e
Banner


DSV Hava & Deniz’i global bir şirket yapacak

Yeni entegre edilecek sistemlerle birlikte DSV Ailesi operasyonel süreçlerine hız katmanın yanı sıra dünya çapında Hava ve Deniz ihtiyaçlarına hitap etmeyi hedefliyor.





dsv_.jpg

DSV Hava ve Deniz Taşımacılığı A.Ş. ailesinin her aşamasında ve operasyonunda şu anda tüm mevcut programlarının yerini alacak SAP, ediEnterprise sistemi, Cargolink ve Webcost Programları 01 Ocak 2013 tarihi itibariyle kullanılmaya başlanacak.

Yeni entegre edilecek sistemlerle birlikte DSV Ailesi operasyonel süreçlerine hız katmanın yanı sıra dünya çapında Hava ve Deniz ihtiyaçlarına hitap etmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin önde gelen birçok şirketi tarafından kullanılan SAP ile e-iş konusunda az zamanda çok iş sağlamayı hedefleyen DSV, operasyonlarını yöneterek yeni kusursuzluklara, verimliliklere ve sürdürülebilir e-iş uygulamalarına imza atmayı planlıyor.

DSV Hava ve Deniz Taşımacılığı A.Ş. Genel Müdürü Ozan ÖNDER “IT programlarının uygulanması DSV Hava & Deniz’i tam anlamıyla global bir şirket yapacaktır. Böyle bir IT üstünlüğüne sahip olmak tek bir veri tabanı ile “Tek Bir” Şirket olmayı da getirecektir. Ayrıca “gerçek zamanda” data güncellemesi de sistemin getirilerinden bir tanesidir. ”dedi. Mayıs 2012 tarihinden beri şirket içi çalışanlarıyla birlikte eğitimlerin devam ettiğini bildiren Önder, Danimarka’dan gelen Group IT eğitmenlerinin öncülüğünde tam anlamıyla programı entegre etmek için çalışıyoruz diye konuşmasına devam etti. 1 Milyon Euro’nun üzerinde yatırımla Türkiye’ye getirilen ve Avustralya’ya dayanan Cargowise adlı bir şirketten satın alınan, kullanıma hazır bir paket olan ediEnterprise sistemi; İlk kez 2008 Mayıs Ayında Kanada’da düzenlenmiştir, akabinde ise 2010 Şubat ayı ABD’de, 2010 Aralık ayında Birleşik Kırallık’ta, Bu yıl Mayıs ayında Danimarka’da, Eylül’de İsveç’te, Ekim’de Norveç’te, Kasım’da Hollanda’da, takip eden Aralık ayında da Fransa’da. Gelecek 2-3 yıl sonra, ediEnterprise dünya çapında 21 ülkeye yayılacaktır. Bu ülkeler arasında dünya genelindeki DSV ofisleri de var. Şu anda Uzakdoğu, her ülke için ediEnterprise bağımsız versiyonu kullanmaktadır, ancak en nihayetinde global olan versiyona geçiş yapacaktır. Sistemlerin kullanılmaya başlamasıyla birlikte multi-şirket, multi-şube ve multi-departman düzeylerinde başka ek programlara ihtiyaç duyulmaksızın piyasamızın tüm gereksinimlerine cevap verir konumda olunması da hedeflerin arasındadır. Standart süreçlerle birlikte daha önce hiç görülmemiş özellikler ve öz devinim sunması da bekleniyor.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat