e
Banner

Etiketler: dijitalleşme



DFDS tüm süreçlerini teknolojiyle besliyor


Yayın: 18-08-2023
Kategori: Lojistik

DFDS, çağın gereklerine uygun olarak hayata geçirdiği teknoloji yatırımları ile de sektöre öncülük ediyor. İstanbul’da bulunan teknoloji geliştirme merkezinde 9 farklı ekiple, 30'dan fazla farklı yazılım dili ve platformu kullanarak ürün geliştiren şirket, Pendik Limanı’nda otomatik park etme sistemiyle operasyonlarına hız kazandırdı. 




Lojistikte yükselen trend; yeşil lojistik


Yayın: 22-11-2023

Son yıllarda artan doğal kaynak yetersizliği ve iklim değişikliği gibi küresel sorunlar, sektörlerin sürdürülebilir uygulamalara yönelmesini sağlıyor. Karbon salınımından dolayı çevreye olumsuz bir etki bırakan lojistik sektörü de bu bağlamda etkisini azaltmak için; doğaya ve gelecek kuşaklara duyduğu sorumluluk bilinciyle yeni ve çevreci yaklaşımlar geliştiriyor. Bu vizyon çerçevesinde özellikle dijitalleşmeyi odağına alan sektör; yeşil lojistik ve tersine lojistik uygulamalarını tercih ediyor. 




Hubtic şirketlerin lojistik kaynaklı emisyonlarını ölçüp raporlayacak



Dijital lojistik şirketi Hubtic, şirketlerin lojistik faaliyetlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarının izlenmesi, ölçülmesi ve raporlanması için İngiltere merkezli teknoloji şirketi Pledge ile iş birliği yaptı. Kara yolu, deniz yolu ve Ro-Ro taşımacılıkta bu hizmeti sunmaya başladıklarını söyleyen Hubtic CEO’su Abdullah Cansu, “Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında şirketler artık sürdürülebilirliği odağına alan ve bu alandaki faaliyetlerini raporlayabilen tedarikçileri tercih edecek. Biz de bu iş birliği ile şirketleri hem çevreci taşımacılık tiplerine yönlendiriyoruz hem de Kapsam 3 emisyonları sürecini onlar adına yönetiyoruz” dedi.