e
Banner


Varan Lojistik, proje taşımacılığında filosunu geliştirecek

Kuruluş aşamasında daha çok ev ve ofis taşımacılığına yönelik kurdukları araç filolarını, lojistik sektöründe göstermeyi planladıkları faaliyetlere uygun olarak yenileyeceklerini belirtİ.





varan_lojistik.jpg

Kuruluş aşamasında daha çok ev ve ofis taşımacılığına yönelik kurdukları araç filolarını, lojistik sektöründe göstermeyi planladıkları faaliyetlere uygun olarak yenileyeceklerini belirten Varan Lojistik Genel Müdürü Ali Kaya, yıl sonuna kadar tehlikeli madde taşımacılığı, proje taşımacılığı, kamu ve özel sektörün nakliye ihtiyaçlarına cevap vermek üzere değişik cins ve tonajda 45 araçlık bir filoya ulaşmayı planladıklarını aktardı. Yakıt taşımacılığı için 12 adet tanker, uluslararası karayolu taşımacılığı için üç adet TIR, proje taşımacılığı için 10 adet kamyon, 10 adet kamyonet, 10 adet panelva araç tedarik edecekleri bilgisini veren Kaya, araçlara yapılacak yatırım miktarının yaklaşık 6 milyon TL’ye mal olacağını söyledi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye genelinde lojistik sektörünün 2013 yılında yüzde 10’luk bir büyüme yakalayacağını ifade eden Ali Kaya, “Varan Lojistik için bu hedefin yüzde 130 gibi bir oranda gerçekleşmesini hedefliyoruz. Filo açısından da, ciro açısından da bu tahminleri herhangi bir kriz veya durgunluk dönemi olmaz ise tutturabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Önümüzdeki dönemde malzeme yönetimi, depo yönetimi, dağıtım planlama ve özellikle internet mağazacılığı yapan firmalar için araç takip sitemleri gibi konularda hayata geçirmeyi planladıkları projeler olduğundan bahseden Ali Kaya, konulara ilişkin iş süreçlerini geliştirecek ve ihtiyaçları karşılayacak uygun yazılımları temin aşamasında olduklarını aktardı. Temin aşamasında oldukları son teknolojik çözümlerle müşterilerinin iş süreçlerini hızlandırmak üzere bir altyapı yatırımı planlarının olduğunu açıklayan Kaya, firma genelinde ofisler, araçlar ve depolama alanlarını kapsayacak şekilde kurulacak olan teknolojik yapı ve yazılımların yaklaşık 400 bin dolara mal olacağını dile getirdi. Perakende sektöründe, özellikle internet mağazacılığı alanındaki büyümeyle bağlantılı olarak dağıtım alanında yer almak istediklerinden bahseden Kaya, bununla ilgili yeni bir araç filosu oluşturmak üzere çalışmalarını başlattıklarını kaydetti.

Ulusoy Global Yatırımlar Holding bünyesinde evden eve, işten işe taşımacılık amacıyla 2009 yılında faaliyetlerine başladıklarını anlatan Ali Kaya, ilk günden itibaren Türkiye ve dünya çapında bir marka olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Özellikle son dokuz aylık dönemde şirketin kamu kuruluşları ve özel sektöre vermiş olduğu hizmetlerle yaşanan büyüme neticesinde entegre lojistik hizmetleri alanına yönelmenin gündeme geldiğini anlatan Kaya, “Turizm ve yolcu taşımacılığı alanında Varan’ın, Ulusoy bünyesine katılmasıyla yakalanan gelişme lojistik alanına da taşındı. Varan Lojistik olarak yeniden teşkilatlanmaya gidildi. Bu dönemde ekonomide büyüme hızı düşmesine rağmen her geçen gün lokomotif rolü üstlenen lojistik sektöründeki büyümeye paralel olarak firmamızın cirosunda, yaklaşık yüzde 8’lik bir büyüme oldu. Yılsonunda ciromuzun 7.5 milyon TL’ye ulaşmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

 

“Enerji taşımacılığındaki yatırımlarla büyüyeceğiz”

Coğrafi konumunun Türkiye’yi her türlü taşımacılık alanında hızla gelişen ve büyüyen bir pazar haline getirdiğine dikkat çeken Ali Kaya, Avrupa’daki kriz ile lojistik sektörünün Türkiye’ye göre daha gelişmiş olmasının, kendilerini daha hızlı gelişme sağlayabilecekleri diğer ülkelere yönelttiğini anlattı. Proje taşımacılığı sektöründe Varan Lojistik olarak çalışma alanlarının çok daha geniş kapsamlı olduğunu belirten Kaya, “Sıra dışı büyüklükte ve ağırlıkta olan yüklerin değişik nakil vasıtalarıyla taşınmasının yanı sıra, fabrika, laboratuvar, imalathane veya atölyelerin her şeyiyle sökülüp, yeni yerinde kurulup işler halde müşteriye teslim edilmesinden, kıymetli evrak ve kağıtların nakline kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Proje, tanımı itibarıyla zaman konusunda hassastır. Önümüzdeki dönem için özellikle enerji sektöründe başlatılmış olan çalışmaların büyük çaplı nakliye hizmetine ihtiyaç duyacağını, bunun da proje taşımacılığı konusunda büyümeyi hızlandıracağını düşünüyorum. Rüzgar santralleri, nükleer ve termik santrallerin inşası, özellikle İstanbul’da başlayacak olan Üçüncü Köprü ve kentsel dönüşüm projeleri, büyük çaplı proje taşımalarına ihtiyaç doğuracak. Bu alanda doğru yatırımlarla hızlı bir büyüme yaşayacağımızı değerlendiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Sektörde karşılaştıkları en önemli sorunların başında proje taşınması ile ilgili izin belgelerini, yol belgelerini ve taşımacılıkla ilgili pek çok farklı belgeyi temin etme zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Ali Kaya, bunların her birinin ayrı maliyetlere neden olduğunun altını çizdi. Ayrıca son dönemde müşterilerin istediği yere taşınan her cins malzemenin yerine yerleştirilmesini, gerektiğinde elektrik ve mekanik montajının da yapılmasını talep etmesinin kalifiye eleman sıkıntısını doğurduğunu ileten Kaya, kalifiye eleman ihtiyacına yönelik programların hızla yaygınlaştırılmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti. Kaya, firma olarak özellikle staj ve uygulamalı eğitimler konusunda bu kurumlara destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

(kobiden.com)




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat