Banner


Michelin '3 ömürlü lastikler' tasarrufu anlatıyor
Geçen yıl ‘Michelin 3 ömür’ konseptini 3 bini aşkın sürücüyle bire bir görüşerek anlatan Michelin TIR’ı, bu yıl ise 27 noktada ağır vasıta sürücüleri de dahil 4 binden fazla kişiye ulaşacak. 6 Mayıs’ta İstanbul Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi’nden başlayan Michelin 3 Ömür TIR’ının yolculuğu 29 Haziran’da Bursa Karacabey Kooperatifi’nde son bulacak.




michelin1Michelin uzmanları, 27 noktada bini aşkın ağır vasıta kullanıcısına lastiklerin farklı yaşam döngülerini anlatacak. “3 ömür” olarak adlandırılan konseptin ilk bölümünde, normal kullanım süresi biten Michelin ağır vasıta lastiklerinde bulunan ekstra kauçuk tabakanın kullanımına olanak veren ve lastiğe % 25 ilave ömür sağlayan ‘diş açma’ teknolojisi tanıtılıyor. Ardından ise ağır vasıta lastiğine % 80’lik üçüncü ömrünü veren, Michelin’in patentli özel kaplama teknolojisi ‘Recamic’ anlatılıyor.
27 noktada 4 binden fazla sürücüye eğitim verilecek
Michelin 3 Ömür TIR’ı İstanbul Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi’nden start alarak, İstanbul Bayrampaşa Meyve Sebze Hali, Tekirdağ Taşıyıcılar Kooperatifi, Edirne Uzunköprü Taşıyıcılar Kooperatifi, Çanakkale Taşıyıcılar Kooperatifi, Bilecik Bozüyük Taşıyıcılar KooperatifiBalıkesir Bandırma Taşıyıcılar Kooperatifi, Manisa Soma Nakliyeciler Kooperatifi, İzmir Aliağa Taşıyıcılar Kooperatifi, Manisa Taşıyıcılar Kooperatifi, Aydın Söke Otogarı, Antalya Yeniköy Kamyon Garajı, İstanbul Kemerburgaz Göktürk Harfiyat Döküm alanı, İstanbul Esenler Otogarı, Bursa Gemlik Treyler Kooperatifi, Konya Yeni Kamyon Garajı, Kayseri Nakliyeciler Sitesi Parkı, Adana Pozantı Taşıyıcılar Kooperatifi, Mersin Tarsus Kooperatifi, Hatay Payas Kamyon Kooperatifi, Gaziantep Nakliyatçılar Sitesi, Ankara Çubuk Kamyoncular Kooperatifi, Ankara Beypazarı Kamyoncular Kooperatifi, Eskişehir Taşıyıcılar Kooperatifi’nden sonra Bursa Karacabey Kooperatifi’nde son bulacak.
Üç ömürlü ağır vasıta lastiği
Michelin ağır vasıta lastiklerinin güçlü karkas yapısı, ekstra dayanıklılığının yanı sıra daha uzun ömürlü ve verimli kullanma imkanı sunuyor. Michelin ağır vasıta lastiklerinde kullanılan 30 farklı kaliteli malzeme ve oksidasyona dayanıklı 2 km uzunluğundaki tel yapısı, lastik karkasına en yüksek güvenilirliği ve uzun ömrü sağlıyor. Üç ömrün ilk aşamasında yeni lastik yüz binlerce kilometre kat edebiliyor. Sırt desen derinliği 3-4 mm’ye indiğinde, Michelin’den eğitim almış yetkili bir teknisyen tarafından ısıyla çalışan özel bir aletle diş açılarak yeni desen oluşturuluyor. Diş açma, öncelikle sırtta su tahliyesini sağlayan kanalların genişlemesiyle yol tutuş güvenliğini artırıyor ve lastiğin ömrünü yaklaşık % 25’e kadar uzatarak kullanım maliyetini düşürüyor. Yeni desen açılmış lastik, düşük yuvarlanma direnci sayesinde daha az yakıt tüketimi sağlıyor. Son olarak güçlü karkas yapı, Michelin ağır vasıta lastiklerine en yüksek kaplanabilme özelliği sağlıyor. Karkas konusundaki teknolojik liderlik, Michelin’i kaplama işleminde de en önemli oyunculardan biri yapıyor. Michelin, toplam performans yönetiminin son aşaması olan Recamic kaplama tekniğiyle lastiğin ömrünü % 80 oranında uzatıyor.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat