e
Banner

Etiketler: dijitalleşme



KeyLine geleceğe dijitalleşerek hazırlanıyor


Yayın: 22-06-2022
Kategori: Lojistik

Dört adet treyler yatırımı ile Türkiye-Slovenya arasında düzenli karayolu seferlerine başlayan KeyLine, dijitalleşme alanında da ciddi adımlar atıyor. KeyLine kurucu ortağı Dr. Kayıhan Özdemir Turan, dünyanın her noktasından sunulan ürün takip sistemi imkanı IoT ile insanı aradan çıkaran süreç yönetiminin ve hızın KeyLine için gelecekte fark yaratan unsurlar olacağını söyledi. 




Lojistik Vizyon: PepsiCo lojistikte dijitalleşiyor



İrfan Tokpınar – PepsiCo Türkiye Lojistik Müdürü




Alışan Lojistik dijital ve yeşil dönüşüm vizyonuyla sektör dinamiklerine yön veriyor


Yayın: 23-06-2022
Kategori: Lojistik

Ar-Ge merkezlerinde gerçekleştirdiği yatırımlar ve bulut teknolojisine geçiş için başlattığı projeyle dijital dönüşüm yolculuğunu hızlandıran Alışan Lojistik, sürdürülebilirlik alanında ciddi adımlar atıyor. Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, 2022 yılı için yeni proje ve yatırımlarla 2021’de yakaladıkları yüzde 45’i aşan büyüme trendinin daha fazlasını hedeflediklerini söyledi.  




Perakende Sektöründeki 3 Teknolojik Trend



SICK Türkiye 




Taşımacılıkta teknolojik dönüşümün bugünü ve yarını


Yayın: 18-08-2022

M. Yavuz Öner - KPMG Türkiye Taşımacılık Sektör Lideri




HAVAŞ depolamadaki talebe kapasite artışıyla cevap verecek!


Yayın: 19-08-2022
Kategori: Havayolu

Havaş, yük taşıma ve antrepo hizmetleri alanında büyümesini sürdürüyor. İstanbul Havalimanı’nda 12 milyon avroluk yatırımla kurdukları tesisle kargo kabul ve teslim alanlarını 10 kat, ısı kontrollü bozulabilir kargo depolama alanlarını 4 kat büyüttüklerini belirten Havaş Antrepo Koordinatörü Turhan YEŞİL, bu yıl için tesiste 2019’a göre yüzde 40’lık bir kapasite artışı öngördüklerini aktardı. YEŞİL, dijitalleşme alanında gündemlerinde giyilebilir teknolojiler olduğunu söyledi. 




Batu Logistics sektörde dönüşümü başlatıyor



Dijital ve yeşil dönüşüm çalışmalarını daha da hızlandırdıkları 2022 yılını belirledikleri hedeflere ulaşarak kapattıklarını belirten Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna,“Teknolojik gelişmeler ve iklim dostu düzenlemelerle lojistik daha da sofistike bir hal alacak. Önümüzdeki dönemde lojistik süreçlerini, ticaret akışını hızlandıracak şekilde kolaylaştırmayı ve yeniden kurgulamayı hedefliyoruz” dedi. 




Globelink Ünimar, iş modelini sürdürülebilir gelecek üzerine kuruyor



Yeni yatırımlarla yerelde ve globalde lojistik altyapısını güçlendiren Globelink Ünimar, sürdürülebilirliği odağına alıyor. Globelink Ünimar İcra Kurulu Üyesi Koray Çıtak, “Gelecek dönemde özellikle çevre, eğitim ve kadın istihdamı gibi konularda attığımız adımları daha ileri seviyeye taşımak istiyoruz. Uzun vadede ise sürdürülebilirlik perspektifiyle tanınan, bu alanda örnek gösterilen bir marka hâline gelerek ulusal ve uluslararası ölçekte öncü olmayı hedefliyoruz” dedi. 




Batu Logistics, yeşil ve dijital dönüşümde öncülük hedefliyor


Yayın: 09-08-2023
Kategori: Lojistik

Batu Logistics, lojistik ve forwarder kavramlarının yeniden tanımlandığı dönüşüm sürecinin öncüleri arasında yer almak için çalışmalarını hızlandırdı. Şirketin Genel Müdürü Efe Göktuna, “Yeşil ve dijital dönüşüm heyecan verici bir gerçeklik olarak karşımızda. 2023’ün ikinci yarısı ve 2024 için tüm planlarımızı, bu süreçte sektöre katkı sağlamak ve değişime liderlik etme vizyonuyla belirliyoruz. Değişime uyum sağlayamayan ayakta kalamaz.” dedi.




Türkiye’de karayolunda günde 176 milyon dolar navlun ödemesi yapılıyor



Avrupa’nın en büyük karayolu nakliyesi hacmine sahip Türkiye’de, bir günde karayolu nakliyesinde 176 milyon dolar navlun ödemesi yapılıyor.