e
Banner

Etiketler: dijitalleşme



Colin’s dağıtımda performans düşüklüğüne izin vermiyor


Yayın: 21-05-2021
Kategori: Tekstil

Dünyanın farklı ülkelerinde 600’ü aşkın mağazasıyla hizmet veren Colin’s’in başarısında tedarik zinciri ve lojistik süreçler önemli bir rol oynuyor. “Tedarik zinciri Colin’s için fark yaratan ve içyapıda geliştirilmiş özel yazılımlarla desteklenen stratejik bir süreç” diyen Colin’s Lojistik ve BT Direktörü Ergin Erşin, hizmet aldıkları firmaları geliştirdikleri özel bir şartnameyle seçtiklerini, bu nedenle genel geçer hizmet veren ya da belirli standartları sürekli sağlayabilmekten uzak firmalarla çalışmadıklarının altını çizdi. 




Nuhoğlu: Dijitalleşme Anadolu Nakliyecisini güçlendirecek


Yayın: 16-06-2021
Kategori: Karayolu

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Gaziantepli nakliyecilere yaptığı buluşmada “Gümrük beyanı verilip, T1 veya Tır Karnesi alındığında o nakliyecinin geçiş belgesi hazır olacak. İç gümrüklere uğramadan doğrudan Kapıkule’ye gidip belgesini alıp çıkacak. Erken gelen belgeleri alır uygulaması da ortadan kalkacağı için Anadolu nakliyecisine dezavantaj oluşturan bu duruma son vermiş olacağız” diye konuştu.




Asnak yük takibini mobil uygulama üzerinden dijitalleştirdi


Yayın: 01-07-2021
Kategori: Karayolu

Lojistik teknolojisi platformu Asnak, taşımacılık operasyonlarındaki yük takibini mobil uygulama üzerinden dijitalleştirdi. IOS veya Android işletim sistemine sahip tüm akıllı cihazlara ücretsiz indirilebilen “Asnak” sayesinde yüklerin konumu anlık olarak öğrenilebilecek.




Borusan yolunu teknolojiyle çizecek


Yayın: 27-07-2021
Kategori: Lojistik

Pandemi dönemini güçlü hizmet portföyü sayesinde alternatif çözümlerle fırsata çeviren Borusan Lojistik gelecek için yol haritasını çizdi. Teknolojiye yatırım yaparak fark yaratacaklarını belirten Borusan Lojistik Genel Müdürü Serdar Erçal, müşteri ve tedarikçiyle iş ortaklığını güçlendiren, tüm verimsizlikleri ortadan kaldıran bir yapı oluşturacaklarını söyledi. Erçal, “Amiral gemimiz olan teknoloji sayesinde fark yaratmaya odaklanacağız” dedi. 




Limancılıktaki sorunlara 5 çözüm önerisi


Yayın: 29-07-2021
Kategori: Denizyolu

Tedarik zincirinin en önemli unsuru olan limanlarda yaşanan sorunların dış ticarette maliyeti yüksek ve giderilmesi uzun zaman alacak darboğazlar yarattığına dikkat çeken Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Genç, 25 yıl sonra 1 milyar ton yük elleçlemesi beklenen Türkiye limanlarının ihtiyaçlarını; dijitalleşme, sıfır emisyon, liman otorite modeli, kullanım izin süreleri ve demiryolu bağlantıları olmak üzere 5 ana başlıkta sıraladı. Genç, bu adımlarla limancılık halkasının güçlendirileceğini vurguladı. 




Alışan Lojistik, dijital dönüşümünü sürdürüyor


Yayın: 24-08-2021
Kategori: Lojistik

Kurulduğu 1985 yılından bu yana başta uluslararası nakliye olmak üzere, depo ve antrepo hizmetleri, likit enerji taşımacılığı, entegre lojistik servis sağlayıcılığı gibi pek çok operasyon yürüten; sektörde “kontrat lojistiği” diye de ifade edilen entegre lojistik hizmetleriyle, müşteri taleplerini A’dan Z’ye kurgulayan, ihtiyaca özel lojistik çözümler geliştiren ve ağırlıklı olarak proje bazlı çalışan Alışan Lojistik, dijital dönüşüm yolculuğuna Microsoft iş birliği ile devam edecek.
 




Murat Baştor: Taşımacılık sisteminde değişim zamanı



Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, Türkiye’nin uluslararası ticaretteki hedeflerine ulaşılabilmesi ve pandemi sürecinde yakaladığı fırsatın kalıcı hale gelebilmesi için, kombine ve intermodal taşımacılık alternatifleri ile daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir taşımacılık sistemi tesis etmeyi, yük taşımacılığını tamamen dijitalleştirmeyi, Lojistik Koordinasyon Kurulu ile bürokratik engellerin kolayca aşıldığı dinamik bir lojistik altyapısı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. 




Borusan Lojistik’in odağında dijitalleşme ve sürdürülebilirlik var


Yayın: 24-09-2021
Kategori: Lojistik

Borusan Lojistik, teknolojiyi müşteri memnuniyetinden iş yapış şekillerine kadar tüm süreçlerine entegre ediyor. Geçtiğimiz yıl 14,3 milyon TL Ar-Ge yatırımı gerçekleştiren Borusan Lojistik, bunun yanı sıra sürdürülebilirlik çalışmalarına da hız veriyor.




Alışan Lojistik, dijitalleşerek yeni iş modeller yaratacak



Kimya lojistiğinde uzmanlaşan Alışan Lojistik, yılı yaklaşık seviyelerinde bir büyümeyle kapatmayı hedefliyor. 2022 yılında da terzi dikimi hizmetler sunmaya; intermodal taşımaya ve katma değerli hizmetlere odaklanmaya devam edeceklerini vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, dijitalleşmede başlatıkları dönüşümü sürdürerek bu alanda çağın gereklerine uygun yeni çalışma ve iş yapış modülleri tasarlamayı hedeflediklerini söyledi. 




Globelink Ünimar inovatif ve sürdürülebilir projelerle büyüyor


Yayın: 22-06-2022
Kategori: Lojistik

Dijitalleşme ve intermodal taşımacılık alanında inovatif projeleri hayata geçiren Globelink Ünimar, demiryolu taşımacılığında ise Türki Cumhuriyetler’de vagon ve konteyner taşımacılığı alanında faaliyet göstermeyi planlıyor. Şirket, depolama, e-ticaret lojistiği, yurtiçi taşımacılık & parsiyel dağıtım ile katma değerli servislere ağırlık verirken, yurt içi ve yurt dışında network ağını ve hizmet noktalarını arttırmayı hedefliyor.