e
Banner


M&M Orta Asya, Ortadoğu ve Rusya ile “ENERJİSİNİ” artırıyor
Orta Asya, Irak, İran ve Rusya trafiklerinin Batı Avrupa hatlarıyla yarışır hale geldiğini vurgulayan M&M Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ender Atat, bu bölgelerde özellikle enerji lojistiğinde sundukları anahtar teslim ve intermodal çözümlerle önemli atılımlar içinde olduklarını söylüyor. 




militzer_munchKarayolu, havayolu, denizyolu, fuar lojistiği, intermodel taşımacılık  alanlarında güçlü çözümler sunan Militzer&Münch Türkiye’nin ana iştigal alanlarından bir tanesi de proje taşımacılığı oluşturuyor. Enerji sektörünün sundukları proje taşımacılık hizmetleri içinde önemli bir yer tuttuğunu belirten Militzer&Münch Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ender Atat, doğalgaz, hidroelektrik, termik, rüzgar ve yenilenebilir enerji santralleri gibi endüstriyel tesislerin ağır yük taşımacılığını yaptıklarını söylüyor.
Bu alanda anahtar teslim çözümler sunduklarını vurgulayan Atat, şunları söylüyor: “Buhar ve gaz türbinleri, transformatörler, kondansatörler, ısı kazanları, baca ve demir çelik fırınları sürekli taşımakta olduğumuz yükler arasında yer alıyor. Santrallerin yapımı bitip faaliyete geçtikten sonra yedek parça gibi standart taşıma gerektiren sevkiyatlarda da müşterilerimize destek sunuyoruz. Enerji sektöründeki gelişmeleri devamlı takipte olan ekibimiz, potansiyel projelerle ilgili yurtiçi veya yurtdışındaki ilgili ofislerimizdeki ekiplerimizle bağlantı kurarak, gerek iş öncesi yapılan çalışmalarda, gerekse işin yapılma sürecinde birlikte hareket ederek başarılı sonuçlar elde etmemizde ve bununla bağlantılı olarak maksimum düzeyde müşteri memnuniyeti sağlamamızda çok önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda örneğin geçtiğimiz süreçte üç adet HES projesinin lojistiği kısmen depolaması da dahil firmamızca kapıdan-kapıya hizmet sunularak tamamlanmış ve santraller elektrik üretimine başlamışlardır.”
 
ORTA ASYA BATI AVRUPA İLE YARIŞIR HALE GELDİ 
Militzer&Münch’ün, 2012 yılında Türkiye’yi Orta Asya’ya açılan kapı olarak yapılandırmasının yük trafiklerine olumlu yansıdığına dikkat çeken Ender Atat, “2014 yılında, Batı Avrupa hattımızla yarışır hale gelmiş olan Orta Asya, Irak, İran ve Rusya trafiğimizde oldukça başarılı projeler gerçekleştirdik. Özellikle, Rusya’ya büyük hacimli proje işleri gerçekleştirdik. Gerçekleştirdikleri taşımalara örnek olarak Belçika’dan Rusya’nın Magadan bölgesine yaptığımız taşımayı gösterebiliriz. 6,22 x 5,10 ölçülerinde ve 51 ton ağırlığında milleri ve aynı zamanda jeneratörler, vinçler, sondaj ekipmanları içeren toplam 1330 tonluk malzemeyi, 20.000 deniz mili ve çoğunluğunu dağ tırmanışlarının oluşturduğu 382 km karayoluyla Magadan bölgesine taşıdık. Bu operasyonumuz Youtube’dan, M&M Militzer & Münch: Equipment for gold diggers başlıklı videodan izlenebilir. Irak’a önemli sevkiyatlar yaptık. Uzakdoğu’dan Türkiye’ye getirdiğimiz yükleri kendi depolarımızda depolayıp, sonra nihai varış noktasına teslim ettik” diyor. 
 
HIZLI VE EFEKTİF İNTERMODAL ÇÖZÜMLER 
“Gücümüzün en önemli parçası olarak gördüğümüz kendi network ağımız, enerji sektöründe de yapılan işlerde bize büyük avantaj sağlamaktadır” diyen Ender Atat, yoğunlaştıkları Orta Asya bölgesinde gerçekleştirdikleri projelere ilişkin şunları aktarıyor: “Çalışmakta ve aynı zamanda daha da geliştirme çabasında olduğumuz Orta Asya trafiğimizde, yol ve altyapı sıkıntılarından dolayı çok hassas çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Bu bağlamda, ilgili fizibilite çalışmalarını ve operasyon sürecini bölgede yıllardır tecrübeli olan kendi ofislerimiz ile yürütmemiz, bu taşımaları tamamen kontrolümüz altında gerçekleştirmemize imkan sağlamaktadır. Bölgedeki tecrübemizle, intermodal taşımacılığı hızlı ve efektif şekilde uygulamaktayız. Varış yerlerindeki ofislerimiz, yüklerin nihai varış yerlerine sorunsuzca ulaşmasındaki desteklerinin yanı sıra, bölge için oldukça önem arz eden gümrük işlemlerini de bizzat kendileri yerine getirmektedirler. Konusunda uzman ekibimiz ve networkümüzle, 2015 yılında gerek Avrupa, gerekse Rusya, Orta Asya ve Ortadoğu’da ciddi büyüme öngörmekteyiz.” 
 
 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat