e
Banner


Hız kesmeyen Ekol, Avrupa’da zirveyi zorlayacak
1996’da Ekol Almanya ile başlayan Avrupa yatırımlarını artırarak sürdüren Ekol, 2012 yılı içinde 5 farklı ülkede daha yatırım yaparak Avrupa’da en hızlı yayılan Türk lojistik şirketi oldu.




tayfun öktemAvrupa’da en hızlı yayılan Türk lojistik şirketi Ekol Lojistik, Avrupa’daki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İlk olarak 1996’da kurulan Ekol Almanya sonrasında, geçtiğimiz yıl Ekol Romanya’yı satın alan ve İtalya’yı faaliyete açan Ekol, 2012 yılı içinde de Bosna, Fransa, Yunanistan ve Ukrayna’da gerçekleştirdiği yatırımları ile Avrupa’nın en önemli merkezlerinde birbiri ardına açılan tesisleri ile büyümeye devam ediyor.
Kurulduğu günden bu yana Avrupa’daki atılımlarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Ekol, son bir yıl içinde Avrupa’ya 10 milyon € yatırım yaptı. Rekor büyüme ile Avrupa’nın önde gelen lojistik şirketlerinden biri olmayı hedefleyen Ekol, son olarak Ukrayna ile Avrupa yayılımını artırdı. Ukrayna’nın önde gelen lojistik şirketlerinden biri olan Komora’nın yüzde 53 ile çoğunluk hissesine sahip oldu.

Ekol Lojistik CEO’su Tayfun Öktem konuya ilişkin olarak; “1990 yılında faaliyetlerine başlayan Ekol, daha ilk günden itibaren dünya çapında bir marka olmayı hedefleyerek yola koyuldu. Türkiye’de 400 bin metrekare kapalı alanı aşan dağıtım merkezleri, Avrupa geneline yayılmış tesisleri, 2 bin araçlık filosuyla Türkiye’nin ve Avrupa’nın öncü entegre lojistik hizmet sağlayıcıları arasında yer alıyor. Uluslararası taşımacılıkta yük organizasyonu ile başlanılan noktadan, üçüncü parti entegre lojistik hizmetleri sunan bütünleşik bir yapıya ulaşıldı. Özellikle Avrupa’daki yatırımlar Ekol için en önemli kilometre taşlarını oluşturdu. İlk olarak Ekol Almanya ile başlanan Avrupa atılımlarına her geçen gün bir yenisi eklenirken, amacımız hep aynıydı. Avrupa’da lojistik denince akla gelen ilk markalardan biri olmak. Ve bugün gelinen noktada bu amacımıza hızla yaklaşmaktayız” dedi.

Tayfun Öktem sözlerine şöyle devam etti; “Bu amaçla son bir yıl içinde Avrupa’da 10 milyon € toplam yatırım yaptık. Bu sayede Avrupa’da 80 bin metrekare depolama alanına ulaştık. Türkiye’de 4.200’ü aşkın çalışanı olan Ekol ailesi, Avrupa’da ise 7 ayrı milletten 1.200’ü aşkın çalışan sayısına ulaşarak, uluslararası şirketler arasındaki yerini aldı.  Ortaya çıkan bu tablo bizler için son derece gurur verici. Avrupa’da en hızlı yayılan lojistik şirketi olarak hedeflerimize yol almaya devam edeceğiz. Son ortaklığımız olan Ukrayna ile bu yolda hızla ilerleyeceğiz. Depo ve araç yatırımları ile 20 milyon € ilave yatırım yapılması planlanan Ukrayna ortaklığımızdan 2013 yılında 20 milyon € ciro hedefimiz, tüm Avrupa’da yatırımlarımızdan ise 75 milyon € civarında ciro beklentimiz bulunuyor.”



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat