elverişli alanlar ve her geçen gün daha büyük yatırımlar hedefleniyor. Avrupa ülkeleri kadar Ortadoğu, Arap Yarımadası ve Afrika ülkeleri de proje taşımacılığı yapan firmalar tarafından önemsenen pazarlar. Mevsimselliğe göre artıp azalan taleplerle birlikte özellikle bu sektörlerde devamlı hareketlilik söz konusu. Türkiye, lojistik sektörü anlamında bütün bu hareketliliği değerlendirebilecek avantajlara sahip. Yakın çevremizde, Avrupa hariç, proje lojistiği yönetimini gerçekleştirebilecek düzeyde kuvvetli sektörel rakibimiz yok. Pazarda az sayıda oyuncu olsa da hepsinin altyapı ve kapasitesi, yurtiçi ve yurtdışı talepleri karşılayabilecek yeterlilikte. Gelecekte, artacak ve çeşitlenecek daha büyük projeler için ise her zaman yatırımlar gerekiyor. 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat